Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

aja

ja już kombinowałam żeby swoja spacerówkę sprzedac i kupić nową :D ale to beznadziejny pomysł
te wasze pipi tyle samo waża - reszta droga

Kasia

aja no to po co sprzedawać starą? zła jest? źle służy?

aja

niby dobry ale ciążki
ale większośc waży po 7 kg

Kasia

ale ze sam ciężki czy ze z dzieckiem ciężki?

aja

hahahah nie no sam - z dzieckiem ciżkości nie czuję :D
wkurza mnie bo wcale mi lekko nie jest jak tak ciągle wkładam i wyciagam z bagaznika po kilka razy

Kasia

a to nie wiem, ten pipi jakos mało wazy (chociaz tez te 7kg) ale ta rączka jest w dobrym miejscu i tych kg nie czuję :hmm:
ale ja go rzadko uzywam to może dlatego nie narzekam :D

ddu

powracam do szukania spacerówki. ten alegrowy macaren, kt. kupiliśmy jest zbyt zdezelowany. mówiłam mężowi, zuzia też radziła odesłać, ale Sz. stwierdził, że zamówi kółka i będzie git. a nie będzie! po takich kółek nie ma. no trudno, wózek pojedzie na wieś do mojej mamy, będę cholery dostawała, prowadząc go tam (skręca w lewą stronę), a teraz szybko muszę kupić nowy, żeby na święta w jeleniej górze mieć. bo jak włożymy do bagażnika mychoicea, to już nic więcej się nie zmieści :D

teraz to już chyba posłucham Kasi, kupię pipi albo beata, a jak się nie sprawdzi, będzie na Kasię :P

aja

nie no trochę jaj w tym jest :D tylko mi spacerówka kojarzy się z czymś bardzo lekkim niczym te atrapy do zabawy dla dzieci

Kasia

Cytat: ddu w 08 Kwi 2011, 21:43:21teraz to już chyba posłucham Kasi, kupię pipi albo beata, a jak się nie sprawdzi, będzie na Kasię Tongue

opluty :D

ddu

myślałam, ze dziś męża zabiję. kazał mi znaleźć wózki, wybrać.
w toruniu oczywiście nic nie ma, więc przez internet
pokazuję mu pipi, beat i ollie, ale mówię, że beaty tylko różowe albo ciemne, ollie mi się nie podoba i chcę pipi....a ten zaczyna wymyślać, szukać, pytać o jakieś dziwne firmy.... potem, że powystawowego nie kupi, czemu powystawowy (zdezelowanego maclarena , przypominam, nie pozwolił odezwać)
wrrrr
w końcu znalazł za 100 zł droższy, identyczny, ale podobno nowy w oryginalnym opakowaniu i zamówił.
ufffff

kasia, więc wiesz .....  :D

taki: http://allegro.pl/peg-perego-pipi-mamaspapas-niebieski-poz-lez-i1547207304.html

Kasia

ładny, to był mój drugi faworyt jezeli chodzi o wersje kolorystyczna :D

nionczka

Nasza spacerówka wazy 4,8. Silver Cross Fizz.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

przyszło pipi, ładne, dobrze się prowadzi (po mieszkaniu), ale mam wątpliwość co do oparcia  - "leci" do przodu

wiecie, czy to się jakoś mocuje?

Kasia

jak to leci?
jak dziecko jest przypięte pasami i chce usiąść?

czy jest w pozycji siedzącej i do leżcej się obsuwa?

w pierwszym przypadku chyba nic nie da się zrobic ale to IMO normalne i w niczym nie przeszkadza a nawet dziecko ułatwia poruszanie, schylanie się

w drugim, wózek jest wadliwy jezeli tak se dzieje, tam z tyłu jest taki pasek z "suwakie" i ten suwak powinien trzymać :knuje:

ddu

tak, chodzi o 1. rzypadek :D mój mąż stwierdził, że przy hamowaniu jest to niebezpieczne. argument, że nie jeżdżę wózkiem 80 na godzinę , więc hamowanie nie jest tak nagłe, nie przekonał go.
nakazał zapytanie strefy. co uczyniłam

Kasia, M&P powinni Ci płacić, serio, przynajmniej 10 % od każdego sprzedanego na strefie modelu. a na razie - piwko!

Kasia

Cytat: ddu w 13 Kwi 2011, 18:11:08mój mąż stwierdził, że przy hamowaniu jest to niebezpieczne
moze mąż Wam jakis wyscig zaplanował :D
ale fajnie ze tak rozkminia funkcjonalność wózka :D

mi to nie przeszkadza a nawet uważam to za plus :D bo przypinasz dziecko pasami i ono jest bezpieczne a dodatkowo ma swobode schylania się, mi to rozwiązanie bardzo przypadło do gustu :)

ddu

no skręcał , to rozkminiał
ona ma śWIRA na punkcie bezpieczeństwa. jak mu powiedziałam, że mówicie, że helena musi jeździć w tym "za małym" foteliku , a w ogóle to on jest pewnie za stary itd, to prawie zamawiał nowy, dla noworodków ;)

ddu

melduję, że pipi jest zajebiste!
kasia zaraz zacznę polewać :)

trochę gorzej się prowadzić niż mychoice, ale poza tym - super, super
i mam wrażenie, że mam najładniejszy wózek w całym toruniu ;)

feeling.good

ja też się do pipi przymierzam, więc kolejna pozytywna opinia tylko mnie w tym utwierdza :)

zuzia

Cytat: feeling.good w 21 Kwi 2011, 20:54:37
ja też się do pipi przymierzam, więc kolejna pozytywna opinia tylko mnie w tym utwierdza :)
a co z maclarenem?

Kasia

Cytat: ddu w 21 Kwi 2011, 21:44:41trochę gorzej się prowadzić niż mychoice

ciesze się że pipi sie sprawdził :jejeje:

a ze trochę gorzej się prowadzi .... dla mnie kompletnie nie ma porównania ;)
mnie strasznie denerwuje ogólnie jak się parasolki prowadzi, bez wzgledu czy to lepsza czy gorsza wersja :D
mimo iz z tego pipi jestem BARDZO zadowolona to dalej twierdze ze nie ma to jak ten "normalny" wózek :D
ale ja ogólnie antyparasolkowa jestem :D

parasolki kupowalismy tylko z mysla o urlopach bez samochodu :D
a że stokka udało mi sie korzystnie sprzedac to po prostu ten pipi został takze na czas pourlopowy :D

Dodany tekst: 22 Kwi 2011, 08:39:57

doda ja mam tego w kropki co golinda wkleiła :D
tego w padki ma własnie ddu :D

sa jeszcze beaty i one sa m.in czarne

Kasia

doda te beaty to wyzszy model, z tego co wyczytałam to funkcje mają te same co pipi
sa chyba bardziej "masywne" i porzadniej wygladają (tak chyba olafasola pisała)

ale ogólnie to prawie jeden sort ;)

tylko na allegro mozna kupić, chtyba wszystkie tam kupowałyśmy, sa używane, powystawowe i nowe
te powystawowe też sa raczej OK :)

maja rozkładane oparcie itd

praktycznie kilka ostatnich stron tego watku jest o tych wózkach :D

Dodany tekst: 22 Kwi 2011, 09:33:20

chyba odtad sie zaczeło http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,4760.msg928459.html#msg928459

potem dochodziły kolejne zadowolone :D

zosia2007

Cytat: doda w 22 Kwi 2011, 09:16:28
a czym te beaty się różnią od pipi

one mają rozkładane oparcie? tak żeby dziecko mogło spać na spacerze?

Dodany tekst: 22 Kwi 2011, 08:16:38

na allegro kupowałyście?
beaty sa troche wieksze i maja twardsze oparcie - cos takiego jak maclaren.
ja wybralam beat'a i nie zaluje, no moze tylko tych pieknych kolorow pipi ;D
doda jesli chcesz wozek zastepczy to wez pipi, ja bede sprzedawac mojego mutsy wiec beat jest dla mnie jedynym wozkiem dlatego sie na niego zdecydowalam

feeling.good

Cytat: zuzia w 21 Kwi 2011, 23:39:22
a co z maclarenem?

trochę boję się maclarena do samolotu zabierać, dlatego myślę żeby kupić coś na podróże

ddu

no właśnie ja wzięłam pipi, bo zimą wrócimy do mychoice'a
i mój w paski jest boski!

kupiłam na allegro, nowy, w kartonie przyszedł

helena zachwycona, ogląda świat, nawet znowu zaczęła spać w wózku, więc chyba jej wygodnie