Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

ziuta

Cytat: rubin04 w 15 Lut 2016, 01:01:20
Byłam z dziecmi na "Misiek w NY"
nie spodziewałam się niczego ambitnego po kreskówce ale no mega słabe... umęczyłam się.
Głośny, dynamiczny, z idiotycznymi tekstami..

"Madagaskar" i pokrewne to przy tym arcydzieła ;)

o, zgadzam się w 100%
nie spodziewałam się niczego szczególnego, a mimo tego wyszłam mega rozczarowana
dzieciaki się nudziły i wcale im się nie dziwię, bo sama ledwo wysiedziałam! nawet podpuściłam młodą, żeby wyjść do toalety, żeby czas szybciej zleciał ;)
głośne, głupawe, mało śmieszne, a przede wszystkim cholernie nuuuuudne!

ziuta

za to z repertuaru dziecięcego mocno polecam Dobrego Dinozaura - piękny film, wciągający, przyjemnie się ogląda, nie dłuży się, dzieciaki zachwycone, ja się popłakałam :D

mayagaramond

Obejrzalam zjawe z DiCaprio. Nie wiem, za co mialby dostac oscara w tym filmie? Nocleg w koniu?
Przy koncowej walce R. skomentowal "I really hope he finally kills DiCaprio"

lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 30 Sty 2016, 09:42:48propos Zjawy, to jak zobaczyłam trailer, za cholere nie wiedziałam o czym jest ten film  dopiero w necie przeczytałam.

my po powrocie z kina tez czytalismy na wikipedii, o co w nim chodzilo.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

malutenka

Idę jutro na Deadpoola  jupi

Kasia

Cytat: malutenka w 16 Lut 2016, 14:20:39
Idę jutro na Deadpoola  jupi
ostatnio nawet się zastanawiałam czy już byłaś czy jeszcze nie.
Kolega z pokoju się jarał, że fajny ;)

malutenka

Kasia, nie byłam,bo chlop mój mial dyżur oncall w weekend a nie chciałam bez niego. Jaram sie jak wiewiór orzechami

ziuta

mój mąż zaproponował mi Deadpoola na walęwtynki :D ale ostatecznie dzieci się pochorowały, spędziliśmy walentynki w domu i na Deadpoola polazł sam wczoraj ;)

malutenka

Cytat: ziuta w 16 Lut 2016, 18:54:45mój mąż zaproponował mi Deadpoola na walęwtynki
u nas taki był plan, ale dyżur wyszedł :/ nic to, pojdę jutro, sala kinowa zapełniona na razie w mniej niz 1/5 będzie wulgarnie, będzie się krew lała i w ogóle Deadpool to najwspanialszy suerbohaterski antybohater, który wie, że jest w komiksie :D

tiliam

Bo dobry trailer nie pokazuje o czym jest film.
A Leo wg mnie powinien dostać Oskara, zdecydowanie - i nie maya - nie za spanie w koniu.
Zagrał swietnie, pokazał wszystkie emocje!

malutenka

Cytat: tiliam w 18 Lut 2016, 19:59:25A Leo wg mnie powinien dostać Oskara,
A dla mnie to była przeciętna gra i stać go na więcej, to była dla mnie świetnie napisana rola średnio zagrana, w tym filmie dla mnie najlepszy był Hardy, choć go było dużo, dużo mniej na ekranie.

suegro

W ubiegłym tygodniu dwa dobre filmy:

Big short, świetny temat, bardzo mi się podobał. Od razu zazęliśmy rozkminiać co wydarzy się za parę lat na rynku nieruchomości. :D

Spotlight, tu z kolei trudny temat, trochę inaczej mi się ogląda filmy o pedofilii odkąd mam córkę.

Oba warto.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

jusia

A ja dzis obejrzalam Planete singli...i naprawde fajnie to sie ogladalo(poza paroma niedorobkami),dobrze zrobiona polska komedia
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jusia

Bylam na Ekscentrykach...fajni starzy aktorzy Pszoniak,Dymna rewelacyjni,fajna muzyka i klimat,bylo pare niedorobek w scenografii i fabule,ale naprawde fajny jak na srodowe przedpoludniowe kino ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

suegro

W ostatnim czasie

Amy - świetnie zrobiony film (montaż filmów, zdjęć, tekstów muzyki), ale zasmucił mnie mocno. Zawsze szkoda zdolnych ludzi kończących w klubie 27.
Brooklyn - znudził mnie ten film. Obejrzałam i zapomniałam o historii.
Demon - nie wiem po co go oglądałam, bo w nocy zamiast spać miałam wizje z filmu. ;) D. się podobał, ja się nie doszukałam głębi.
Żyć nie umierać - może niezbyt wybitny, ale skłonił mnie do małej refleksji a to w filmie zawsze na plus. I Kota lubię.

I jeszcze widziałam "Ave, Cezar" Coenów. Niestety spóźniłam się na seans i coś mi uciekło a to film, w którym detale mają znaczenie. Muszę obejrzeć raz jeszcze, bo to co widziałam mi się spodobało.

Józef Piłsudski

salsa

Mam podobne odczucia co do Brooklynu - obejrzeć mozna,  w domu na kanapie jak nie ma nic lepszego. Złe nie jest ale w pamięc nie zapada. O niczym w sumie.

Amy nie widziałam a chciałabym :)

w czwartek pokój :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rudasekawf

Obejrzeliśmy wczoraj "Wstrząs" . Bardzo nam się podobał. Lubimy filmy o sporcie. 

suegro

Ostatnio dwa dobre filmy: "Pokój" I "Carol".

Pokój mnie niesamowicie poruszył, przepłakałam pół filmu. Przejmująca historia, gra aktorska Jacoba Tremblaya, ale to nie jest film "do polecania", bo temat trudny.
A "Carol" mi się bardzo podobała, cudowny duet aktorski: Cate Blanchett i Rooney Mara, delikatne gesty, spojrzenia, emocje, świetnie zagrane bez przegadania. Dobry film.

Józef Piłsudski

wrobelek0403

ze starszych: Sicario.

Spodziewałam sie bardziej sensacji, dostałam odwieczny dylemat słuzb porządkowych. Dobre. Ale i smutne.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tiliam

wrobelek0403,
A mnie Sicario znudził..

wrobelek0403

w sobote chce isc na to

http://www.filmweb.pl/film/Mustang-2015-742573

zwiastun porusza, mam nadzieje ze cały film bedzie rownie dobry.

wrobelek0403

byłam na Mustangu, piekny! Poruszający, wzruszający, kobiecy. Polecam!

wrobelek0403

ej no, nie chodzicie do kina? :D

bo ja tu wlazłam sprawdzić, co polecacie :D