Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

rubin04

mika9983, dzięki Mika. dzis ide szukac dalej. Załozenai sa takie: koronka, blisko ciaała, rozszerzajacy się od bioder fason, dekold najlepiej w V. I szlachetna koronka a nie firanka  ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

Cytat: "rubin04"dzis ide szukac dalej. Załozenai sa takie: koronka, blisko ciaała, rozszerzajacy się od bioder fason, dekold najlepiej w V. I szlachetna koronka a nie firanka  

jestem bardz bardzo za

riannka

Cytat: "rubin04"dzis ide szukac dalej. Załozenai sa takie: koronka, blisko ciaała, rozszerzajacy się od bioder fason, dekold najlepiej w V. I szlachetna koronka a nie firanka  

Wg mnie założenia jak najbardziej słuszne.
Powodzenia!

zuzia

ja też jestem jak najbardziej za. Plisowanki zdecydowanie odpadają - po co sie zasłaniać skoro ma sie taką figurę!
Dekolt w literę V jest jak najbardziej wskazany. Tylko odradzałabym Ci sukienkę z szelką na szyję - moim zdaniem cie skróci, ale może to tylko wrażenie.

maroonbug

ja bym jeszcze dodala tren do zalozen  :lol: powodzenia i czekamy na relacje z dzisiejszej wyprawy!

flor

Mnie ta plisowana o wiele bardziej się podoba!
Jest bardziej oryginalna, a przy tym klasycznie piękna. Ale ja konserwatywna jestem, więc się nie przejmuj tym głosem  ;-)
Choć może faktycznie: skoro masz ładną talię, powinnaś ją wyeksponować.
Ta druga kiecka jest bardzo szablonowa; wszędzie widzę sukienki bez ramiączek dla panien młodych.

rubin04

Cytat: "flor"Mnie ta plisowana o wiele bardziej się podoba!
Jest bardziej oryginalna, a przy tym klasycznie piękna. Ale ja konserwatywna jestem, więc się nie przejmuj tym głosem  ;-)
Choć może faktycznie: skoro masz ładną talię, powinnaś ją wyeksponować.
Ta druga kiecka jest bardzo szablonowa; wszędzie widzę sukienki bez ramiączek dla panien młodych.

no ja tez uważam ze jest piękna no ale jak tu wiekszosc twierdzi zgodnie - nie na moją figure...

a co dej "standardowej" to ta odpada własnie ze wzg na taką zwyczajnośc.... A przecież sukienka ślubna powinna bys taka że człowiek zakłąda i mówi sobie "cudnie"..
No ja tak miałam przy plisowance - bardziej nad samą kiecką nż nad moja osobą w niej..

No moze dzis cos się uda..
No ale juz wiem na pewno ze nie mogę miec szerokich ramiączek i zbrojnej góry bo jakos mnie wtedy przytłacza - zwłaszcza ze piersi nie mam na tyle dużych by taką zbroję nimi wypełnic :)

[ Dodano: 16-10-2007, 11:43 ]
Szukam sukni z takim dekoltem jakos...

I tu pytaie - bo salsa w pracy. Na 4 stronie tego watku Salsa wkleiła fotke sukienki Caroline - jak to firma, wie ktos??

Macie w swoich zbiorach jakies kiecki z takim dkoltem - w litere V, i koronkowe najlepiej :)

mika

to są suknie projektatki
Caroline Castigliano
tutaj więcej
http://www.weddingtv.pl/?aid=72

[ Dodano: 16-10-2007, 11:58 ]
jej strona
http://www.carolinecastigliano.co.uk/

mayagaramond

Cytat: "rubin04"Macie w swoich zbiorach jakies kiecki z takim dkoltem - w litere V, i koronkowe najlepiej :)

Moja moze nie byla zupelnie w V, ale cos w tym stylu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47ef0934accb15e3.html
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

A mierzyłaś Oasis we Flossmannie?

Tylko ona może być za bardzo opięta w biodrach..
Imagine there is no hate

rubin04

mayagaramond, a co to za sukienka?

inkageo, a jkos tej mi nie dano.. choc moze własnie ze wzg na te opiętośc na biodrach.. Panie pewnie nie chciały mi robic przykrości ;)

foszek

rubin04, przejdz sie jeszcze raz do Flossmanna, teraz jak juz wiesz jak ma wygladac TA suknia.
Maj tam np Agnes 1606, ktora jest prosta, ale ma przepiekna ciezka koronke

elizapj

Rubin,
jesli znajdziesz gdzies u siebie ta suknie, atelier diagonla 820 to ja przymierz...ona byla zupelnie nie w moim stylu...ja chcialam bez koronki i bez aplikacji...a tak sie cala przeciez swieci i ma mnostwo aplikacji...jednak podobalam sie sobie w niej jak dotad najbardziej:) ona lezy na ludziach lepiej niz na tej modelce ponizej! lepiej niz na manekinie
mysle ze warto sprobowac:) te zdjecia ponizej tez nie sa najlepsze...moze ktos widzial lepsze?

[ Dodano: 16-10-2007, 16:19 ]
aha, mierzylam tez podobna, tez atelier, nr 802...i na mnie ta lezala juz gorzej...od szarfy w dol za szybko sie rozszerala...ta ze zlota szarfa ladnie wyszczuplala bo szarfa sie rozchodzi na dol i na gore bokami, powoduje ze sie wydaje ze talia jest dluzsza.

salsa

Cytat: "rubin04"mika9983, dzięki Mika. dzis ide szukac dalej. Załozenai sa takie: koronka, blisko ciaała, rozszerzajacy się od bioder fason, dekold najlepiej w V. I szlachetna koronka a nie firanka  ;)

masz moje błogosławieństwo:)

[ Dodano: 16-10-2007, 16:21 ]
Cytat: "mika9983"to są suknie projektatki
Caroline Castigliano
tutaj więcej

jej strona

dzieki kochana ze stoisz na posterunku gdy ja wycieram kąty w sądzie:))))

[ Dodano: 16-10-2007, 16:22 ]
CytujTylko ona może być za bardzo opięta w biodrach..
ona sie zweża do dołu a potem NAGLE wywala sie ten dziwny ogon-niezbyt to fajne....

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

o widzę, że szarfy w natarciu :) ja sobie wymyśliłam sukienkę z szarfą: www.dominika-szymon.fotosik.pl
ale ta moaja szarfa chyba nie bardzo trendy, bo szersza niż te pokazywane....
bardzo mi się takie kiecki podobają, na poprawiny tez podobną szyłam, z szarfą, tyle, że w kwiatki

)nie wklejam zdjęcia, bo podobno forum zapychamy....)

mary

Caroline Castigliano
tutaj więcej

jej strona

gdzie można te sukienki zobaczyć na żywo?

talula

Mnie ta plisowana skojarzyła się z akademiami w podstawówce;) no i wygladaś w niej ciut ciążowo;) Dziewczyny mają racje, musisz podkreslic talię...

salsa

Cytat: "mary_popins"
Caroline Castigliano
tutaj więcej

jej strona

tego niestety juz nie wiem, ale myślę ze internet to kopalnia wiedzy-wiec lopaty w dłoń:)))

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elizapj

Cytat: "rubin04"oza tym musze pochwalic salon Prima Sposa- pani sama zaproponowała ze mi telefonem zrobi zdjecie i wysle na maila
jestem w szoku nie tyle ze zaproponowala, co ze w ogole pozwolila zrobic...mi w zadnym nie pozwalali:( mowili, ze mozna dopiero jak kupie..czyli na swoich przymiarkach...

[ Dodano: 16-10-2007, 23:16 ]
Cytat: "ddu"ta moaja szarfa chyba nie bardzo trendy, bo szersza niż te pokazywane....
o ne ta Twoja tez mi sie bardzo podobala, juz kiedys wczesniej jak gdzies dopadlam Twoje fotki..z reszta nie tylko szarfa...cala sukienka i wizerunek:)

[ Dodano: 16-10-2007, 23:18 ]
Cytat: "salsa"http://www.carolinecastigliano.co.uk/   
tam chyba na stronie bylo, ze sklepy tylko na wyspach...:(

mika

Cytat: "elizapj"tam chyba na stronie bylo, ze sklepy tylko na wyspach...:(

ja na razie niestety też tyko tyle wiem ale może na ebayu można będzie kupić???

rubin04

Witam,

wczoraj poźno wrociłam wiec nie nasmarowałam Wam relacji z przymiarek.

Byłamw 2 salonach. najpierw Cymbeline: Panie w salonie miłe ale niezbyt "ruchliwe". W zasadzie 2 sukienki jakie mi sie spodobały na wieszaku odradziła mi że niby to fason typowej rybki - mi na takie nie wygladały no ale niech jej bedzie. Przynajmniej sie nie spociłam mierząc tam coś. Ostatecznie stanęło na tym że przyjde z koncem listopada jak bedzie nowa kolekcja.
jedyny plus - znalazłam tam super sandały - takie jak co roku na lato szukam i wyklinam na czym świat stoi że producenci butów nie rozumeiją moich potrzeb.. Wysoki obcas, zapinane w kostce, ięta zasłonięta, odkryte palce, rzód z takiego "szerokiego" paska a nie jakis paseczków w których moja pogóralska noga wyglada jak szyneczka. No i mozna zamówić czarne! Na p[rzyszły rok bede miec jak znalazł  

Potem poszłam do salonu Adeline - pani miła, zaangażowana, wiedząca o czym mówię, albo dobrze udająca  

Przyierzyłam tam owa słynną już sukeinkę z koronki, ze stójką, ze złotą podszewka - zdjecie na forum gazety b.często się pojawiało - tam na zddjeciu był facet na szczudłach. Sukienka ta zupełnie do mnie nie pasuje. Koronka jest za ruba.. Musze miec coś lżejszego.

Znalazłam tam sukeinkę w kroju własciwym (w dolnej czesci) koronki ładne.Można zmienić górę wg mojego życzenia czyli dekold w V i plecy wycięte w V. No wszystko ładnie, pięknie ale.. taką sukienkę trzeba by uszyc. A ja się szycia boję.. bo to niogdy do końca się nie wie czy wyjdzie tak jak trzeba, a jak nie wyjdzie to tzw. klops...

Ale z 2 strony czy ja znajde sukienkę która sełni moje wymagania - czyli bedzie taka jak owa wspomniana przeze mnie wczoraj Tuscana maggie Soterro tylko z ramiączkami?

No pani w salonie była przekonująca, ale jak sie kupuje gotowe to jakos tak pewniej się człowiek czuje..

Poza tym pytanie techniczne - podszewka koronek tj ta jakby firaka ma takie "zaszewki" pionowe - niby dzięlki nim sukeinka ma taki wysmuklający krój ale mi se te zaszewki nei podobaja - bo jak się przyglądnąc na strukture sukienki to je widac...

marudzę?

inkageo

Hej Rubin :) Wchodzę wczoraj do Flossmanna, podbiega do mnie pani Ala i się pyta o półpaśca! Zrobiłam taaaaakie oczy :) HaHa :) Przyznaj się, że to Twoja sprawka :) :)
Imagine there is no hate

abkasia

inka wywiad dziala!!! :-D  :-D

rubin04

CBA doniosło :))

mam nadzieję ze się nie gniewasz - ale powiedziałam pani że mnie Ty do nich skierowałas no i pytały jak się slub udał :) No to powiedziałam ze sie udał ale były schody :))

Inka - słyszaas jakies opinie o szyciu sukni w Adeline na Wita Stwosza? A w zasadzie to pytanie do wszystkich. bo rozważam taki wariant "awaryjny"

foszek

Wiem ze w ktores Adeline uszyto za krotka sukienke tylko nie wiem w ktorej :-/