Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

widziałam nowego Tarantino
jestem zawiedziona

wrobelek0403

golinda, nie wierze :D

my idziemy w weekend. wiec nic nie mów :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

powiem tylko, że zasnęłam z nudów i obudziła mnie dopiero jakaś krwawa jatka

na filmwebie są różne opinie - jedne zbieżne z moimi, inne że film doskonały
uwielbiam Tarantino, tak poza tym

wrobelek0403

Cytat: golinda w 19 Sty 2016, 14:20:39uwielbiam Tarantino, tak poza tym

no wlasnie wiem, dlatego Twoja recenzja mnie niepokoi ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

BYłam na nowym Tarantino wczoraj - mezowi bardzo się podobało, mnie podobał się do połowy, potem zaczeło byc nudno i koncówka znowu fajnie. Niestety - poodbnie jak Golinda w połowie zaczełam lekko przysypiac, ale byłam zmeczona, wiec moze dlatego. Jednak moim zdaniem nie był to jedne z najlepszych jego filmów. A jestem fanem przecież ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jo_miekka

A mi się bardzo podobał! Ubawiłam się setnie, długi film, fakt, ja nie przepadam za takimi i ledwo wstałam z fotela potem ;), ale dialogi w pierwszej połowie, jak i krwawa jatka w drugiej bardzo mi się podobały. Tarantino w najlepszym wydaniu jak dla mnie. Niby nic się nie dzieje, w sumie jeden i ten sam plener i jedno pomieszczenie a film akcji jak talala. Niewielu to potrafi.

Angie

Nie mogę się doczekać jak sama zobaczę.

malutenka

Ja też nie moge się doczekać, ile razy widzę zwiastun z Samuelem L. to mi się gęba cieszy od ucha do ucha.

salsa

suegro

Joy, taki film o spełnianiu american dream.
Nie bardzo pasuje mi Lawrence jako sterana życiem matka dwójki dzieci (chociaż aktorsko super), kilka scen banalnych trochę (np bohaterka ścina włosy i zaczyna walczyć o swoje ;) ). Ale ogólnie film mi się podobał, lubię takie historie "od zera do bohatera" zwłaszcza w wykonaniu kobiecym.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

wrobelek0403

su, widziałam zwiastun i mnie zaciekawił :) moze namowie kolezanki :)

wrobelek0403

zastanawiam się jeszcze nad Synem Szawła. Choc to pewnie bedzie przygnebiajace na maksa :/

salsa

Joy - opinia moja taka w sumie jak Su - nawet omówiłysmy dokładnie scenę z obcinaniem włosów :) soja drogą - ciekawe czy jest prawdziwa ( w sensie ze film na faktach ;) )

moim zdaniem warto zobaczyć :)

jusia

Obejrzalam Krowy....jestem rozczarowana,Dziedziel swietnie gral,reszta nienaturalna....o umieraniu matki to sa 33 sceny z zycia...i tam to bylo przedstawione w poruszajacy sposob
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zwierzatko_mojej_mamy

a ja w ogóle tego filmu nie brałam pod uwagę ;) z głupiego powodu - tytułu lol lol a jak połączyłam tytuł z faktem, że to polski film, to już mi się w ogóle odechciało ;) aczkolwiek nie polecam takiego sposobu myślenia,  bo idąc tym tropem nie obejrzałabym ostatnio w tv polskiego filmu pt "hardkor disko" ;) a był świetny, dziwny, a świetny, częściowo wg mnie niepotrzebnie przerysowany, ale jakie kadry, jaka muzyka śmieszna ;D wszystko takie makabrycznie tragiczne, a podszyte czarnym jajem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

Ja obecnie biorę co dają w kinie. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

OlaFasola

Syn Szawla, doskonały. Temat i film ciężki,  poruszający.  Realizacja zaskakująca,  klaustrofobiczny kadr, bardzo długie ujęcia,  niesamowicie zrealizowany dźwięk. Byłam na pokazie po którym było spotkanie z aktorami. Świetnie opowiadali o historii i kulisach powstania filmu.

wrobelek0403

Byłam na Tarantino. Daje 8/10 ;) Troche się dłuzyło na początku, ale ogolnie podobał mi sie :) I ani razu nie spojrzałam na zegarek :D

malutenka

Byłam i widziałam Tarantino. Jedyne, czego się musze przyczepić, to to, że nie było krwawej jatki tylko taka lajtowa popierdółka :D jakby nie było rzygania krwią to bym wyszła obrażona. Ale zagrane wspaniale, nie nudziło, dobrze opowiedziana historia.

wrobelek0403

malutenka, lol ja na zyganiu odpadłam, to mnie przerosło lol

fasolka1980

"BIG SHORT" - świetny! polecam

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

a widziałyście "Rzeź" Polańskiego?

Doskonałe :)

wrobelek0403

Golinda, no jaszka :D ale to stare, nie?

golinda

no stare stare, ale dopiero obejrzałam i podobało mi się :)