Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

wrobelek0403

Bylysmy z Konwalią na Bridget. Nie bedę spojlerować, ale nie nastawiajcie sie na smieszne kino w stylu poprzednich częaci.

Nie wiem, jak Konwalia, ale ja przeryczalam pół filmu. Za dużo emocji, relacji, podnoszenia się ze straty, dochodzenia co w życiu ważne, uplywającego czasu. No ogólnie film mocno refleksyjny z paroma zabawnymi czy śmiesznymi scenami w stylu dawnej Bridget.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

Spodziewałabym się lekkiego kina

zwierzatko_mojej_mamy

oglądałam wywiad z fielding odnośnie tej części i mówiła, że gdyby chciała zarabiać na kulcie, to by zarabiała pisząc cokolwiek co roku, ale chciała napisać kolejną, kiedy będzie miała coś do powiedzenia i stwierdziła, że odnośnie matki samotnie wychowującej dzieci - jej mąż zmarł i stąd cały koncept - ale wiele osób twierdzi, że to jest świetna część, wręcz najlepsza - jeszcze nie oglądałam
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

Bo to jest bardzo dobry film komercyjny. Ale mialam taki moment, że od ściskania w gardle bylo mi ciężko, by nie wybuchnąć szlochem. Łzy same lecą. Bo to taka część, że bardziej człowiek odnosi to do siebie.

wrobelek0403

Bo to dobry film, swietnie zrobiony. Tylko że nie jest głupawo-śmieszny.

W innych okolicznosciach obejrzalabym go z chęcią. Ale potrzebowalam czegoś zupełnie lekkiego i nie wyszło 😉
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Ze zwiastunów rzucił mi się w oczy ten:

https://www.kinomuza.pl/movie/ostatnia-podroz/

Już sam zwiastun spowodował gulę w moim gardle. Więc na razie podziękuję.

wrobelek0403

Ddu, co polecisz na ten rok??

Natknełam się na zwiastun "Mojego ulubionego ciasta" i żałuję ze nic o nim nie wiedziałam wcześniej.

ddu

no własnie nic nie ma teraz :(
podobno do Ciasto świetne, ale nie widziałam
ja teraz każdy wieczór uczę się ze stefkiem zamiast chodzić do kina, dramat!