Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

czytałam o tych norkach,

najbardziej w tym wszystkim wkurza mnie bezwład władz... "nic sie nie da zrobic".. jacy oni biedni...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Mnie poraża ten filmik z tym kenowatym rolnikiem, co to taki cudowny jest i norki to jego hobby. Kurde, jak zwierzęciu ma być dobrze, skoro żyje w klatce, a potem wrzuca się je do komory gazowej??? Widać w pewnym momencie, jak ta biedna norka stawia łapki na tej siatce...

Aspekt polityczny też jest absolutnie ohydny... Na panią posłankę, co to jej mąż farmę stawia, nie mam słów, które nadają się do publikacji...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

filmiku nie widziałam, bo czytałam w papierowej wersji, ale juz sam tekst o milosci do zwierzat mnie powalił :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

ja nigdy nie miałam marzeń o futrze (dostałam kiedyś kołnierzyk od teściowej, nawet nie wiem, z jakiego zwierzęcia, nigdy go nie użyłam),
ale wiecie, na norkach to się można ładnego mieszkania dorobić ;) (moje na pewno za norki wyremontowane)

wrobelek0403

szelma

Często nie zgadzam się z opiniami Środy, ale tutaj ma duuuuużo racji:
http://wyborcza.pl/1,75968,15484552,Prezes_i_problem_dzieci.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk

Dodany tekst: 19 Lut 2014, 08:58:17

Cytat: suegro w 19 Lut 2014, 00:24:11
http://www.polskatimes.pl/artykul/3335213,dorota-suminska-europejczycy-nie-sa-dobrzy-dla-zwierzat-tworza-mase-fundacji-i-na-tym-koniec,1,id,t,sa.html

Ciekawy wywiad, acz mam mieszane odczucia do paru kwestii. Ale ogólnie zgoda, że ludziom brakuje świadomości w wielu sprawach związanych ze zwierzętami - np. z hodowlą, rozmnażaniem, sterylizacją itd.

wrobelek0403

Cytat: szelma w 19 Lut 2014, 08:44:51Często nie zgadzam się z opiniami Środy, ale tutaj ma duuuuużo racji:
http://wyborcza.pl/1,75968,15484552,Prezes_i_problem_dzieci.html?

trafiła w punkt :thumbup: no wlasnie, dlaczego prezes nie ma dzieci??? ;) a jego brat miał tylko jedno?? ;)

Dodany tekst: 19 Lut 2014, 09:32:43

Cytat: suegro w 19 Lut 2014, 00:24:11
http://www.polskatimes.pl/artykul/3335213,dorota-suminska-europejczycy-nie-sa-dobrzy-dla-zwierzat-tworza-mase-fundacji-i-na-tym-koniec,1,id,t,sa.html

to zdanie:

"Z jednej strony, tak bardzo kochamy własne psy czy koty, z drugiej jednak - zupełnie nie interesuje nas los pozostałych potrzebujących, z których bije przecież takie samo ciepło"

pasuje do ludzi takze, gdy słowa "psy czy koty" zamienimy na słowa "członkowie rodziny". Z reguły obchodzą nas bliscy, a reszta juz mniej albo w ogole.

Nie twierdze, ze to dobrze, po prostu tak jest.

jestynka

Cytat: wrobelek0403 w 19 Lut 2014, 09:18:52trafiła w punkt thumbup no wlasnie, dlaczego prezes nie ma dzieci??? wink a jego brat miał tylko jedno?? wink

a dlaczego miał je mieć?
a może to jest jego dramat życiowy,że nie ma ?
nie znamy gościa osobiscie

(żeby nie było, nie jestem sympatykiem tego pana, ale stawianie tak sprawy jest lekko mówiąc nieeleganckie)

wrobelek0403

jestynka, byc moze jest nieelegackie.

ale on na nic innego nie zasługuje. Wiekszosc jego wypowiedzi i sposób w jaki traktuje innych tez jest, delikatnie mowiąc, nieelegancki.

szelma

jestynka, przeczytałas zalinkowany przeze mnie artykuł?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: szelma w 19 Lut 2014, 16:57:09
ja nie przeczytalam, bo mi wyborcza nie pozwala i kaze placic, pierwszy raz w zyciu , co mnie zdziwilo, ale w sumie po takim wstepie srednio bym miala ochote czytac dalej, zgadzam sie z jestynka - jesli sroda ma w milionie nawet punktow racje w artykule, to taki wstep jest zrobiony jedynie pod publiczke, zeby zamieszac i jest kompletnie niemerytoryczny, a jedynie chwytliwy, ja jednak wole madre rzeczy prezentowane madrze i bez personalnych przytykow, szczegolnie w wypowiedziach publicznych
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

A nie nie, w artykule jest bez wycieczek. Tytuł trochę myli.
Artykuł całkiem ok :)

szelma

No ale jednak ciezko rozmawiać o artykule, którego druga strona nie przeczytała (i nie chce przeczytać ;) ), wiec ja pasuję ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: szelma w 19 Lut 2014, 17:16:11
No ale jednak ciezko rozmawiać o artykule, którego druga strona nie przeczytała (i nie chce przeczytać ;) ), wiec ja pasuję ;)
moze i bym chciala, ale nie moge :D nie zmienia to faktu, ze wstepem jestem zdegustowana ;)

www.annawilk.pl

jestynka

Cytat: szelma w 19 Lut 2014, 16:57:09

tak
nic odkrywczego

Dodany tekst: 19 Lut 2014, 17:25:53

Cytat: wrobelek0403 w 19 Lut 2014, 16:49:06
jestynka, byc moze jest nieelegackie.

. Wiekszosc jego wypowiedzi i sposób w jaki traktuje innych tez jest, delikatnie mowiąc, nieelegancki.

zgadzam się, tylko szkoda ,że Środa zniża się do tego poziomu

szelma

Cytat: jestynka w 19 Lut 2014, 17:24:57nic odkrywczego

Owszem. Nic odkrywczego w krytyce głupich pomysłów, które nie będą działać, a tylko zabiorą Wam środki z Waszych podatków. Ale ktoś to musi robić i taki los publicysty, że publikuje.

Nie widzę w tym artykule (abstrahuję tu od zajawki, bo nie wiem nawet, czy to Środa pisała - mam wrażenie, że te wstępy to pisze ktoś inny w Wyborczej) tego braku elegancji i zniżania się do nie wiem jakiego poziomu, ale przyjmuję do wiadomości, że można mieć taki odbiór.

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy nie działa Ci skopiowanie linka do googli i otwarcie z wyszukiwarki??? sama mi podsunełas ten pomysł :D

Dodany tekst: śro, 19 lut 2014, 21:39:56

tez osobiscie nie widze nic nieeleganckiego w całym artykule.

wrecz przeciwnie, jak na Srode jest napisany w bardzo wywazony sposób.

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

wrobelek0403

osz fak, a wrzuc do innej przegladarki. mnie wczoraj nie działało w mozilli, ale zadziałało w operze :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

w ie zadzialalo, krotkie to, no ok, racje ma w podpunktach ;)

www.annawilk.pl

szelma

To prawda. Ale - mimo że mogłabym sobie na to pozwolić finansowo - nie kupię abonamentu, bo będę czytać za dużo Wyborczej :D I tak stracili czytelnika, który czytał dość sporo, ale abonamentu nie wykupię i przestanę czytać - proste.