Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

Poniewaz moje zdolnosci stylizacyjne ograniczają się do mozliwosci zaprojektowania pieknych studni to  prosze Was o pomoc w doborze sukni. Na dniach chcę iśc cos przymierzyc, ale wypadało by miec jakis pomysł na siebie. Ja takiego nie mam bo nie jest to moja mocna strona..

Na razie zamieszcze kilka zdjec by było łatwiej Wam ocenić mój typ urody (alez to brzmi.. nieco próżnie ale jak to inaczej napisac..) a z sylewtką to moze w domu póxniej znajde jakies lepsze zdjecie - tu w pracy mam tylko takie jakie są..

No to moze dodam jeszcze pare informacji: zawsze marzyłam o długim haftowanym welonie, albo koronkowym, ale takim na maksa długim. Bozia nie dała mi wzrostu za wiele (162 cm + wysoki obcas jaki mam zawsze, no chyba ze jade na wiercenia w teren) wiec nie wiem czy by to komicznie nie wygladało.. no ale marzenie o długim welonie wciąz jest we mnie.

Poza tym podoba mi się chyba styl taki dziewczeco-skromno-księzniczkowaty (tez niezłe określenie wymyśliłam). Bardzo podobała mi sie sukienka Bahamas chyba St.patrick ale nie wiem juz sama...
No i takie z szarfami mi się podobają.. Bo ja lubie atłasowe wstązki, koronki..

A jako bukiet wymysliłam sobie albo bukiet z chabrów związanych tylko luźno wstązką albo z piwonii, tez z taką lużna wstązką. Ale na pewno nie takie "lejące się", bo ja to raczej wielbicielką symetrii jestem :-)

Pytania, sugestie, konstruktywne krytyki mile widziane!

poniżej kilka zdjec - wieczorem cos dorzuce w zdjeciach albo zmienię.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

no to najpierw powiem tak: oczywi.cie miałyśmy z Salsą racje że TY NIE MASZ NA CO NARZEKAć  śliczna dziewczyna z ciebie... zaraz coś poszukam w moich zbiorach

rubin04

Dzięki Mika. Strasznie to miłe.

Dodam jeszcze cos moze o kolorach jakie lubie: brudny róz, fiolety, turkus, ostatnio czekoladowy brąz. Źle znosze zielony w makijażu.

Tu makijaż typowy dosc dla mnie:

zuzia

Laska, gdzie ty masz te swoje "duże bioda"?????
kiedy ostatni raz patrzyłaś na siebie w lustrze? i to tak serio?

mika

to tak na szybko moje dwie pierwsze propozycje co o nich sądzisz??

inkageo

Musisz zaliczyć rundkę po salonach, pooglądasz co mają, popytasz kiedy wchodzą nowe kolekcje.
Ja proponuję odwiedzić:
1. Oczywiście Flossmanna (ale rok temu nową kolekcje mieli dopiero pod koniec roku), tam jest tak miło, że będziesz miała okazję i pretekst żeby wrócić pod koniec roku
2. Nowy salon Prima Sposa (nie byłam tam, ale mają grupę pronovias):
http://www.primasposa.pl/pl/index.php
3. Lisa Ferrera
4. Vogue (tu jest m. in. Papilio, Medea tam kupowała)
5. Dwa Adeline i Ana Lisa - herm'sy, sincerity, justin a..
6. Z polskich może Agorę na Solskiego
7. Kate.zet miała suknię z Bellissimy na Sokolniczej
Imagine there is no hate

foszek

Rany Julek i Ty sie chcesz jeszcze odchudzac ??!!!
Co ja bym dala za taka figurke.....

rubin04

Mika - ta 2 i 3 mi sie podobają, bo są inne niz takie standardowe. No i ja lubie koronki.. Dlatego ta zwierzatkowa Birmania mi sie tak spodobała, tylko boje się w niej ze jest dopasowana w biodrach (a ja mam w nich około 99cm! ..by nie napisac ze 100 :(

Acha, i jako że jestem wielbicielką symetrii to raczej nie przemawiają do mnie takie sukienki z bocznym kwiatkiem podciągającym materiał.

No z tych 3 propozycji najbliższ memu sercu jest 2.

Chciała bym by sukienka była ciut moze ekstrawagancka.. bo taki jest mój charakter troche.. W liceum chodziłam np. w krótkich martensach, białych podkolanówkach, krótkich kieckach i kapeluszu.. byle tylko nie ginąc w tłumie.. hihi..

[ Dodano: 11-10-2007, 12:04 ]
Inka - załamujesz mnie.. Ja myslałam ze jeden salon odwiedze i po zabawie.. Nawet nie wiedziałam ze tyle salonów jest we wrocławiu..
A ja tak nie lubie zakupów.. No ale moze ze ślubną kiecką jest inaczej :)

A tak by Was rozbawic dziewczyny to wieczorem (bo mam w domu a nie w pracy)  zamieszcze fotke ze studniówki - byłam jakies 15-18 kg większa i miałam fryzure typu "bufetowa w wiejskim barze"
Sukienka pierowtnie była piekna lae pani w salonie La Mirage doradziła doszycie rękawków - to powinno byc karalne.. Dzis suknia nie ma juz tamtych rekawów i jest b.ładna. A ojciec do dziś nie ma pojęcia ile kosztowała (powiedziałam mu z mama połowe ceny - gdyby mnie tak nie kochał dotsał by wtedy zawału hihi)

inka, Ty juz widziałas te zdjecie, wysyłałam Ci mocna rzecz - hmm?

inkageo

Rubin skupiamy się na tym co dostępne we Wrocku czy nie tylko?
Imagine there is no hate

adrianna79

czesc rubin,
pamietam ciebie z mojego wesela i figurke masz niezla :-) tak wiec... ja ciebie widzie w stylu takim jak miala inka. choc nie przepadam za pronovias (nie wiem dlaczego :) - bo chyba na przypominaja mi ksztaltem sukni slubnych tak do konca) wydaje mi sie ze bedziesz mogla tam cos dla siebie znalezc. jestes dosc drobna wiec nie powinnas miec sukienki takiej masywnej - na przyklad jak ja  mialam :-). najwazniejsze jest to zebys nie kierowala sie moda, tylko tym co tobie sie podoba. na przyklad pierwsza propozycji miki wydaje mi sie ze by na tobie wygladala bardzo efektownie!

mika

Cytat: "rubin04"Mika - ta 2 i 3 mi sie podobają

2 i 3 to ta sama suknia tylko z przodu i z tyłu cieszę się że Ci się podobają jeszcze zaraz czegoś poszukam

rubin04

moze byc tez kraków
Mam tam przyjaciołkę wiec zawsze mogła bym pojechac jak by trzeba było..

inkageo

Cytat: "rubin04"inka, Ty juz widziałas te zdjecie, wysyłałam Ci mocna rzecz - hmm?
Rękawy zapadły mi w pamięć :) Myślę, że generalnie fotka nadaje się na pudelka.pl :) Ja na studniówce miałam na głowie świderki, a na policzkach dwa placki różu, którego używałam pierwszy raz :)
Imagine there is no hate

rubin04

Tylko ta 2i 3 to ten tren ma chyba na maksa nie praktyczny.. jak większosc trenów chyba..
Choc uważam, ze Twój Inka po podpieciu wygladał super.

inkageo

Cytat: "rubin04"moze byc tez kraków
Mam tam przyjaciołkę wiec zawsze mogła bym pojechac jak by trzeba było..
No to spoko, możesz pomierzyć w Madonnie (mają zazwyczaj inne modele), a później ewentualnie zamówić na miejscu we Flossmannie :)
Imagine there is no hate

rubin04

Acha.. co do fryzury ślubnej..
To dopiero będzie wyzwanie - ja lubie porządek na głowie 9równy przedziałek itp.) a mój M. najbardziej mnie lubi w porannej fryzurze po wstaniu z łózka albo na rejsie jak wiatr mnei uczesze.. Uwielbia mnie w takim małym bałaganie na głowie.. Pofalowane loczki itp. I jak i tu kompromis znaleźć.. Ale najpierw kiecka!

mika

Cytat: "rubin04"Tylko ta 2i 3 to ten tren ma chyba na maksa nie praktyczny.. jak większosc trenów chyba..

ja na swój nie narzekałam wcale bo był piękny i lekki a był dużo dłużsy niż ten w tej sukni

inkageo

Cytat: "rubin04"Acha.. co do fryzury ślubnej..
To dopiero będzie wyzwanie - ja lubie porządek na głowie 9równy przedziałek itp.) a mój M. najbardziej mnie lubi w porannej fryzurze po wstaniu z łózka albo na rejsie jak wiatr mnei uczesze.. Uwielbia mnie w takim małym bałaganie na głowie.. Pofalowane loczki itp. I jak i tu kompromis znaleźć.. Ale najpierw kiecka!
No to na ślub porządek na głowie, a na sesję bałagan :) Macie sesję innego dnia?
Imagine there is no hate

rubin04

nie.. Zdjęcia będa wtedy co slub.. Chyba ze potem sami coś wymyślimy. Nie zamawialiśmy fotografa b mojego M. kumpel kiedys robił zdjecia profesjonalnie,a drugi który mam nadzieje ze bedzie to juz nawet firme zalozył i robi niesamowite filmy. Jak zobaczyłam film(15 min) ze slubu i chrzcin (jedna uroczystosc) plus wesele w jego wydaniu to powiedziałam ze jesli kamera to tylko jego reki. Nikogo innego nie chcę. film jest genialny!
A co do fryzury to moze jakas wersja pośrednia bedzie najlepsza :) Albo na wesele rozepne włosy albo coś..

Acha - wesele jestw ogrodzie Piano Baru Casablanca :) Wiec będzie tak "ogrodowo"

elizapj

Mam dla Ciebie kilka rad od kogos kto jeszczenic nie znalazl..a szuka od lipca..wiec moze akurat zel zrodle...ale akurat doswiadczenie w szukaniu mam:)
1. nie sluchaj kobiet w salonach..idz za intuicja..i nie daj sie zasugerowac w ktora kolwiek strone, ani ze Ci pasuje, ani ze Ci bedzie zle w czyms tam. Probuj wszytsko na co masz ochote
2. nie spedz za duzo czasu szukajac w necie - ja mam zbior przeszlo 115 sukienek, z kt sie okazalo ze 10 jest w sprzedazy w polsce, a akurat nawet sklepy, kt je maja, zawsze mialy jakas wymowke i w efekcie ich nie moglam przymierzyc
3. Lepiej wiec od razu wybrac sie do sklepow i tam dowiadywac sie co faktycznie maja
4. idz jesli mozesz rano, w ciagu dnia, bedzie, mniejszy tlum, wiecej zobaczysz, szybciej sie przekonasz czy warto wracac
5. patrz dokladnie na metki kiecek, ktprzymierzasz....ja to zawsze probuje pamietac i zawsze zapominam..potem one mi pisza nazwy na wizytowce..i sie okazuje, ze takich sukienke w gole nie ma w necie:( wobec tego czesto jest taj, ze po prostu nie pamietam jak wygladalo to co przymierzalam...mam takich obecnie 8 sukienek zapisanych.., kt jesli si enei wroce do salonu, to za chiny sobie nie przypomne... Wiece lepeij notuj sobie nazwy modelu i firme sama.
6. jesli nie chcesz by Cie odeslaly, mow ze nie masz jeszcze daty ustalonej..mi, jak slysza ze na przysle lato slub, mowia by przyjsc w listopadzie.

powodzenia!

mayagaramond

Rubin - jestem troche wyzsza od Ciebie ale nie wiele i tez mam dosc szerokie biodra. Dlatego tez zrezygnowalam z Rondalii, bo i ten pas za bardzo je podkreslal, czego nie chcialam. Szukalam sukienki z trenem i pionowymi cieciami/wzorem, bo takowe wydluzaja. Wydluze tez przesunieta w gore talia (tak jak kokardka w Obelixie u Inki).

Adrianna ma racje, ze duze sukienki to nie dla nas, bo w nich zginiemy.

Nota bene - masz swietna figure, wiec sukienka nie masz sie co bac dopasowanych sukienek.

Na wiercenia polecam te buty:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kamu2

Rubin ty się chcesz odchudzać?? Przecież wyglądasz bardzo fajnie.A suknie trzeba mierzyć,pamiętam jak było ze mną to co mi się podobało na mnie wyglądało kiepsko,a to co mi się średnio podobało wyglądało ok.Te sukienki wyglądają całkiem inaczej niż na tych modelkach w katalogach.
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

inkageo

To teraz mój patent. Po pierwszej wizycie w salonie ślubnym (była to Madonna), gdzie baby nie dały mi dojść do słowa i zapakowały mnie w suknie, które mi się nie podobały i piały z zachwytu, a ja czułam, że to nie to, siadłam przed kompem, przejrzałam foty wybranych sukni i zrobiłam listę elementów porządanych w sukni - u mnie były to: koronka, ramiączka, długi tren, podkreślona sylwetka, kokardki, akcent kolorystyczny (kolorowa szarfa, ciemniejsze hafty). Tak wybrałam z każdego modelu po jednej rzeczy i postanowiłam szukać takiego który spełni najwięcej wymagań :) Dzięki temu byłam w stanie się oprzeć nachalnym sprzedawczyniom, bo jak wiedziałam, że suknia nie spełnia wymogów to dziękowałam i koniec ;)
Imagine there is no hate

rubin04

No w dużej kiecce bym chyba zginęła.. to prawda..
Kurcze, gdyby nie to ze mam dzis po pracy juz zaplanowany dzień to bym moze choc 1 salon juz odwiedziała.
mayagaramond - buciki na wiercenia super - mogła bym obcasem wiercić ;)

A z tą moja figurą to jest tak: wcięcie w pasie istnieje ale... Biodra jak biodra - są i nie da się ich zmienic ale owe biodra przechodza w  uda, które niestety sa masywne.. I łaczą się z okragłym tyłkiem.. No moze tu lepiej to widac: (zdjecie z przed roku wiec teraz jest ciut lepiej ale niewiele)

foszek

I przymierzaj co sie da, ja nie chcialam rybki :-D No bo jak ja z moja figurka moge ladnie w czyms takim wygladac.. I naczym sie skonczylo ??