Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

jo_miekka

konwalia

Cytat: tiliam w 13 Sty 2016, 11:25:20
Ja  czekam na Zjawę z  Di Caprio!
Ja obejrzałam, polecam! Leo jak zwykle świetny

jusia

Zjawa rozczarowala mnie bardzo, chociaz Tom Hardy super,lepszy (niestety) od Leo
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jo_miekka

Ja wczoraj widziałam Dziewczynę z portretu. No niby ładne, fajnie zagrane, temat ciekawy, ale jakoś przegadali tą historię mam wrażenie.

wrobelek0403

a propos Zjawy, to jak zobaczyłam trailer, za cholere nie wiedziałam o czym jest ten film :knuje: dopiero w necie przeczytałam.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

suegro

Obejrzałam ostatnio Ekscentrykow ze Stuhrem.
I mam trochę niedosyt fabularny ;), ale w sumie bardzo przyjemne kino, podobały mi się niektóre dialogi (zwłaszcza w wykonaniu Anny Dymnej i świetnego Pszoniaka), dobra muzyka też na pewno miała wpływ na odbiór filmu. Aczkolwiek czegoś mi w tej historii brakowało.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

OlaFasola

Zjawa - czuje niedosyt. w sumie nie wiem czego się spodziewałam,  ale czegoś więcej jednak.  Zdjęcia fenomenalne, ale to jednak trochę za mało. 
Joy - no fajny. Ale też film z serii, za pół roku zapomnę o nim
Brooklyn - jak wyżej.  Niby nie jest zły,  ale taki letni.

W środę wybieram się na spotlight, mam nadzieję na coś więcej niż dotychczas obejrzane "oskarowe" filmy

malutenka

Obejrzałam Zjawę i tak:
film jest bardzo ładny - wizualnie, dobra historia opowiedziana, ale jest za długi. Przysnęłam na etapie spotkania samotnego Indianina, a to mi się w kinie rzadko zdarza. Rola Leo to nie jest dla mnie oscarowa rola. To jest świetnie napisana postać, ale Hardy zagrał lepiej. No jest to film, który ogląda się w kinie, naa 100% na małym ekranie usnęłabym w połowie i obudziła się na napisach końcowych, albo oglądała w ratach jak Interstellar. Nie do obejrzenia po raz drugi.
Teraz czekam na Deadpoola, och jak bardzo czekam.

tiliam

Ja na Zjawie musiałam w kilku momentach odwracać wzrok od ekranu. Ale ogólnie mi sie film bardzo podobał, malutenka nie wiem jak mogłaś na nim przysnąć, bo mnie trzymał w napięciu.
Nawet sie popłakałam 2 razy ;) moze to hormony.
Film 8/10

malutenka

Cytat: tiliam w 02 Lut 2016, 19:33:42malutenka nie wiem jak mogłaś na nim przysnąć
tez nie wiem :D

suegro

Cytat: jo_miekka w 30 Sty 2016, 08:16:25
Ja wczoraj widziałam Dziewczynę z portretu. No niby ładne, fajnie zagrane, temat ciekawy, ale jakoś przegadali tą historię mam wrażenie.

A mnie się niesamowicie wizualnie podobał ten film. Ładne kolory, stroje, obrazy, widoki.

Bardzo dobry Redmayne w roli Lili. Zresztą Alicia Vikander też dobrze zagrała.

Józef Piłsudski

OlaFasola

Tez wczoraj byłam na Dziewczynie z portretu. Bardzo mi się podobał.  Świetnie zagrany.

salsa

Też dziś Dziewczyna z portretu i bardzo, bardzo mi się podobał
Świetnie zagrany, kazda scena przyciąga, żadna nie wydała się zbędna
Kilka razy się wzruszyłam
Poza tym taki barwny, świetnie zagrany
Bardzo polecam :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jusia

Spotlight, swietny swietny swietny jestem naprawde poruszona tematem, M.Ruffalo przedobrzyl z gra...

suegro

Cytat: jusia w 06 Lut 2016, 21:32:11
Spotlight, swietny swietny swietny jestem naprawde poruszona tematem, M.Ruffalo przedobrzyl z gra...

O to fajnie, bo się wybieram w przyszłym tygodniu. Moje kino rzuca. ;)

Józef Piłsudski

OlaFasola

Cytat: jusia w 06 Lut 2016, 21:32:11
Tak,  film świetny,  ale ruffalo wcale nie przedobrzyl, bardzo ciekawa ta jego postać

malutenka

brooklyn - bardzo ładny film, ale raczej na sobotę na kanapie, bo to wielkie kino nie jest. Na plus Saoirse Ronan, którą bardzo lubię i kostiumy z lat 50, które wyglądają jak z lat 50, a nie inspiraacja na temat z nowoczesnych materiałów (takie moje zboczenie ;) )

salsa

Planeta Singli. Pośmiałam się

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jusia

OlaFasola ja nie przepadam za Ruffalo wiec moze uprzedzona jestem ;)

OlaFasola

Cytat: jusia w 14 Lut 2016, 20:44:04
OlaFasola ja nie przepadam za Ruffalo wiec moze uprzedzona jestem ;)
No widzisz, a ja uwielbiam,  wiec może wybaczam za dużo :D

a dziś pitbull i jestem zachwycona :D ale to też moje zboczenie, bo jestem fanką serii i mogę być nieobiektywna :)

wrobelek0403

OlaFasola, a to ciekawe. A widziałam Sluzby specjalne?

Bo serial tez uwielbiam, ale słuzby były beznadziejne, i teraz sie obawiamy co wyjdzie z tego.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

OlaFasola

wrobelek0403, widziałam. Są dużo słabsze niż pitbull. Vega umie robić filmy o policji, za inne nie powinien się brać.  Ten jest inny niż pierwszy. Ale klimat trzyma. Cześć dialogów przejdzie do historii. Ostaszewska ma bezbledna postać.  i milo popatrzeć ma Majami, tylko może bez zbliżeń, bo trochę traci :)

wrobelek0403

rubin04

Byłam z dziecmi na "Misiek w NY"
nie spodziewałam się niczego ambitnego po kreskówce ale no mega słabe... umęczyłam się.
Głośny, dynamiczny, z idiotycznymi tekstami..

"Madagaskar" i pokrewne to przy tym arcydzieła ;)

justynaaaa2

Ja spotlight wczoraj oglądałam, mocne i poruszające
Teraz w kolejce czeka zjawa