Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:20:58łaaaa, no dla mnie koleś na starcie dostaje -100 do seksu LOL
co za pomysł, żeby facet zajmował się bachorami w żłobku/przedszkolu...? aaaaaaaaaaaa... padam

czyli facet to tylko drwal, strażak i górnik lol lol

Absolutnie się nie zgadzam, mężczyźni potrafią wspaniale zajmować się dziećmi, osobiście znam wychowawcę w przedszkolu, w szkole u nas uczy kilku panów w nauczaniu wczesnoszkolnym (klasy 1-3). Niczego im nie brakuje.

szelma

wróbel, a mnie dalej wkurza, zwłaszcza w kontekście pracowym  :zly:

golinda, no otóż - według potrzeb i odwalić się od potrzeb innych. I choć rozumiem, że dla kogoś usmiech dziecka może być najlepszym prezentem, jaki można dać (choć wewnętrznie rozwala mnie to stwierdzenie za każdym razem lol ), to ja nie mam potrzeby się o tym przekonywać i tyle. Jak nie mam potrzeby próbować wielu innych rzeczy w życiu - zwłaszcza że większość z nich kosztowałaby mnie mniej zachodu i pieniędzy ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: rudasekawf w 03 Kwi 2014, 10:31:22Niczego im nie brakuje.

lol a może jaj, żeby mieć męski zawód?

sorry, zdania nie zmienię ;)

szelma

golinda, i znów no otóż - jak nie chcesz, to nie. I lepiej dla potencjalnego sierściucha ;) Tak jak lepiej dla mojego hipotetycznego dziecka :D

golinda

szelma, nie musisz się nikomu tłumaczyć :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:24:24ten tekst, że uśmiech dziecka wynagradza wszystko jest dla nie-matek kompletnie niezrozumiały i zwykle wyśmiewany
no, dla mnie tez niezrozumialy lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: szelma w 03 Kwi 2014, 10:32:01zwłaszcza w kontekście pracowym

tez to od szefa kiedys usłyszałam :crazy: ech...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:26:12nooo a czy ja nie mogę myśleć o facecie, który trudni się jakże męskim zawodem "przedszkolanka", że jest kompletną pizdą? ciepłe kluchy.
mozesz :D ja uwazam, ze kazdy, niezaleznie od plci, kto trudni sie tym zawodem musi byc niespelna rozumu lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 10:34:18tez to od szefa kiedys usłyszałam

Ja słyszę za każdym razem, kiedy mojemu szefowi włacza się tryb "interesuję się waszym życiem" i odbywa pogadankę na temat tego, jakie tu mamy dobre środowisko do rozmnażania się :P

wrobelek0403

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 09:32:41
lol a może jaj, żeby mieć męski zawód?

a dlaczego wrzucac ludzi w jeden ustalony schemat??? to jest dokładnie ten sam mechanizm o którym pisze szelma: baby muszą chciec miec dzieci, faceci muszą miec "meski" zawód.

moze pozwólmy ludziom robic to, co ich uszczesliwia???

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 09:34:16
no, dla mnie tez niezrozumialy lol lol

nie czujesz nic w środku, kiedy dziecko się do Ciebie uśmiecha, przytula?
to jest też kwestia hormonów. kiedy dziecko płacze w mózgu kobiety wzrasta poziom kortyzolu
kiedy przytuli i uspokoi, wzrasta poziom endorfin - to o to chodzi z tym uśmiechem
sama chemia, żadne dorabianie ideologii

rudasekawf

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 10:35:18mozesz Cheesy ja uwazam, ze kazdy, niezaleznie od plci, kto trudni sie tym zawodem musi byc niespelna rozumu
moja mama twierdzi tak o pracy w szkole również :) Nie czuję się niespełna rozumu :D chociaż kto wie, kto wie

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 09:35:18
mozesz :D ja uwazam, ze kazdy, niezaleznie od plci, kto trudni sie tym zawodem musi byc niespelna rozumu lol

aaa nooo :D

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 09:35:18

a to jest zupełnie inna kwestia lol jak widze u nas na sciance instruktorów na dzieciecych sesjach to podziwiam :D

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 10:36:07a dlaczego wrzucac ludzi w jeden ustalony schemat???

bo tak jak pisałam wyżej, nasze mózgi mają płeć ;)
i gender to próba sztucznego naginania natury

wrobelek0403

Cytat: szelma w 03 Kwi 2014, 09:35:22
Ja słyszę za każdym razem, kiedy mojemu szefowi włacza się tryb "interesuję się waszym życiem" i odbywa pogadankę na temat tego, jakie tu mamy dobre środowisko do rozmnażania się :P

taaaaa, o sądownictwie tez sie tak mowi :crazy:

rudasekawf

Dużo jest takich tematów które wywołują zdziwienie.
Jak to nie chcesz mieć dzieci?
Jak to nie chcesz się z nikim wiązać?
I totalnie banalnych
Jak to nie masz w domu TV lol ?
Jak to nie chcesz mieć samochodu mając prawko?
Jak to nie lubisz słodyczy?

wrobelek0403

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 09:38:12
bo tak jak pisałam wyżej, nasze mózgi mają płeć ;)
i gender to próba sztucznego naginania natury

tak, o homoseksualistach tez kiedys mówiono, ze są chorzy i trzeba ich leczyc... bo są wbrew naturze ...

golinda

Cytat: rudasekawf w 03 Kwi 2014, 10:39:05Jak to nie masz w domu TV LOL ?

no mnie śmieszą ludzie, którzy nie mają tv, bo tv to zło, ale filmy oglądają na jakimś małym gównianym laptopie i na tymże włączają dzieciom bajki :crazy:

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 09:41:59

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 09:40:06
tak, o homoseksualistach tez kiedys mówiono, ze są chorzy i trzeba ich leczyc... bo są wbrew naturze ...

kiedyś?
a już się tak nie mówi? skąd w zasadzie pewność, że są zdrowi?
przecież wg natury człowiek jest na świecie po to, żeby przedłużyć gatunek, a facet z facetem średnio da radę ;)
tylko wg kultury nie do końca...

wrobelek0403

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 09:40:25

no mnie śmieszą ludzie, którzy nie mają tv, bo tv to zło, ale filmy oglądają na jakimś małym gównianym laptopie i na tymże włączają dzieciom bajki :crazy:

Ci, co nie mają tv, zwykle tez nie puszczają dzieciom bajek ;)

osobiscie nie mam tv, to to pozeracz czasu. jak miałam potrafiłam usiąść i gapic sie przez godzine zmieniając kanały, choc nic ciekawego nie było.

pozbyłam sie tv, nie odczuwam jego braku ;D

rudasekawf

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:40:25no mnie śmieszą ludzie, którzy nie mają tv, bo tv to zło, ale filmy oglądają na jakimś małym gównianym laptopie i na tymże włączają dzieciom bajki crazy
Są ludzie, którzy nie mają, bo nie oglądają. Czytają, spotykają się z przyjaciółmi, a na filmy chodzą do kina.

szelma

My mieliśmy w UK telewizor, ale nie mieliśmy telewizji. TV był do oglądania DVD, żeby nie trzeba było na laptopie.

A jak ktoś woli na laptopie oglądać, to jego sprawa. Nie poświęciłabym tej kwestii ani sekundy - niech ogląda, jak chce. Ja zresztą też często oglądam na laptopie zamiast na TV, bo mi wygodniej, a D. się temu dziwi :D

wrobelek0403

Cytat: golinda w 03 Kwi 2014, 10:40:25kiedyś?
a już się tak nie mówi? skąd w zasadzie pewność, że są zdrowi?
przecież wg natury człowiek jest na świecie po to, żeby przedłużyć gatunek, a facet z facetem średnio da radę
tylko wg kultury nie do końca...

no wiadomo, w pewnych srodowiskach nadal, ale nie mowie o skrajnosciaciach. WHO wykresliło h. z listy chorób, wiec dla swiata nauki chorobą nie jest.

W populacji kazdego gatunku jest jakis odsetek h. Wiec nawet jesli nie spełniają tego, jak piszesz "podstawowego zadania" trudno mowić, ze są sprzeczni z naturą, skoro w naturze powstali.

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 10:43:00Ci, co nie mają tv, zwykle tez nie puszczają dzieciom bajek

ja mówię o tych co nie mają (bo zło) i puszczają ;)