Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

feeling.good

Cytat: doda w 22 Kwi 2011, 21:10:45
kupiłam pipi

dzięki za pomoc !!

ja też :)

który???

Kasia

o rany ale szybkie jestescie :D

feeling.good

Cytat: Kasia w 22 Kwi 2011, 21:25:47
o rany ale szybkie jestescie :D

hehe. Od kilku dni za nimi patrzyłam, a dziś trafił się nowy, poekspozycyjny za 119, więc się długo nie zastanawiałam :)

elizapj

to jeszcze o tych pipi i beat'cie od jakiego wieku wozilyscie swoje dzieci? czy taki 6m juz moze w takich niezupelnie na plasko rozkladajacych sie jezdzic?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

feeling.good

pewnie, że może. Takie dziecko już lada moment będzie siedzieć :)

rubin04

Cytat: feeling.good w 22 Kwi 2011, 16:01:41
trochę boję się maclarena do samolotu zabierać, dlatego myślę żeby kupić coś na podróże

a czemu boisz się Maclarena do samolotu brać?

Nasz przeleciał z nami sporo (Kanary, Grecja x2)  i ma się dobrze :)

feeling.good

Cytat: rubin04 w 22 Kwi 2011, 23:11:05
a czemu boisz się Maclarena do samolotu brać?

Nasz przeleciał z nami sporo (Kanary, Grecja x2)  i ma się dobrze :)

Dziewczyny niejednokrotnie pisały o traktowaniu wózków w samolotach i stąd pojawiły się moje obawy

Kasia

Cytat: feeling.good w 23 Kwi 2011, 08:13:31
Dziewczyny niejednokrotnie pisały o traktowaniu wózków w samolotach i stąd pojawiły się moje obawy

ja z tego samego powodu kupowałam te spacerówki tylko na wyloty :D
a potem się ich pozbywałam :)

jedynym powodem była obawa że mi stokka popsuja ;)
jakby nie to to bym sobie w ogóle parasolkami głowy nie zawracala tylko stokka brała :)

ale z tego co widzialam to wiele osob bierze "normalne" wózki :)

martullek

my planujemy zabrać maclarena. chyba by mnie mąż z domu wyrzucił, jakbym chciała kupować kolejny wózek, bo już na maclarena nosem kręcił. mama mi tylko pewnie jakiś pokrowiec na niego uszyje.

rubin04

a, to my się nad tym za mocno nie zastanawialiśmy,
i na pewno nic nie zmienimy przy lataniu z Milą.

Marullek, Twój maż jeszcze pokocha tego Maclarena!
Mój po pierwszych wakacjach z wózkiem powiedział że jest super, i że taki przemyślany,
i np. opuszczana budka i rozkłądanie oparcia do leżenia bardzo nam się sprawdziło, np. jak P. padł na drzemkę  w wózku i można mu było zrobić dobre warunki do spania w wózku, tak że mu słońce nie dawało po oczach.

ten maclaren to jedne z najlepiej wydanych pieniedzy w ramach wydatków na dziecko, zwłaszcza że Mila go przejmie a potem pewnie sprzedam.

sonatina

Moim znajomym połamali wózek, właśnie Maclarena podczas ładowania bagarzu. Zgłosili to na lotnisku i dostali całkiem nowy i to jeszcze z możliwością wyboru koloru :). W sumie dobrze na tym wyszli bo stary wózek miał już 2,5 roku :)

Kasia

no jak polamia całkowicie to OK
ale nieraz uszkodzą nieznacznie i wtedy dupa blada :(

mi tego pipi nie szkoda, jakby go poniszczyli to bym wykopyrtneła i tyle

za maclarenem/stokkiem pewnie bym płakała ;)

Dodany tekst: sob, 23 kwi 2011, 11:33:08

i to jeszcze zalezy od linii lotniczych, mi kiedyś całkowicie zniszczyli walizkę, miałam na protokole napisane ze nie da się naprawić itd

i co z tego jak przewoźnik turecki, napisałam reklamacje do firmy, wysłałam do Antaly i tyle
nie dostałam odpowiedzi :(

dałam sobie spokój

mozna jeszcze z ubezpieczenia bagazu odzyskiwac kase ale to czesto kwoty nizsze niz wartość wózka

feeling.good

ja bym się chyba zapłakała jakby mi maclarena zniszczyli. Dlatego wolałam wydać 130 złotych na drugi wózek. Później pewnie zostanie u teściów.
Lecimy z jakimiś polskimi liniami yes airways, nawet torba podręczna dla Małego nam nie przysługuje.
Cytat: rubin04 w 23 Kwi 2011, 11:46:34

ten maclaren to jedne z najlepiej wydanych pieniedzy w ramach wydatków na dziecko, zwłaszcza że Mila go przejmie a potem pewnie sprzedam.

oj tak, zgadzam się absolutnie :)

Kasia

Cytat: feeling.good w 23 Kwi 2011, 15:01:12nawet torba podręczna dla Małego nam nie przysługuje.
nam zawsze mowią ze nic na malego nie przysługuje a na bilecie infant jest taki sam limit bagazu wydrukowany :D
i na lotnisku normalnie licza :D

rubin04

Cytat: Kasia w 23 Kwi 2011, 14:05:47
nam zawsze mowią ze nic na malego nie przysługuje a na bilecie infant jest taki sam limit bagazu wydrukowany :D
i na lotnisku normalnie licza :D

dlatego polecam Iberię :)
Tam P. jako infant miał normalny pełny bagaż przyznany bo uważają ze dziecko to jeszcze więcej potzrebuje niż dorosły :)
No i w samolotach Iberii nie ma 13 rzędu w samolocie :D

My teraz jakimiś niemieckimi lecimy, ale nie wiem czy na Milę mamy jakies kg, bo M. wszystkim się zajmuje.

A i polecam Lufthansę - M. rozmawiał kiedyś z pewnym pilotem co w Locie lata, i mówił że latanie dla Lufthansy to chyba marzenie każdego pilota - dobry sprzęt, bezpieczeństwo i dobrze płacą.

Lecieliśmy we wrześni Lufthansą do Grecji: Wrocław - Niemcy (nie pamietam lotniska przesiadkowego) - Ateny i musze powiedzieć ze było super - dali zabawkę dla P. (ksiązeczkę pluszową, i drugi raz takiego bociana-grzechotkę), a że P. przespał nasz obiad to jak się obudził to poprosiłam czy mogłabym kupić dla niego (bo była jakas ryba+warzywa) (bo nie miał normalnie przysługujacego) to oczywiście stewardesa mu przyniosła za darmo.
I jak się przesiadaliśmy to busika nam pod schodki podstawil i oglnie wszystko terminowo, miło.
Nie lubie latać ale jakbym mogła wybierac to wszędzie bym teraz Lufthansą latała (nie to co Jan M. Rokita :D )

Kasia

Cytat: rubin04 w 23 Kwi 2011, 15:49:03Tam P. jako infant miał normalny pełny bagaż przyznany bo uważają ze dziecko to jeszcze więcej potzrebuje niż dorosły Smiley

no Michal tez zawsze tak miał, limit kg taki sam jak i my + wózek dodatkowo

w BP mowili ze na dziecko bagażu nie ma a na biletach co innego bylo napisane :)
często bezdzietni się do nas przyłaczali na odprawie, bo my jeszcze zapas kilogramów do odstapienia zawsze mieliśmy :D

rubin04

Cytat: Kasia w 23 Kwi 2011, 15:58:49często bezdzietni się do nas przyłaczali na odprawie, bo my jeszcze zapas kilogramów do odstapienia zawsze mieliśmy
oj my to nogdy wolnych kg nei mamy, wręcz przeciwnie..
zwłaszcza jak wracamy bo alkohol i fetę, oliwki z Grecji targamy :)

martullek

my dostaliśmy wczoraj bilety na nasz wyjazd do Grecji i niestety nie przysługują na dziecko żadne kilogramy. linie enter air chyba

nionczka

Ja od lat latam prawie wylacznie Lufthansa :-)

Kasia

Cytat: martullek w 23 Kwi 2011, 20:40:07
my dostaliśmy wczoraj bilety na nasz wyjazd do Grecji i niestety nie przysługują na dziecko żadne kilogramy. linie enter air chyba

a to popatrz, my teraz do egiptu lecieliśmy tym enterem i na bilecie młodego normalnie bagaż był wydrukowany, taki sam jak i na naszych :knuje:
a co jest w miejcu inf o bagazu? nic nie napisane czy ze bagaż = 0 ?

Dodany tekst: nie, 24 kwi 2011, 20:01:01

Cytat: rubin04 w 23 Kwi 2011, 17:23:05
oj my to nogdy wolnych kg nei mamy, wręcz przeciwnie..
zwłaszcza jak wracamy bo alkohol i fetę, oliwki z Grecji targamy :)

my opanowalismy pakowanie do perfekcji, moja walizka wazy z reguły okolo 23kg i są tam wszystkie moje i Michała bambetle, ciuchy, pampersy, grzałki, kosmetyki itd
a torba D. to wazy z 8kg ;) taka mała fitnesowa bierze
on ma w niej swoje ciuchy + kosmetyczkę

piszę o tygodniowym wyjeżdzie, na 2 tygodniowy torba D. jest ciąższa i troche większa
ale tez mało wazy :D

ddu

Cytat: doda w 22 Kwi 2011, 21:56:20
ja kupiłam ten w paski

ja też!!! jest piękny!!!!! wiem, że już to pisałam, ale dziś na spacerze nie mogłam się na noego napatrzeć w tym słońcu, z wyuzowaną heleną w środku :D

abkasia

Nasz maclaren jezdzi wszedzie z mami i poki co jest ok...
tzn hugo go juz bardzo wyeksploatowal i ppbrudzil
.
;)

Kasia

oj nasz to sie tez do prania nadaje ;) na lotnisku nam wózek wyjatkowo uwalili a młody dobrudził go dokumentnie
dobrze ze mozna w pralce prac :d

martullek

Cytat: Kasia w 24 Kwi 2011, 20:57:13

a to popatrz, my teraz do egiptu lecieliśmy tym enterem i na bilecie młodego normalnie bagaż był wydrukowany, taki sam jak i na naszych :knuje:
a co jest w miejcu inf o bagazu? nic nie napisane czy ze bagaż = 0 ?

nie ma nic

zuzia