Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

wrobelek0403

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 09:58:53
ja mówię o tych co nie mają (bo zło) i puszczają ;)

no ok, choc tez pewnie kierują się jakąs tam logiką, np: nie ma tv, nie ma możliwosci ogladania bajek serwowanych przez programy dzieciece, plus do tego reklamy (które osobiscie uwazam za spore naduzycie jesli chodzi o target dzieciecy), tylko wybrane przez rodziców.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 02 Kwi 2014, 23:26:27nie znam zadnego mezczyzny w przedszkolu, nawet z opowiesci babc wink

w "naszym" było dwóch, z założenia w każdej grupie jeden facet.

A co do otwierania drzwi, to P. raz usłyszał od kobiety, jak ją przepuszczał w drzwiach:
"nie udawaj miłego, spierdalaj! " :padam: nie znali się
Ja osobiście spotykam sie z dużą chęci pomocy u ludzi,szczególnie ja jeżdżę z dzieciakami komunikacją.

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 10:13:39

ja np. bym chciała ,zeby w edukacji było więcej facetów, żeby zajeli sie też pisaniem programów. Bo tak siedzą same baby i przez to dziewczynki mają łatwiej.  I wcale nie uważam, że zajmowanie dziećmi ma "płeć" , aby fajnie zajmować się dzieciakami trzeba mieć jednak "jaja". Ja nie lubię takich przedszkolanek pań "cioć"

rubin04

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:26:12szelma, ja rozumiem Twój wkurw, bo podobnie się czuję, jak mówię, że nigdy nie kupię żadnego sierściucha, a ktoś mi wmawia, że dzieci mnie namówią, a ja nie będę potrafiła odmówić
Siostro!!
Plus argumenty jak to dziecki lepiej się chowają ze zwierzętami,
a juz P. to by pies super zrobił skoro on taki inny pod wzgl. społęcznym itd.
A ja nie wyobrażam sobie grabienia kup na ogrodzie i tej sierści wszędzie, albo by mnie pies, nie daj Boze, polizał po nodze czy ręce (że o buzi nie wspomnę  :bad:)

A co do mężczyzn w szkole/przedszkolu - u P. jest pan Marcin od angielskiego i dzieciaki go tak uwielbiają że aż miło patrzyć, słuchać. Ja nie mam nic przeciwko męxczyznom w takich zawodach.

szelma

To tak jak dla przeciwników sierściuchów niezrozumiałe jest, jak fajnie jest, kiedy przychodzisz do domu, a pies leci z taką radością, żeby Cię przywitać :D No ale ja nikomu psa nie wciskam, a ludzie mi dzieci owszem ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

suegro

Nie ma nic piękniejszego niż mruczenie kota na moich kolanach. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

rudasekawf

Cytat: suegro w 03 Kwi 2014, 11:31:08Nie ma nic piękniejszego niż mruczenie kota na moich kolanach. Cheesy
o i to jest to czego nie zrozumiem :)

Dzieci i ich uśmiech tak, pies i bieg na powitanie tak, kot - nie :D

rubin04

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 10:02:08
no ok, choc tez pewnie kierują się jakąs tam logiką, np: nie ma tv, nie ma możliwosci ogladania bajek serwowanych przez programy dzieciece, plus do tego reklamy (które osobiscie uwazam za spore naduzycie jesli chodzi o target dzieciecy), tylko wybrane przez rodziców.

no włąsnie ta logika jest moim zdaniem dośc pokrętna.
Bo my np. mamy TV ale ogladamy w nim konkretne rzeczy - wiem kiedy jest na TVP ABC program dla dzieci który warto obejrzec (np. przyrodniczy czy techniczny) plus o 19:00 dobranocka.
Wiecej TV dzieci nie ogladają.
Mi tez czasu TV nie pozera bo ogladam to co uwazam za słuszne plus wiadomosci.

Ale - bylismy z jednymi znajomymi na rejsie co nie mają TV, radia i tabletu. Ich syn lat 7 w pierwszy dzień mówił "nie mam tabletu, nie potrzebuje tego"
a po dwóch dniach jak dorwał się do tabletu P. albo drugiego chłopca co byl na rejsie to mówił "od dawna marze o tablecie ale rodzice mi nie kupią.."
Sama widziałąm jak mówił "mamo, chciałbym miec tablet by coś poogladac, albo zagrac w jakas gre" a mama na to "idź i poczytaj sobie ksiązkę".

Moim zdaniem u nich doszło do stworzenia sztucznej sytuacji, nie odpowiadajacej rzeczywistosci jaka nas otacza - bo dzieci mają telefony, tablety, komputery itd i sztuczne zakazywanie tego tylko unieszczęsliwia dziecko, bo eliminuje je z życia większej społecznosci.  
Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba tym sensownei dziecku zarzadzać. P. czasami w coś zagra na tablecie (zazwyczaj w dalekiej podrózy autem), ale też bardzo lubi ksiażki, lubi wychodzic na dwór, jest po prostu normalnym dzieckiem.
A ich dziecko moim zdaniem jest sztuczna i nieszczęsliwą wizją rodziców, które jak kiedyś wyrwie się z tego to moze w życiu narobic większych głupot niz spedzenie popołudnia z grą na kompie.

szelma

No ja rozumiem, że kogoś bezzębny uśmiech uszczęśliwia, ale wiem, że ja tego nie chcę. Psa chcę ;)

suegro

Ja też rozumiem te wszystko, ale nie wszyscy rozumieją wszystko i o tym tu mowa. :)

Józef Piłsudski

rubin04

Cytat: szelma w 03 Kwi 2014, 10:37:16
No ja rozumiem, że kogoś bezzębny uśmiech uszczęśliwia, ale wiem, że ja tego nie chcę. Psa chcę ;)

no wąłsnie - każdemu wedle potrzeb i możliwości :D

suegro

Cytat: szelma w 03 Kwi 2014, 10:37:16

Chyba że Ci się trafi bezzębny pies. :D

Józef Piłsudski

szelma

Cytat: suegro w 03 Kwi 2014, 11:39:04Chyba że Ci się trafi bezzębny pies.

Uważaj, bo wchodzisz na grząski grunt porównując psy do dzieci ;)

niewiemjaka

wrobelek0403

Cytat: szelma w 03 Kwi 2014, 10:42:16
Uważaj, bo wchodzisz na grząski grunt porównując psy do dzieci ;)

lol lol

w sumie to mam juz jedno dziecko, Henio sie wabi :D :D przytulam, krzycze jak zbroi, gadam do niego, a jak ziewnie, albo zrobi "pies zdech" to sie rozczulam :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

suegro

Józef Piłsudski

szelma

wrobelek0403

Cytat: suegro w 03 Kwi 2014, 10:44:53
wrobelek0403 a ma zęby? :D

no pewnie ze ma, niestety :D :D ech te pogryzione kable i sciany ;)

suegro

A w temacie przeglądu prasy i uśmiechu. ;)

Józef Piłsudski

szelma

wrobelek0403

Cytat: szelma w 03 Kwi 2014, 10:45:21
I czy się uśmiecha? :D

ciezko sie usmiechac z zajęczą warga lol

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:36:37nie czujesz nic w środku, kiedy dziecko się do Ciebie uśmiecha, przytula?
cos tam czuje, ale tekst o wynagradzaniu wszystkiego jednym usmiechem jest wg mnie gruuuuuuubym naduzyciem :)  bardzo grubym lol

tak, jak analogicznie biorac zamiast dziecka faceta - bardzo grubym naduzyciem byloby powiedzenie, ze jeden seks wynagradza Ci tydzien sprzatania, prania, podcierania tylka, namawiania do zabaw, na ktore nie masz ochoty, bawienia sie w nie, zaganiania do sprzatania, karmienia, kapania, walki przy ubieraniu, wychodzeniu, wchodzeniu, czytania bajek, usypiania i miliona innych rzeczy lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 09:20:58
łaaaa, no dla mnie koleś na starcie dostaje -100 do seksu lol
co za pomysł, żeby facet zajmował się bachorami w żłobku/przedszkolu...? aaaaaaaaaaaa... :padam:

z wygladu fajny - szczupły wysoki, męska twarz - a ze lubi dzieci i fajnie się nimi zajmuje to rpzeciez nie zbrodnia na meskim rodzaju ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ishka82

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 09:20:58
łaaaa, no dla mnie koleś na starcie dostaje -100 do seksu lol
co za pomysł, żeby facet zajmował się bachorami w żłobku/przedszkolu...? aaaaaaaaaaaa... :padam:

dżizas, jaki stereotyp :P jak facet jest fajnym, empatycznym i opiekuńczym ojcem, to fajne, a jak zajmuje się obcymi dziećmi to już źle ;D ja miałam na studiach kolegę, do którego dzieciaki bardzo lgnęły, uwielbiały go, nie wiem, czy teraz pracuje z dzieciakami, ale na pewno byłby w tym świetny, pani psycholog prowadząca świetlicę nie mogła się nadziwić jaki on miał dar, a my mu zazdrościłyśmy, że tak nie umiemy ;D dodam, że był przystojny i męski i miał duże powodzenie u kobiet :) ale każdy ma prawo do swoich poglądów ;D

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 19:00:53

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 09:35:18
ja uwazam, ze kazdy, niezaleznie od plci, kto trudni sie tym zawodem musi byc niespelna rozumu lol
a to swoją drogą lol lol lol

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

Bardzo! Do grudnia 2015 jeszcze trochę, ale dobra wiadomość to dobra wiadomość :)