Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

malutenka

Cytat: szelma w 18 Mar 2014, 10:22:35Druga. Kurczę, 120 osób, "limuzyna, która zawiezie ich do slubu", a żyją za 800 zł miesięcznie. No i mam wizję pary młodej z tymi wszystkimi nazwami i hasłami sponsorów na sukni i garniturze, jak u sportowców
Mnie się rzuciło w oczy ostatnie zdanie:
"No i w końcu znaleźć pracę, bo pieniądze z prezentów ślubnych, pewnie szybko się rozejdą."

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 18 Mar 2014, 11:47:20
Mnie się rzuciło w oczy ostatnie zdanie:
"No i w końcu znaleźć pracę, bo pieniądze z prezentów ślubnych, pewnie szybko się rozejdą."

dla mnie niepojęte jest, ze dwójka prawników nie moze znalezc pracy ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

alez wy jestescie czujne :D

na pierwszy rzut oka, faktycznie pomysł mieli, realizuja, niegłupie, wolnoc tomku w swoim domku
na drugi rzut to wlasnie, nie pracuja, maja dziecko, zamiast skromnej ceremonii mysla o wielkim slubie

no ale moze odrkyli, ze wlasnie dzieki temu genialnemu poniekad pomyslowi dodatkowo "zarobią" ? pod przykrywką czegostam ? :D ciul wi

Kasia

Ja myśle ze im tak wygodnie :) podejrzewam ze gdyby nie ten pomysł to by im rodzice kasę dali. Wpadli na taki pomysł i juz. Nie widzę tutaj jakiegoś drugiego dna.
Jak ktos dostaje od rodziców kasę na wesele to tez nią mam myśli czemu dobie sam nie odłoży. Dostaje od rodziców i juz :)

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 18 Mar 2014, 12:14:34dla mnie niepojęte jest, ze dwójka prawników nie moze znalezc pracy
sytuacja z dziś. Dzwoni baba kt. pracuje na takim terminalu jak do kart płatniczych
-bo ja nie mam połączenia.
-proszę wyciągnąć kabel x i włożyć z powrotem.
-Ja nie jestem elektrykiem tylko prawnikiem!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Cytat: malutenka w 18 Mar 2014, 12:59:49-bo ja nie mam połączenia.
-proszę wyciągnąć kabel x i włożyć z powrotem.
-Ja nie jestem elektrykiem tylko prawnikiem!

opluty opluty opluty

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

callja

Cytat: wrobelek0403 w 18 Mar 2014, 10:17:12nie dociera do mnie ze mozna miec takie priorytety
ja trzecia...

malutenka - lol lol lol
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

salsa

Cytat: Angie w 26 Mar 2014, 10:14:49
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,15656535.html
przeczytałam.... nawet nie wiedziałam, ze taka choroba istnieje... jak to czasem człowiek na co dzien nawet nie mysli o szczesciu jakim jest zdrowe dziecko....

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

ja tez przeczytałam, bardzo mnie poruszył ten artykuł.

justynaaaa2

Cytat: salsa w 26 Mar 2014, 20:41:31
jak to czasem człowiek na co dzien nawet nie mysli o szczesciu jakim jest zdrowe dziecko....
to samo sobie myślałam jak czytałam

ja teraz jak czytam takie rzeczy to ryczę
niesamowicie ludzie :) dodałam sobie blog do ulubionych, będę śledzić

Angie

mnie też bardzo poruszyło

straszna choroba

wrobelek0403

a ja pomyslałam sobie, ze nie przezyłabym czegos takiego.

wiec chyba dobrze, ze nie chce nawet próbowac. ...

Angie

wrobelek0403 jak Cię coś takiego spotka, to jaki masz wybór ...
choroba własnego dziecka jest czymś najgorszym, każdego dnia myślisz, że wszystko byś dała
żeby tego nie doświadczać, albo chociaż wziąć na siebie .... 

wrobelek0403

Angie, ja to rozumiem,

wiec po prostu wole nie miec dziecka.

salsa

jest wiele sytuacji w zyciu, ktore moga nam się zdarzyć a na ktore nigdy nie jestesmy w stanie się przygotować... gdyby tak ze strachu przed takimi zdarzeniami rezygnować z zycia to tez bez sensu - nie zamknę się w domu do konca zycia bo rpzeciez teoretycznie moge mieć wypadek .... wypadek to wieksze prawdopodobieństwo niz narodziny chorego dziecka

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

salsa, no wlasnie duzo o tym myslałam ostatnio.

o siebie się jakos nie martwie.

natomiast wizja tak ciezko chorego dziecka skutecznie mnie od idei jego posiadania odstrasza. Zresztą nie tylko to, sama wiesz. Ale to budzi najwiekszy lęk. Nie czuje przy tym, ze z czegos rezygnuje, bo w sumie i tak nie chce.

justynaaaa2

czytam tego bloga
chyba nie pójdę spać dopóki nie skończę
boże ile ci ludzie musieli przejść
oglądanie zdjęć 2 miesięcznego dziecka z rurką tracheo jest ponad moje siły :crying:
taki śliczny ten chłopiec, wygląda na zupełnie zdrowego

Angie

justynaaaa2 też dziś czytałam ten blog

tacy fajni, pozytywni ludzie z pasjami i takie nieszczęście :( 
Leo taki śliczny chłopczyk

justynaaaa2

No choroba nie wybiera
Wielkie szczęście że urodził się w takiej rodzinie, bo dzięki temu ma normalne i szczęśliwe dzieciństwo :) bardzo pozytywny ten blog, przeczytałam cały zalewając się łzami ;D
Gdyby się urodził w patologicznej rodzinie pewnie by go nie było :(