Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

martullek

Wojtek lata w skarpetko-kapciach z h&m, ze skórzaną podeszwą

mobka

Cytat: martullek w 23 Lis 2011, 20:04:31
Chcialam kupic, ale nie znalazlam ;D

martullek

Cytat: mobka w 23 Lis 2011, 20:10:23

czasem można kupić za dobrą cenę na allegro

Angie

maraxela zaszalałaś :D  ja jestem zadowolona, że te Bartki kosztowały mnie 90zł ;D
I to dzięki Tobie  :beer:
Są naprawdę dobrze wykonane, mają jakąś powłokę nieprzemakalną, ale czy działa zobaczę jak spadnie śnieg.

marax

Cytat: Angie w 23 Lis 2011, 20:40:22
maraxela zaszalałaś :D  ja jestem zadowolona, że te Bartki kosztowały mnie 90zł ;D
I to dzięki Tobie  :beer:
Są naprawdę dobrze wykonane, mają jakąś powłokę nieprzemakalną, ale czy działa zobaczę jak spadnie śnieg.
ja sie niestety nie zalapalam na te bartki. jak juz wplacilam kase na konto to nie bylo kuponow do kupienia ................

Angie

maraxela szkoda ;D w sklepie te buty kosztują prawie dwie stówy ;D

W końcu mamy te i na żywo wyglądają dużo lepiej ;D

http://allegro.pl/bartek-sympatex-super-lekki-najtaniej-r-26-i1937821747.html

marax

ja kupilam ecco bo chce miec 100% pewnosci ze nie przemokna . Wole miec jedna pare a dobra. W tamtym roku kupilam tansze ,przemakaly i musiałam pozniej dokupić geoxy . Za rok sprzedam je za 100 zl (tak chodza na allegro) i wyjdzie mi ok 190 zl suma sumaru . Wole kupować markowe i pozniej sprzedac .

martullek

ja też kupiłam ecco i nic więcej nie planuję. zeszłoroczne ecco sprzedałam rzeczywiście za 100 pln

marax

Cytat: golinda w 23 Lis 2011, 21:00:04
ja mam jakieś moralne opory przed wydaniem sporej ilości kasy na coś, co w moim mniemaniu jest brzydkie - a te sportowe geoxy, ecco, czy te które kupiłam w ccc są zwyczajnie brzydkie, zwłaszcza dla dziewczynki
za piękne włoskie, miękkie, delikatne bez oporów zapłacę ;)
dla mnie buty maja byc lekkie,miekkie a w zimie nieprzemakalne = praktyczne . Piekne byc nie musza ,maja mi problemow nie stwarzać .

martullek

mi się te ecco podobają, choć dla dziewczynki to może rzeczywiście nie za bardzo. mój mąż kupuje w ecco dla siebie, ale ja nic bym tam nie kupiła ;)

chciałam najpierw kupić elefanteny w deichmannie, ale przez to, że były tak brzydkie poszłam po dwa razy droższe ecco ;) tyle mojego, że miałam kupon zniżkowy z avanti

abkasia

ja kupialam jedne takei ladne an wyjscia w h&m za 70 zl :D
http://www.hm.com/gb/product/94209?article=94209-A
a drugie na mrozy i sniegi i chlape :D

ziuta

Cytat: martullek w 23 Lis 2011, 20:04:31
Cytat: mobka w 23 Lis 2011, 20:10:23
chyba rzucili znowu jakąś partię, bo też długo szukałam i udało mi się kupić jakieś 2 tygodnie temu w h&m ładne, w paseczki w odcieniach granatu i zieleni

marcheewka

ja chyba nie potrafię kupować butów dla mojego dziecka, albo jej tak noga rośnie!

Od września mamy już kolejno  4 buty.... i cos czuję, że wkrótce trzeba bedzie kolejne kupić, bo w rajstopie i skarpecie trochę ciasno teraz tam będzie.
Mierzymy jej nogę co dwa tyg prawie, w połowie września miała długość stopy 12cm  teraz ma 13, 3 cm
Staram sie kupować wieksze buty, tak o 1 cm, moze jeszcze wiecej? Czy teraz jej stopa trochę wyhamuje?? ;)
Chciałam jej kupić kozaki primigi , ale nie wiem jaki rozmiar, pod koniec pażdziernika było 21 na styk 22 trochę za luźne, w połowie listopada 22 już było dobre, a to jeszcze nawet zima sie nie zaczęła. Buty kosztują ponad 200 zł, szkoda mi kasy na buty na miesiąc, moze kupić większe 23 ( większe o ok 1,5 cm od długosci stopy)

marcheewka

Cytat: golinda w 24 Lis 2011, 16:21:58
właśnie takie zaleca się kupować
min. 0,6cm max. 1,5cm
na zimę spokojnie

ale swoją drogą dużą ma stopę
moja Ninka nosi 23, a jest normalnego wzrostu i urodziła się z wielkimi stopami :D

ale te rozmiary to zależy jakie buty, jakiej firmy. Mam miarkę i wkładam do buta, patrzę ile ma w środku długości, potem patrzę na rozmiar i okazuje się, że to 22

Mamy teraz botki ccc i one są 22, ale juz tak w sam raz, ale np elefanteny to 21 były na nią dobre.

Ola miałą małe stopy, teraz ostatnio tak jej rosną, chyba od chodzenia :-)

rozmiar 22 ma wkładkę 14,5
rozmiar 23 ma wkładkę 15 cm
Ola ma stopę długości 13,3, no i jaki rozmiar kupić, aby na cała zimę wystarczyły?? 1,2 cm różnicy, czy 1,7 cm ??

feeling.good

marcheewka but z wkładką większą o 1,7cm jest moim zdaniem zdecydowanie za duża

zuzia

Cytat: feeling.good w 24 Lis 2011, 20:12:24
marcheewka but z wkładką większą o 1,7cm jest moim zdaniem zdecydowanie za duża
też tak myślę :)

mika

Cytat: sputnik w 24 Lis 2011, 20:51:03
kurde, a Alicja ma nadal 18/19................
Ale dłonie też ma drobne....
Jesienne/zimowe buty kupiłam- jedne 18/19 (takie emu), drugie sportowe,wyższe 20 i kozaki 21(ale takie raczej mniejsze 21).
Ale mam wrażenie że jej stopa nie rośnie albo rośnie baardzo powoli, widać to po tenisowkach z odkrytymi palcami, chodzi w nich po domu. Dziwne..ale pocieszam się, że dziewczynka, że ja też nie mam jakiś stóp gigantów a przecież wysoka jestem...
to tak jak u nas, Kalina nosi obecnie 19, na zimę kupiłam kozaki 20 a na wiosnę skórzane trzewiki 21 i obawiam się że do nich nie dorosnie ;)

Kata

sputniku Naszej A. też stopa nie rośnie za bardzo. Trzewiczki ma rozmiar 20, kozaki rozmiar 21 (ale one są przewidziane na grube rajstopy), a domowe papcie z odkrytymi palcami ma rozmiar 19 :D
Pozdrawiam

Kata

konwalia

sputniku ty się ciesz, bo teraz jest odwrotna tendencja, córka znajomych jest w 4 klasie, nosi 37!, a wiele dziewczynek ma 40-41 aaaa

mobka

Cytat: konwalia w 24 Lis 2011, 22:27:38córka znajomych jest w 4 klasie, nosi 37
Ja tez tak nosilam i tak mi zostalo ;)

magdalinska

Kuba ma 22-23, niewiele mu urosła stopa od maja, załozyl 2 dni temu sandały i mogłby w nich jeszcze chodzic

Kasia

Michałowi stopa wolno rosnie, jedne buty na sezon wystarczają :D uf!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 25 Lis 2011, 06:35:51
Ja tez tak nosilam i tak mi zostalo ;)
no mi tez ;) w ogole mnie to nie dziwi ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

martullek

my mamy na zimę 25. Wojtek ma wielkie stopy!