Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

OlaFasola

Cytat: jo_miekka w 02 Sty 2016, 22:49:23
Big Short - o kulisach kryzysu finansowego w USA w 2007 roku. Polecam, bardzo ciekawie zrealizowany. Gwiazdy w niebanalnych kreacjach. Jeśli ktoś nie wierzy, że Ryan Gossling może być nieatrakcyjny, to może się zdziwić ;)
zgadzam się z każdym słowem!

salsa

dziś byłam na Big Short i bardzo polecam, świetny film o kulisach kryzysu - świetnie zagrany, zmontowany, bardzo dobrze się oglądało, choć muszę chyba jeszcze raz zobaczyć niektóre sceny :)))
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

malutenka

Cytat: jo_miekka w 02 Sty 2016, 22:49:23Big Short - o kulisach kryzysu finansowego w USA w 2007 roku. Polecam, bardzo ciekawie zrealizowany.
Cytat: salsa w 07 Sty 2016, 20:50:14dziś byłam na Big Short i bardzo polecam,
jak nie widziałyście to obejrzyjcie Margin Call

jo_miekka

Ja widziałam. Bardzo mi się podobał.

golinda

"Moje córki krowy"

taaaakie opinie, oceny wysokie..., a film wielopoziomowo słabiutki
temat ogarnięty powierzchownie, słabe dialogi, wszystko od początku do końca oczywiste i przewidywalne. może warto obejrzeć dla kilku scen z dorocińskim. ale w domu, w środę, kiedy mecze tylko puszczają ;)

malutenka

Nic nie oglądam, czekam na Tarantino :D

wrobelek0403

golinda, aaaa, a jak dzis ide z kolezanką ;) no ale nie bede sie nastawiac, moze jednak nie bedzie tak zle :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Sty 2016, 10:28:55
golinda, aaaa, a jak dzis ide z kolezanką ;) no ale nie bede sie nastawiac, moze jednak nie bedzie tak zle :D

to może być dla Ciebie ciekawe studium przypadku - relacje siostra-siostra
ale niestety niezbyt głębokie

tiliam

Ja  czekam na Zjawę z  Di Caprio!

wrobelek0403

Cytat: golinda w 13 Sty 2016, 10:29:58
to może być dla Ciebie ciekawe studium przypadku - relacje siostra-siostra
ale niestety niezbyt głębokie

opowiem wieczorem :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

eee, nie taki zły ten film, dosc płytkie to były bohaterki, zwłaszcza Katarzyna zachowująca sie jak 15latka. Natomiast dla mnie był przerazliwie smutny, z różnych, także osobistych, wzgledów.

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 13 Sty 2016, 20:02:22dosc płytkie to były bohaterki, zwłaszcza Katarzyna zachowująca sie jak 15latka

ale ona celowo była taka
i idealny zawód jej wybrali - te panie właśnie takie są

czy nie oczywisty od początku był dla Ciebie romans z chirurgiem?

a zresztą... nie ma o czym gadać, ze mnie już to dzieło uleciało ;)

wrobelek0403

Cytat: golinda w 14 Sty 2016, 08:51:28ale ona celowo była taka
i idealny zawód jej wybrali - te panie właśnie takie są

nie no ja wiem, ze celowo, niemniej wkurzają mnie tacy ludzie :D

no nie, romans to do mnie dotarł jak on po imieniu do niej powiedział. Mało domyslna jestem :D

golinda

Cytat: doda w 14 Sty 2016, 11:02:29A jak miała zawód.

nauczycielka nauczania początkowego

golinda

Cytat: doda w 14 Sty 2016, 11:02:29Czemu przeraźliwie smutne?

Dla mnie przeraźliwie nudne
A smutne dla wróbla pewnie dlatego, że najpierw umiera matka, potem okazuje się, że za chwilę umrze ojciec
taka kolej rzeczy
pokazane tak sobie

najgorsza scena jak ta siostrunia pitoli do matki w śpiączce przez telefon....

wrobelek0403

golinda, nie tylko smierc, ale tez to jak to umieranie sie odbywa. Nie chce tu zdradzac szczegółow nieoglądającym, ale ta scena jak matka chce cos powiedziec i moze tylko poruszac ustami jest straszna.

I straszne są tez relacje z ojcem, który w gruncie rzeczy jest dla swoich córek podły. Wbrew recenzjom nie znalazłam nawet kropli ciepła w tym, ze on je nazywa "krowami". No sory, nie mowi sie do nikogo per "krowo, cipo wołowa", a już tym bardziej do dziecka.

Ale Dorocinski z grzywką wymiata :D :D

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 14 Sty 2016, 11:10:03Ale Dorocinski z grzywką wymiata

dla niego warto obejrzeć ten film :D

na mnie bardzo negatywnie działa widok osoby chorej w szpitalnym łóżku, więc widok tej matki, jeszcze z ogoloną głową, był bardzo "niesmaczny"

zwierzatko_mojej_mamy

ja ostatnio obejrzałam "plac zbawiciela" i w sumie to nie wiem, po co, nie trawie takich filmów
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

Też widziałam "Moje córki krowy".
Mimo że rzeczywiście temat relacji słabo pogłębiony, mimo pewnych niedociągnięć i przerysowanych postaci to jednak mam dobre odczucia. Bez rewelacji, ot film o umieraniu, relacjach rodzinnych (dobra scena rozmowy ojca z córką o terapii psychologicznej), ale do obejrzenia.

Mnie jeszcze rozśmieszyła scena na lotnisku przed wylotem do Egiptu do hotelu Ali Baba i Dorociński z badżem Polska. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

suegro

Cytat: wrobelek0403 w 14 Sty 2016, 11:10:03I straszne są tez relacje z ojcem, który w gruncie rzeczy jest dla swoich córek podły. Wbrew recenzjom nie znalazłam nawet kropli ciepła w tym, ze on je nazywa "krowami". No sory, nie mowi sie do nikogo per "krowo, cipo wołowa", a już tym bardziej do dziecka.

A ja jednak znalazłam.
Ale tylko kroplę. ;) I to po dużej dawce zrozumienia jak czasem zachowują się śmiertelnie chorzy ludzie.

Józef Piłsudski

wrobelek0403

no dobra, jak jej powiedział, ze nie była brzydkim dzieckiem ;)

no i tez on nie od poczatku wiedział ze jest chory, a wiecej czułosci miał dla żony niz dla córek. Szkoda.

suegro

wrobelek0403, no i na treningi ją woził. :D

Józef Piłsudski

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 14 Sty 2016, 16:35:19a wiecej czułosci miał dla żony niz dla córek

może był wierzący, a Biblia mówi, że małżonek jest ważniejszy niż dzieci, bo zostaje do śmierci, a dzieci wyfruwają z domu

wrobelek0403

Cytat: golinda w 14 Sty 2016, 18:55:20
może był wierzący, a Biblia mówi, że małżonek jest ważniejszy niż dzieci, bo zostaje do śmierci, a dzieci wyfruwają z domu

nie znalam tej teorii :D

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 14 Sty 2016, 19:18:00nie znalam tej teorii :D

kiedyś byłam w kościele na jakimś ślubie i ksiądz czytała taki fragment, a potem o tym mówił