Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

nie mam tv, informacje docierają do mnie z opoznieniem :D

a na powaznie, ile ten człowiek musi jeszcze powiedziec bzdur, zeby go w koncu wywalili?????
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Cytat: doda w 22 Kwi 2013, 11:17:11
skąd wywalili?

z rzadu?? z PO??

to oczywiscie nie jest pytanie do Ciebie, tak retorycznie w sumie pytam.

wrobelek0403

doda, ja wiem. juz Machiavelli pisał, czym jest polityka i nic sie od tego czasu nie zmieniło ;D

a jednak człowiek idealistycznie oczekuje merytoryki, stonowania, ważenia słów i odpowiedzialnosci za nie. ech, utopia :D

zwierzatko_mojej_mamy

dzisiaj mecza temat w tvn24 ;) wiec moze wywala ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

golinda

sonja

U mnie tak jak u Zosi potępienie miesza się ze współczuciem. Jak bardzo trzeba czuć się samotnym i niedoceniany, aby doprowadzić do takiej sytuacji?

golinda

Cytat: sonja w 23 Kwi 2013, 20:22:13Jak bardzo trzeba czuć się samotnym i niedoceniany, aby doprowadzić do takiej sytuacji?

jak można być tak słaaabym?

sonja

suegro

I oszustwa i choroby nie można wykluczyć.

W sumie innych rozwiązań nie widzę.

Dodany tekst: 23 Kwi 2013, 23:02:29

Cytat: golinda w 23 Kwi 2013, 21:53:56Cytat: sonja  Dzisiaj o 08:22:13
Jak bardzo trzeba czuć się samotnym i niedoceniany, aby doprowadzić do takiej sytuacji?

jak można być tak słaaabym?

Jeśli to choroba to nie nazwałabym tego słabością.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

OlaFasola

Cytat: doda w 23 Kwi 2013, 23:59:07a moze ona sobie wymysla historyjke jako usprawiedliwienie dla zwyklego oszustwa?
Wątpię... Szkoda mi jej

wrobelek0403

Cytat: sonja w 23 Kwi 2013, 19:22:13
U mnie tak jak u Zosi potępienie miesza się ze współczuciem. Jak bardzo trzeba czuć się samotnym i niedoceniany, aby doprowadzić do takiej sytuacji?

tez pomyslałam, ze musiała czuc sie strasznie niekochana i niedoceniana.

szelma

Dla mnie to albo wielkie oszustwo z premedytacją od początku do końca, albo choroba. Tak czy siak - słabości w tym nie widzę. Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś się przeziębił, bo jest taki słaaaaaby.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

Cytat: szelma w 24 Kwi 2013, 09:06:08
Dla mnie to albo wielkie oszustwo z premedytacją od początku do końca, albo choroba. Tak czy siak - słabości w tym nie widzę. Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś się przeziębił, bo jest taki słaaaaaby.

z tym się zgadzam
co do słabości - odniosłam się do poprzedniej wypowiedzi, że musiała czuć się niekochana etc., nie do całości historyjki
a co do przeziębienia - tak, ktoś się przeziębia, bo jest słaby (fizycznie)

niewiemjaka

nie mam linka, ale polecam dzisiejsza  Rzeczpospolita, w ktorej art. o zanikajacych wieziach rodzinnych,
jak przybywa niegrzecznych dzieci, czyli o braku czasu...

szelma

Słowa "słaby" użyłaś w kontekście psychicznym, co nie? I tak się ono w tym kontekście ma do sytuacji, jak w kontekście przeziębienia.

golinda

Cytat: szelma w 24 Kwi 2013, 10:11:42Słowa "słaby" użyłaś w kontekście psychicznym, co nie?

tak, ale w odniesieniu do słów sonji (?) że musiała czuć się niekochana
mnie ten artykuł zwyczajnie wkur...ł. jakoś mam w sobie mało empatii wobec takich jednostek

szelma

Mnie też wkurzył, bo choroba chorobą (jeśli to choroba a nie oszustwo perfidne), ale ile złego wyrządziła w kwestii zbierania funduszy na pomoc ludziom, którzy tego naprawdę potrzebują...

golinda

Cytat: szelma w 24 Kwi 2013, 10:14:11ile złego wyrządziła w kwestii zbierania funduszy na pomoc ludziom, którzy tego naprawdę potrzebują...

otuszto!

wrobelek0403

doda akurat w to, ze maz o niczym nie wiedział jestem w stanie uwierzyc. Ludzie latami takie rzeczy potrafią przed rodziną ukrywac, mistyfikacje przeprowadzac, ze szok.

natomiast nie zal mi jej zupełnie. powinna zdrowo beknąc. to jest przykład oszustwa szkodliwego społecznie w stopniu najwyzszym.

Angie

Też mi się wydaje, że mąż wiedział. Przecież ona powiedziała, że razem oszukali ludzi jak pojechali na wakacje
zamiast na operacje  :hmm:

I polecam bardzo ten artykuł.

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,13719639,No_to_mamy__Stasku__rodzine.html?as=1

malutenka

Cytat: Angie w 24 Kwi 2013, 13:36:57I polecam bardzo ten artykuł.
przeczytałam i rozryczałam się, a jestem w pracy i jestem głupia, że czytam w pracy.