Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

magdalinska

ja kupiłam nieduzo wieksze, zapas jest taki, jak w innych. nr wieksze bylo juz strasznie duze

zosia2007

Cytat: marcheewka w 28 Paź 2011, 09:48:34
Dzięki, tylko troche kosztują i nie wiem ile Ola w nich pochodzi. Powinnam kupić chyba wieksze, tak na grupszą skarpetke jeszcze, tak? Bo to takie śniegowce na zimę
ja kupuje buty tak max do 1 cm wieksze niz stopa P, zazwyczaj to ok 5-6 mm dluzsza wkladka niz stopa

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 28 Paź 2011, 12:36:00
ja kupuje buty tak max do 1 cm wieksze niz stopa P, zazwyczaj to ok 5-6 mm dluzsza wkladka niz stopa

Hmm, Ola teraz nosi 20 i są dobre, skarpety grubszej raczej juz nie włożę, 21 to z dodatkową skarpetą są tak bez wiekszego luzu - no, moze z 0,5 cm wiecej, a te 22 to mają taki do bry 1 cm luzu. Poczekam do końca listopada, moze noga jeszcze urośnie, albo Ola będzie już normalnie stać a nie na palcach i zmierzę je dobrze.

ishka82

kupiłam wczoraj śniegowce dla Niuśki, elefanteny :) mam nadzieję, ze będą ciepłe i wygodne i ona nie wyrośnie z nich za szybko ;)

marcheewka

Dzisiaj odkryłam, że moje dziecko ma za małe buty!!! Zmierzyliśmy stopę, ma 12,8 cm a wkładka w butach 13 cm!!
Tylko kozaczki są ciut większe, ale i tak 0,5 cm luzu  nie ma. Jutro jedziemy kupić buty

magdalinska

Cytat: ishka82 w 29 Paź 2011, 11:53:24mam nadzieję, ze będą ciepłe i wygodne
:D jakby co, to razem bedziemy klnac ;)

abkasia

ja ogloadalam wczoraj primigi i jeszcze jakas firme, ktora jest wlascicielem primigi..
bardzo fajen bylym, mialy taka mieka podeszwe, ze w szoku bylam, ale byly bardzo szerokie w lydce, mysle ze snieg moglby wpadac do buta, dletego nei wzielam...

konwalia

abkasia

Cytat: konwalia w 30 Paź 2011, 10:19:15
superfity?
nie jakies vico...
nie pamietam nazwy...
ale to jest macierzysta firma primigi..

marax

Cytat: abkasia w 30 Paź 2011, 10:28:08
nie jakies vico...
nie pamietam nazwy...
ale to jest macierzysta firma primigi..
ja sie wybieram po buty gdzie warto jechac. Dzisiaj jade do rodziny kolo factory wiec tam zajdę -pewnie niec w rozmiarze 26 nie bedzie .........

abkasia

Ja nie widzialan w ecco ani jednego sniegowca chlopiecego w.rozmiarze 26..

marax

Cytat: abkasia w 30 Paź 2011, 11:52:54
Ja nie widzialan w ecco ani jednego sniegowca chlopiecego w.rozmiarze 26..
mowil mi wujek bo go tam wysłałam ze ten rozmiar jest niedostepny . Chce przymierzyc geoxa tam - zdrowa stopka chyba tam jest. Zamowie sobie pozniej przez internet .

aniak1211

Po ile sa primigi???
U nas w tkmaxx widzialam po 20funtow;)
tyle ze nie kozaki a takie za kosteke-bardziej na jesien,
albo angielska zime;) :D

ishka82

Cytat: magdalinska w 30 Paź 2011, 08:13:17
:D jakby co, to razem bedziemy klnac ;)
coś tak właśnie kojarzyłam, ze Ty też elefanteny nabyłaś ;) obyśmy były zadowolone, a stopy naszych pociech nie urosły za szybko :mocking:

magdalinska

ja za duzego zapasu nie mam, oby do konca zimy wytrzymały

ishka82

Cytat: magdalinska w 30 Paź 2011, 19:50:12
ja za duzego zapasu nie mam, oby do konca zimy wytrzymały
no ja właśnie też nie...w tym rozmiarze mały zapas, ale większy byłby chyba sporo za duży, z resztą oczywiście go nie było :crazy: my mamy 23 ;)

magdalinska

my tez 23 :) mierzylam 24, ale byly juz własnie sporo za duze, zabiłby sie w nich.

ishka82

Cytat: magdalinska w 30 Paź 2011, 20:31:53
my tez 23 :) mierzylam 24, ale byly juz własnie sporo za duze, zabiłby sie w nich.
wydaje mi się, że elefanteny mają dość dużą rozmiarówkę, bo jesienne też ma od nich i rozmiar 22 jest teraz na styk, w tych zimowych lekki luz, chyba taki jak powinien być, a letnie Korneckiego miała 23 i teraz są małe ;) zwariować można z taką rozmiarówką...ciągle mam wątpliwości, czy ona nie chodzi w za małych/za dużych butach :crazy:

abkasia

wybralismy buty i zako chalam sie w nich....
ogladalismy ecco, ale 330 zl za 1 pare butow to za duzo...
wiec kupimy malemu te
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/16372/t-by1473-010c.html

sa to typowe sniegowce na mroz, chronia do temperatury -30 st
sa genialne,  :)

do tego kulilam malemu zwykel buciki w h&m z korzuszkiem na chodzenie po sklepach, coby nie musial wtedy w niegowcach chodzic.. ;)

Dodany tekst: nie, 30 paź 2011, 21:14:39

o takie do chodzenia..
jak znajde cos ladniejszego to jeszcze te oddam ;)
http://www.hm.com/us/product/92359?article=92359-D

Dodany tekst: nie, 30 paź 2011, 21:18:35

zadna z was nie chce kupic ecco zimowych? rrozmiar 24 wcale niezniszczone!! czarne
nawet podeszwa nei jest starta!!

martullek

ja też mam do sprzedania - zimowe ecco 22. mam nawet foty ;) ale na allegro też wystawiłam, więc jak mi ktoś tam zalicytuje, to już będzie nieaktualne

http://imageshack.us/g/13/img8761l.jpg/

abkasia

moj maz tez chce nasze na allegro wystawic..

zwierzatko_mojej_mamy

ja bym chetnie kupila, ale stopa za mala jeszcze ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

twoje tez jak nowe... jezu paranoja... kupujemy dzieciom buty za takei pieniadze, a nawet sladu zurzycia na nich nei widac
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dodany tekst: 30 Paź 2011, 21:35:23

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 30 Paź 2011, 21:34:22
ja bym chetnie kupila, ale stopa za mala jeszcze ;)
zwierzu na przyszly rok kup :D

zwierzatko_mojej_mamy

a za rok jaki rozmiar bedzie mial ? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 30 Paź 2011, 21:38:00
a za rok jaki rozmiar bedzie mial ? :D
a ja wiem :D
jest 3 mies starszy od mojego :D
wiec moze to 24 byc dobre... za male raczej chyba nie bedzie.. ;D