Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

ja trampków chyba raczej nie kupię, Domi miała ze 3 pary, we wszystkich mocno pociły jej się stopy, a po jednych miała grzybicę :crazy: wolę skórzane trzewiki, półbuty itp., a później również skórzane sandałki ;)

marcheewka

Cytat: ishka82 w 14 Mar 2012, 14:16:23
ja trampków chyba raczej nie kupię, Domi miała ze 3 pary, we wszystkich mocno pociły jej się stopy, a po jednych miała grzybicę :crazy: wolę skórzane trzewiki, półbuty itp., a później również skórzane sandałki ;)

ojejku, aż tak?
hmm, to ja też sie zastanowię...

a w kwesti sandalków na lato - jakie lepsze z odkrytymi palcami czy z zakrytymi??

podobaja mi sie takie

http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-20807-Obex-1498-06.html

czy takie

http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-20808-Obex-1497-02.html

Justynna

marcheewka, reguły nie ma. M. chodził latem w trampkach i nic się nie działo.

zosia2007

magdalinska

Kubus chodził w trampkach i nic sie nie dzialo, miał z coccodrillo
a sandały odkrytymi palcami

elve

Myślicie, że dziecko może chodzić w kaloszach? Czy grozi to wadami stóp itp?

zosia2007

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:02:50
moj chodzil w tamtym roku jak bylo mokro
uwielbial w nich chodzic i czasem po domu zakladal

moze i to jest niezdrowe ale ile dziecko w tych kaloszach chodzi

magdalinska

elve ale jak? codziennie? mysle zejak załozy zeby po kałuzach poskakac to nic sie nie stanie. w tamtym roku Kuba czasami chodził w kaloszach po deszczu

marax

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:02:50
eeee no bez przesady . Ile ona pochodzi w tych kaloszach suma sumarum max 10 h w ciagu roku ............ Nawet jakby miala 2 rozmiary za male to w takim czasie ciezko nogi zdeformowac . Najwieksze znaczenie ma chyba w czym dziecko chodzi w domu/przedszkolu . Nawet na dworze nie bardzo bo wiekszosc i tak siedzi w wozku . Nie ma co wydziwiac . No latem jednak dzieci duzo na dworze chodza wiec warto kupic skorzane sandaly . Czy zima ma to takie znaczenie ? moje dziecko geoxy uzywalo glownie do jazdy w samochodzie ................

Justynna

elvelve, myślę, że może :) W końcu kalosze są zakładane raz kiedyś, a frajda z chodzenia po kałużach ogromna :D

elve

no codziennie, do przedszkola, no i z godzinę na spacerze

mokro jest, zwykłe buty zaraz przemokną

marax

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:07:41
no codziennie, do przedszkola, no i z godzinę na spacerze

mokro jest, zwykłe buty zaraz przemokną
ile bedzie mokro ? do przedszkola chodzicie na nogach ?

elve

eno co ty! kawałeczek od/do samochodu

chce poczekac, aż się pogoda uspokoi i kupić lekkie półbuty

marax

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:15:25
eno co ty! kawałeczek od/do samochodu

chce poczekac, aż się pogoda uspokoi i kupić lekkie półbuty
co jej sie stanie w samochodzie w butach  ? :) kup kalosze bedzie ok. Czy w tym samochodzie jedzi w geoxach za 280 zl czy w kaloszach za 28 roznicy wielkiej nie czyni .

elve

no właśnie.... buty do przedszkola
zastanawiam się czy jej nie uszczęśliwić aurelką albo innym ortopedycznym
wydaje mi sie ze brzydko kostki wygina do srodka

marax

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:20:02
no właśnie.... buty do przedszkola
zastanawiam się czy jej nie uszczęśliwić aurelką albo innym ortopedycznym
wydaje mi sie ze brzydko kostki wygina do srodka
moja tez :(

marcheewka

Cytat: maraxela w 14 Mar 2012, 15:06:53
eeee no bez przesady . Ile ona pochodzi w tych kaloszach suma sumarum max 10 h w ciagu roku ............ Nawet jakby miala 2 rozmiary za male to w takim czasie ciezko nogi zdeformowac . Najwieksze znaczenie ma chyba w czym dziecko chodzi w domu/przedszkolu . Nawet na dworze nie bardzo bo wiekszosc i tak siedzi w wozku . Nie ma co wydziwiac . No latem jednak dzieci duzo na dworze chodza wiec warto kupic skorzane sandaly . Czy zima ma to takie znaczenie ? moje dziecko geoxy uzywalo glownie do jazdy w samochodzie ................

Nasz ortopeda też tak powiedzial. Powiedział, że nie obchodzi go w jakich butach ona chodzi po dworze teraz, jak jest zimno, bo to 2-3 godziny tylko i stóp jej to nie popsuje. Ważne w jakich butach dziecko spędza najwiecej czasu, np. w żłobku, przedszkolu no i latem, bo wowczas praktycznie cały dzien będzie poza domem i w butach.

Ja nastawiam sie zatem na dobre, skórzane sandałki i jakieś dobre buciki do biegania po domu.

A kalosze też chcialabym kupić, bo Ola lubi biegać po kałużach ;)

elve

Anka do tej pory chodził boso/w skarpetach.... nigdy w sumie nie konsultowałam jej ortopedycznie

marax

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:50:40
Anka do tej pory chodził boso/w skarpetach.... nigdy w sumie nie konsultowałam jej ortopedycznie
moja strasznie skreca noge do wewnatrz lewą . Ortopeda mowil ze to nie wina stopy tylko wzorca stawiania stopy ktory jest w glowie ................. . I takie tam inne ................ nikt mi nie potrafi powiedziec co ja z tym wzorcem mam sobie zrobic ............. . NIby buty moze miec bez usztywnienia . Ciezko znalesc lekarza ktory na prawde bedzie wiedzial jak jej pomoc .

marcheewka

Cytat: elvelve w 14 Mar 2012, 15:50:40

Ola też chodzi boso i w skarpetach, zalecenia od ortopedy.
Teraz na wiosnę mamy kupić sandałki.

Dodany tekst: 14 Mar 2012, 15:56:04

Cytat: maraxela w 14 Mar 2012, 15:52:46
moja strasznie skreca noge do wewnatrz lewą . Ortopeda mowil ze to nie wina stopy tylko wzorca stawiania stopy ktory jest w glowie ................. . I takie tam inne ................ nikt mi nie potrafi powiedziec co ja z tym wzorcem mam sobie zrobic ............. . NIby buty moze miec bez usztywnienia . Ciezko znalesc lekarza ktory na prawde bedzie wiedzial jak jej pomoc .

ja chodzę do Michajłowa, podobno jeden z lepszych we Wrocławiu.
Nam odpowiada.

Angie

Cytat: maraxela w 14 Mar 2012, 15:52:46

masz rację ;D  Lena też źle stawia stopy i nie wiem co z tym robić.
Do chodzenia w domu ma daniele, ale często chodzi w samych skarpetach.

Kasia

dokupiłam młodemu adidasy, stwierdzilam ze jednak te skórzane, kryte uniwersalne nie sa i przydałoby sie cos lzejszego ale nie całkowicie letniego
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login