Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

Szkoda ze wprowadzili ten abonament, ja byłam stałym czytelnikiem gw, teraz to kombinowaniem mnie zniechęca. Wydarzenia, aktualności czytam juz na wp.

wrobelek0403

ja kupuje (albo czasem biore z pracy, bo mamy prenumerate i mozna pozyczac) wyborczą papierową, bo lubie walnąc się na kanapie z kawą i gazetą. namietnie czytam duzy format, dodatek swiateczny, czesc WO, tam są wartosciowe reportaze, felietony, dobrze napisane, bez błedów.

i ta czesc jest płatna w systemie piano od dawna i ja to rozumiem, jakosc kosztuje.

natomiast to, co jest na gazeta.pl nie kwalifikuje sie na płacenie ;) predzej zrezygnuje z czytania niz zapłace.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

Cytat: szelma w 19 Lut 2014, 19:30:38Owszem. Nic odkrywczego w krytyce głupich pomysłów, które nie będą działać, a tylko zabiorą Wam środki z Waszych podatków. Ale ktoś to musi robić i taki los publicysty, że publikuje.

taki los,ale mam wrażenie ,że Środa ( osobiście ją lubię za sposób pisania i przedstawiania rzeczywistości, chociaż nie zawsze się z nią zgadzam) wałkuje to ciagle i tak jak by nagłowkiem trzeba było przyciągnąć czytelnika. nie iwem ,czy ona jest autorem nagłówka, ale jeśli nie jest nie powinna się zgodzić na taką zajawkę.

Szelma,a ta krytyka jest ciągle ta sama wśród publicystów, w społeczeństwie, bo jednak większość widzi idiotyzmy. Tu juz nie ma co pisać, tu trzeba działać, pozostaje pytanie jak

szelma

Cytat: jestynka w 20 Lut 2014, 09:46:47a ta krytyka jest ciągle ta sama wśród publicystów, w społeczeństwie, bo jednak większość widzi idiotyzmy. Tu juz nie ma co pisać, tu trzeba działać, pozostaje pytanie jak

Sorry, ale to straszny truizm. To co - wszyscy dziennikarze i publicyści powinni wyjść na ulice? Prasy nie powinno być w ogóle, bo zawsze można coś zrobić zamiast tylko o tym pisać?
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

jestynka

Cytat: szelma w 20 Lut 2014, 09:49:34
Sorry, ale to straszny truizm. To co - wszyscy dziennikarze i publicyści powinni wyjść na ulice? Prasy nie powinno być w ogóle, bo zawsze można coś zrobić zamiast tylko o tym pisać?

a nie można znaleźć innego tematu do publikacji? np. taka Szczepkowska napisała mnóstwo publikacji , felietonów i nie "międli" w kółko o tym samym, a Środa od dłuzszego czasu pisze ciągle to samo przynajmniej w ramach GW

szelma

Szczepkowska ma inny profil jako publicystka/felietonistka przecież.

jestynka

Cytat: szelma w 20 Lut 2014, 10:10:58
Szczepkowska ma inny profil jako publicystka/felietonistka przecież.

owszem,ale  musi się wysilić,żeby nie powtarzać tematu i nie bić piany i jak widać można.

ddu

a czy chcecie olimpiady w Krakowie?
wkurzają mnie te reklamy 'społeczne", małysz się wypowiada np...

wrzuciłam  na  https://www.facebook.com/PracowniaCsr tekst dot. dewastacji przyrody z okazji Soczi. namawiam do komentowania ;)

jestynka

Cytat: ddu w 20 Lut 2014, 10:32:26a czy chcecie olimpiady w Krakowie?

ogólnie marzy mi się olimpiada w Polsce,ale nie widze na to przestrzeni, środków.

wrobelek0403

Cytat: ddu w 20 Lut 2014, 10:32:26a czy chcecie olimpiady w Krakowie?

nie, nie ma na to miejsca ani srodków. juz euro wystarczyło.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Olimpiada w Polsce to totalne szaleństwo. Zwłaszcza zimowa...

Kasia

Fajnie byłoby miec taka Olimpiadę ale przy takich brakach pieniędzy na wszystko wolę aby zaczęli od tego wszystkiego a jak będą wolne srodki to wtedy niech myslą o olimpiadzie.
Chociaż nie mówię, fajnie by było jakby olimpiada była, jakby nas na to bylo stac :)

ddu

http://wyborcza.pl/1,75478,15120263,Pomysl_nowego_ministra_sportu__Zrobmy_staw_na_Kasprowym.html

ten artykuł mnie swego czasu osłabił
a im więcej czytam o Soczi (np. olimpiada w bezpośrednim sąsiedztwie parku narodowego = niedźwiedzie uciekły, mokradła,  z kt. korzystało 65 gatunków ptaków - zasypane, rzeka, w kt. żyły stada łososi - zatruta, jakieś korytarze ciepła, kt. totalnie rozwaliły ekosystem, żadnych monitoringów środowiska, konsultacji z naukowcami), tym badziej jestem przeciw

w Kanadzie nawet symbole były wypełniane owocami żurawiny, żeby śniegu chemią nie zanieczyszczać, w Londynie też nacisk na zrównoważony rozwój, więc można...ale trzeba chcieć i mieć fundusze

Dodany tekst: 20 Lut 2014, 10:49:38

to też ciekawe: http://codziennikfeministyczny.pl/po-nam-chleb-skoro-mamy-igrzyska/

"A tymczasem w Krakowie… wiceprezydentka Krakowa Magdalena Sroka jest zdania, że referendum jest tylko ładnym hasłem wyborczym! Głosów sprzeciwu wobec organizacji ZIO w Krakowie nie brakuje, czego władze chyba są świadome, bo zamiast skupić się na przeprowadzeniu konsultacji, na podstawie których można by podjąć decyzję w kwestii ubiegania się o tę imprezę, kolej rzeczy została odwró"

Angie

nie. Nie ma kasy i nie ma warunków. Nie wiem co ten Kraków sobie wymyślił  :stupid: :stupid: :stupid:

Już widzę dojazd do Zakopanego   :headbang: Korek od Krakowa.

ddu

kochane, a  napiszcie mi to na profilu Pracowni ... ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Angie w 20 Lut 2014, 10:49:46Już widzę dojazd do Zakopanego    Korek od Krakowa.
korek od gdanska raczej ;) ja w sumie to nie widze tej olimpiady tylko i wylacznie przez dojazd do zakopca i tyle - ile osob jest teraz w soczi? ktos wie, ilu to przyciagnelo turystow ilosciowo?

Dodany tekst: 20 Lut 2014, 10:57:55

Cytat: ddu w 20 Lut 2014, 10:47:52http://wyborcza.pl/1,75478,15120263,Pomysl_nowego_ministra_sportu__Zrobmy_staw_na_Kasprowym.html

ten artykuł mnie swego czasu osłabił
a im więcej czytam o Soczi (np. olimpiada w bezpośrednim sąsiedztwie parku narodowego = niedźwiedzie uciekły, mokradła,  z kt. korzystało 65 gatunków ptaków - zasypane, rzeka, w kt. żyły stada łososi - zatruta, jakieś korytarze ciepła, kt. totalnie rozwaliły ekosystem, żadnych monitoringów środowiska, konsultacji z naukowcami), tym badziej jestem przeciw

no cos Ty, w polsce to dwa razy kiwna palcem, zeby bar wybudowac i na tym sie skonczylaby dewastacja czegokolwiek, jakos nie widze polakow, jako ludzi tratujacych tatry w jakimkolwiek celu - podejrzewam, ze sukces zaklepania sobie olimpiady tak by wszystkich powalil, ze by mieli na wszystko "wyjebane" jak to mlodziez mawia, plawili by sie w tym sukcesie 4 lata, potem obudzili z reka w nocniku, ze nic nie zrobione lol lol i latali nocami dziury na jednej nitce zakopianki lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Nie wiem ilu, ale foty są ciągle, że trybuny świecą pustkami i że wolontariusze muszą je zapełniać... Czytałam gdzieś, że w ostatnich paru olimpiadach tylko Barcelona wyszła na plus dzięki temu, że ludzie ją ponownie odkryli jako miasto na weeendowy wypad. Ale ogólnie na olimpiadzie się nie zarobi - nakłady są większe niż zyski z turystów.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: szelma w 20 Lut 2014, 10:59:05
Nie wiem ilu, ale foty są ciągle, że trybuny świecą pustkami i że wolontariusze muszą je zapełniać... Czytałam gdzieś, że w ostatnich paru olimpiadach tylko Barcelona wyszła na plus dzięki temu, że ludzie ją ponownie odkryli jako miasto na weeendowy wypad. Ale ogólnie na olimpiadzie się nie zarobi - nakłady są większe niż zyski z turystów.
czyli dobrze sie domyslalam ;)

www.annawilk.pl

szelma

Cytat: ddu w 20 Lut 2014, 10:52:40napiszcie mi to na profilu Pracowni ...

Tu jest łatwiej pisać ;)

ddu

no łatwiej, łatwiej
a potem mi szef komendium mówi, że nikogo olimpiada nie obchodzi, bo nikt nie komentuje ;)

turystów w soczi nie ma też dlatego, że tam bardzo restrykcyjnie "nie wpuszczają" podejrzanych elementów

no i chyba nie każdy jednak chce Rosję odwiedzać, boją się, omijają z powodów ideologicznych itp. i dobrze

Kasia

moim zdaniem to wiele by nie poniszczyli
tylko trzebaby obiekty wybudować a na to kasy nie ma

euro2012 lepsze kasowo było, bo piłka bardziej dofinansowana i tak naprawdę trzeba było 4 stadiony wybudować
drogi, pozostała infrastruktura to tylko korzysć nasza. Za piłkarzami idzie kasa, sporo kibiców

a taka olimpiada to wymaga wybudowania róznych obiektów, które niekoniecznie sie potem zwrócą
dodatkowo sporty zimowe sa niedofinasowane
kibiców mniej

szelma

No i klimat - bez jaj, Polska nie ma klimatu na zimową olimpiadę...

ddu

szelma

No oczywiście, że nie. Co tylko świadczy kolejny raz o szaleństwie urządzania tam olimpiady.

zwierzatko_mojej_mamy

no ale soczi ma putina, a putin ma kuku na muniu :D u nas sa po prostu debile, a nie wariaci z przerostem ambicji i historycznym tlem imperialnym, zreszta kasy tez nie mamy ;)

www.annawilk.pl