Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: feeling.good w 24 Lis 2011, 20:12:24
marcheewka but z wkładką większą o 1,7cm jest moim zdaniem zdecydowanie za duża

czyli brać te mniejsze 1,2 cm?
Tylko, że to mają być buty na śnieg, goretexowe, śnieg pewnie dopiero w styczniu będzie... jej stopa pewnie tez większa, no i może sie okazać, że z tych 1,2 cm niewiele zostanie (rajtuzy plus skarpeta)

Ech, nie wiem M mnie namawia, aby kupic większe, do stycznia jej noga urosnie... tylko pytanie, o ile?

marax

Cytat: marcheewka w 25 Lis 2011, 22:54:32
czyli brać te mniejsze 1,2 cm?
Tylko, że to mają być buty na śnieg, goretexowe, śnieg pewnie dopiero w styczniu będzie... jej stopa pewnie tez większa, no i może sie okazać, że z tych 1,2 cm niewiele zostanie (rajtuzy plus skarpeta)

Ech, nie wiem M mnie namawia, aby kupic większe, do stycznia jej noga urosnie... tylko pytanie, o ile?
po co ta skarpeta w goretexie ?

konwalia

Cytat: maraxela w 26 Lis 2011, 08:25:14
po co ta skarpeta w goretexie ?
goretex nie grzeje, wytwarza odpowiednie srodowisko i odprowadza wilgoc, do goretexu(i membran) nie poleca sie skarpet bawełnianych
tak naprawde jak malec ma buty z membrana i spedza sie np 3h w ciepłej galerii a potem planuje spacer, to goretex nie spełni funkcji-nalezałoby miec buty na przebranie(chocby trampki)

marcheewka

Cytat: konwalia w 26 Lis 2011, 08:55:51
goretex nie grzeje, wytwarza odpowiednie srodowisko i odprowadza wilgoc, do goretexu(i membran) nie poleca sie skarpet bawełnianych
tak naprawde jak malec ma buty z membrana i spedza sie np 3h w ciepłej galerii a potem planuje spacer, to goretex nie spełni funkcji-nalezałoby miec buty na przebranie(chocby trampki)

Nie planuję Oli prowadzać w butach goretexowych po galerii :-), na takie spacery ma zwykłe kozaczki, albo trzewiki. Goretexy potrzebuję na snieg i mróz, aby nie przemokły. Sama mam buty goretexowe i ubieram grube skarpety, bo jak jest mróz to jest mi normalnie zimno w stopy. Jak dziecko bedzie siedzieć na sankach to tez zmarznie, dlatego piszę o skarpecie.

konwalia

Cytat: marcheewka w 26 Lis 2011, 15:39:08Jak dziecko bedzie siedzieć na sankach to tez zmarznie, dlatego piszę o skarpecie.
jak dziecko nie chodzi, tylko będzie jeździc w sankach, to obiektywnie lepsze byłyby emu niż ecco czy podobne ;)

marcheewka

Cytat: konwalia w 26 Lis 2011, 15:45:20
jak dziecko nie chodzi, tylko będzie jeździc w sankach, to obiektywnie lepsze byłyby emu niż ecco czy podobne ;)
moje dziecko chodzi, tzn mysle, że zimą będzie chodzić samo i jeździć na sankach. Muszę jakos pogodzić te dwie sprawy, buty maja być nieprzemakalne i ciepłe. Te, które wybrałam są nieprzemakalne i mają wewnatrz ocieplinę, wiec liczę, że będzie ciepło. Na duze mrozy dodatkowa skarpeta. Ech, cieżko jest wybrać, szczególnie, że te dzieciece buty kosztuja tyle, co buty dla mnie, no a ja będę w nich znacznie dłuzej chodzic.

feeling.good

my dziś kupiliśmy dla Stasia takie Superfity: http://minibuty.pl/superfit-70004480-p-221.html
Ciężko juz teraz z rozmiarami.

Dobre ceny mają na buty na stronie http://www.maragakids.eu/

zuzia

magdalinska

nie wiecie czy w deichmannie mozna wymienic buty po 1,5mca? nowe oczywiescie, nieuzywane.
chcialam Kubie dzisiaj załozyc zimowe i chyba sa za małe  :headbang:

marcheewka

Cytat: magdalinska w 07 Gru 2011, 08:28:44
nie wiecie czy w deichmannie mozna wymienic buty po 1,5mca? nowe oczywiescie, nieuzywane.
chcialam Kubie dzisiaj załozyc zimowe i chyba sa za małe  :headbang:

chyba tam jest miesiąc, ale spróbuj, moze się uda

Kupiłam Oli primigi, rozmiar 23!! Wkładka ma 1,5 cm zapasu, buty maja być teoretycznie od stycznia, mam nadzieję, ze do końca zimy dadzą radę

http://www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/kozaki/59882-77.html

Na teraz ma kozaczki z ccc, neli blue (??), mieciutkie i ciepłe, ale niestety będa przemakać, wiec na śnieg sie nie nadają.

magdalinska

fajne
pojade tam po pracy, mam nadz ze sie uda :/

zuzia

Cytat: magdalinska w 07 Gru 2011, 08:28:44
chcialam Kubie dzisiaj załozyc zimowe i chyba sa za małe  :headbang:
nie wiem czy nie 3 miesiące są na wymianę.
zadzwon.

magdalinska

podjade po pracy, zobacze od razu czy są inne. zreszta musze tez z Kuba podjechac,m zeby zmierzyl. ale mi numer wycial  :zly:

konwalia

magda wydaje mi sie, ze 3mce

Dodany tekst: 07 Gru 2011, 13:58:07

Chcemy dołożyć wszelkich starań, aby byli Państwo zadowoleni z dokonanych u nas zakupów. Ponieważ jesteśmy przekonani o atrakyjności naszej oferty, gwarantujemy możliwość wymiany lub zwrotu zakupionego u nas towaru w terminie 3 miesięcy od daty zakupu w każdym z naszych sklepów na terenie Polski (dotyczy wyłącznie towaru nieużywanego po okazaniu paragonu).

magdalinska

zajebiscie :D dzieki!!  :beer:

Dodany tekst: 07 Gru 2011, 14:12:59

szukałam na stronie info rano i nic nie znalazłam  :hmm:

konwalia

Cytat: magdalinska w 07 Gru 2011, 14:12:26szukałam na stronie info rano i nic nie znalazłam  hmm
było w zakłądce klient

magdalinska

ja dalej nie widze, ale niewazne :D podjedziemy dzisiaj

konwalia

magdalinska

talula

Doradźcie jakie buty kupic Ali, z obecnych trzewików/kozaków wyrosła r.21 (!) wkł. 13, młoda nie chodzi jeszcze, ale w samych skarpetach jej nie puszcze....hmmmm  pytam pod katem typu sniegowce kozaki trzewiki baleriny... no i jaki rozmiar? wkładka większa i 1 cm? mniej? więcej?

golinda

wkładka powinna być większa 0.6cm-1.5cm  z tego co pamiętam
chyba przy niechodzącym dziecku mniejsze ma to znaczenie

marcheewka

Cytat: talula w 21 Lut 2012, 16:09:36
Doradźcie jakie buty kupic Ali, z obecnych trzewików/kozaków wyrosła r.21 (!) wkł. 13, młoda nie chodzi jeszcze, ale w samych skarpetach jej nie puszcze....hmmmm  pytam pod katem typu sniegowce kozaki trzewiki baleriny... no i jaki rozmiar? wkładka większa i 1 cm? mniej? więcej?

ja brałabym 1,5 cm skoro ona jeszcze nie chodzi. Sama kupowałam 0,6-1 cm i co miesiąc trzeba było kupować nowe buty.
Teraz ma 16 miesięcy i rozmiar 23 ( wkładka 15,5 cm chyba) od grudnia stopa urosła nieznacznie, chyba o 2-3 mm.

magdalinska

zastanawiam sie, czy kupowac jakies skorzane, niskie buty na wiosne  :hmm: czy to sie opłaca. Bo tak:
z jesieni, takie wyzsze, do kostki, są jeszcze dobre. w polowie maja kupie sandały, a mam tez trampki. czyli te buty bylyby tak na 1,5mca, kurde szkoda mi troche kasy zeby wydac na 1,5mca 100zł  :hmm:
jak z doswiadczenia, przemeczymy sie w trampkach albo tych jesiennych? czy bedzie za zimno/za ciepło i powinien miec jakies nizsze i cieplejsze niz trampki  :hmm:

feeling.good

magdalinska, ja na razie nie kupuję. Ma jeszcze dobre wyższe Superfity z jesieni, w sobotę szybko kupowaliśmy trampki. Myślę, że to wystarczy. U nas to albo zimno, albo już bardzo ciepło :)