Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Cytat: Kata w 10 Maj 2011, 23:54:12
Od wczoraj jesteśmy zadowolonymi posiadaczami zielonej parasolki Mamas&Papas Ollie :D
cudnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

a ja to wlasnie oliie widzialam w mothercare za 209 zl, kurde, chyba dobrze mowie?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kata

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Maj 2011, 19:29:34
a ja to wlasnie oliie widzialam w mothercare za 209 zl, kurde, chyba dobrze mowie?

Ja na Allegro dałam z przesyłką 248 zł. Jak będę w Bonarce w weekend to zajrzę do Mothercare i popatrzę, bo myślałam, że zrobiłam dobry biznes :)

A na parasolkę zdecydowaliśmy się też ze względu na żłobek i fakt, że pakowanie Mutsy codziennie do bagażnika nie jest najfajniejsze. No i mając w żłobku wózek Mała będzie mogła w nim spać na polu etc. :D
Pozdrawiam

Kata

zwierzatko_mojej_mamy

chyba jednak jive widzialam lol za duzo tych nazw :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Maj 2011, 21:51:05
chyba jednak jive widzialam lol za duzo tych nazw :D
No ja tylko takie u nas widzialam. I to male gowienka sa ;)

Kata, no wlasnie ze wzgledu na spanie wozek jest niezbedny. Jak jest ladna pogoda, to chodze po Mlodego pieszo i luz. Ale jakby sie jakis deszcz pojawil, to autem musze podjechac i wozek zabrac. Maz w kombiaku nei ma problemow z pakowaniem cosmo, bo w calosci go wrzuca.

A jak ten ollie sie rozklada? Duzo mu do plaskiego brakuje? Tez sie nad nim zastanawialam, ale jak juz kupuje parasolke, to musi sie nadawac tez na wypady do rodzicow, a tam pelno kocich lbow, znaczy sie kostki brukowaej i mam nadzieje, ze XT jakos przejedzie ;D

martullek

ja jestem zachwycona xt pod kazdym wzgledem. mobka, kupujesz nowy czy uzywany?

mobka

Nowy kupilam, bo stwierdzilam,z e uzywanego mi sie nie oplaca. Nowsze modelowo egzeplarze na allegro po ponad 650zl chodzily. Starego modelu nie chcialam. Wolalam juz doplacic i ewentualnie pozneij sprzedac.

Kasia

mobka super, a jaki kolor wybrałaś?

elizapj

Cytat: mobka w 11 Maj 2011, 23:27:20A jak ten ollie sie rozklada? Duzo mu do plaskiego brakuje?
tyle Ollie brakuje
szczerze mowiac nawet przy nie pelnych 6m i moim martwieniu sie o kompletna horyzontalnosc, w tej spacerowce akurat mi takie max rozlozenie odpowiada. mlodemu tez:)
jesli ma sie inna spacerowke, kt kompl plasko sie rozklada, a ta druga jest jako dodatkowa to wszystkich funkcji i wygod nie musze wymagac.
z maclarenow najb funkjcjami odp mi xlr, ale on wcale maly nie jest, ani rozlozony ani zlozony, i juz wolalam kupic cos co kosztuje 4x mniej i jest sporo mniejsze. wielka i wygodna spacrowke w koncu mam...
gdybym jej nie miala pewnie wzielabym wlasnie wypasionego xlr:)

co do kocich lbow, maclareny moga miec przewage bo maja 2 kolka z przodu, a Ollie pojedyncze:( u nas chodniki sa naprawde na poziomie III swiata i bede sie troche bala jezdzic po nich  ollie, a maclarenami nawet takimi b antycznymi i zdezelowanymi widze ze tu jezdza...Mam nadzieje ze sie myle.. i ze pojedyncze kolko z przodu wcale nie oznacza gorszej jazdy/predszego odpadniecia kola haha

Kasia

Cytat: elizapj w 12 Maj 2011, 11:37:44a m&p pojedyncze:
ollie tak ma :) inne modele niekoniecznie ;)
beat i pipi maja podwójne

głowna róznica to wielkość kółek, niby niewielka ale na kocich łbach i wertepach, to wiadomo, im wieksze kółko tym lepiej :)

Dodany tekst: 12 Maj 2011, 10:42:22

teraz dojrzałam zdjęcie, to jednak w pipi bardzij na płasko się rozkłada oparcie
jest naprawdę prawie na płasko

przedwczoraj zona szwagra przymierzała do pipi swojego 5 miesiecznego szkraba i on lezał praktycznie na płasko ;)

ziuta

Cytat: elizapj w 12 Maj 2011, 10:37:44
co do kocich lbow, maclareny moga miec przewage bo maja 2 kolka z przodu, a m&p pojedyncze:(
Pipi m&p ma podwójne kółka z przodu i z tyłu.

Dodany tekst: 12 Maj 2011, 10:45:52

Cytat: Kasia w 12 Maj 2011, 10:40:52
:) Kasia  :beer:

elizapj

Cytat: Kasia w 12 Maj 2011, 11:40:52ollie tak ma Smiley inne modele niekoniecznie wink
aha..rety na ile to szczegolow trza zwracac uwage grr... w kazdym razie jak piszesz..mam nadzieje ze to ze pojedyncze nie odgrywa duzej roli

Dodany tekst: 12 Maj 2011, 11:03:00

Cytat: ziuta w 12 Maj 2011, 11:44:39Pipi m&p ma podwójne kółka z przodu i z tyłu.
no to nie wiem czemu w ollie sa inne...ale sa jak komus na tym zalezy a decyduje sie miedzy modelami to moze warto temu sie przyjrzec

Kasia

Cytat: elizapj w 12 Maj 2011, 11:59:11aha..rety na ile to szczegolow trza zwracac uwage grr... w kazdym razie jak piszesz..mam nadzieje ze to ze pojedyncze nie odgrywa duzej roli

masz lepszy model więc podejrzewam że twoje pojedyncze może się lepiej sprawowac niż moje dwa :D

Justynna

jak się zastanawiałam nad M&P, to pytałam pana  z Allegro, który sprzedawał i Ollie i Beaty i mi powiedział wtedy, że Ollie się lepiej prowadzi niż Beat :)

mobka

Kupilam na tej aukcji, szary i dokupilam bialoczerwone poduszeczki i palak :D Juz przyszedl i jestem zadowolona. Nawet mezowi sie podoba, a on strasznie parasolki nie chcial, bo brzydke ;)
http://allegro.pl/maclaren-xt-szary-czerwony-czarny-wys0zl-24h-i1589865337.html

Dodany tekst: czw, 12 maj 2011, 18:18:22

Jamam spacerowke od Teutoni i zadowolona nie jestem glownie dlatego, ze Mlody jak siedzi i sie oprze, to tylek mu sie zsuwa do przodu i w efekcie siedzi mocno przygarbiony, z broda do klatki wrecz docisnieta. Inic sie z tym nie da zrobic,. Maclaren ma lekko pochylone siedzisko, tak, ze nogi saminimalnie wyzej niz tylek i niema jak sie zsunac.
Mam tylko nadzieje, ze Kuba zaakceptuje jazde przodem do swiata, w sumie o to martwie sie najbardziej.
No i waga - xt z Kuba wazy tyle, co teutonia sama w sobie. Zobaczymy jak xt na nierownych chodnikach bedzie sie spisywal.

Dodany tekst: 12 Maj 2011, 19:21:35

A no i jakbym myslala tylko o zlobku, to wzielabym najprawdopodobniej pipi, ale jednak zalozylam, ze parasolka musi nam juz do konca wozkowania sluzyc i ze zapewnebedziemy ja do rodzicow brac, jak i na inne wypady po Polsce. A u nas na wiekszosci starowek dominuja kocie lby.
Zastanawialam sie tez dosc mocno nad zooperem twist, bo maw zasadzie wszystko to co xt, ale ponoc slabo sie pobija na krawezniki (i rzeczywiscie tak moze byc, bo ma slabo "kopniety" stelaz). Forum o wozkach na gazecie poswiecilam cala jedna nocke ;)

Kata

mobka Ollie rozkłada się naprawdę niemal na płasko, czego nie widać na zdjęciu pokazanym przez Elizę. Jutro zabierzemy na weekend wózek ze żłobka to zrobię zdjęcie rozłożonego bez budki i wtedy zobaczysz jak to wygląda.
Pozdrawiam

Kata

natka

mobka pokazesz nowy wozek na fotach?? ciekawa jestem jak wygalda w domu, tak żebym mogła sobie wymiary wyobrazić.
Co do jazdy w przód. Jasiek czasem jęczy, ale ostatnio jakby się upokoił na spacerach i się z zaciekawieniem rozgląda.
Jeździmy spacerówką z transportera..myślałam że będzie mniejsza i lżejsza. Mieszkam w kamienicy i mam niewygodne schody, nie tak łatwo znieść wózek, więc nawet zaczęłam myśleć o czymś nowym...

Kasia

natka a może łatwiej ci bedzie zjeżdzać wózkiem?
bo ja sobie wnosić i znosić normalnego wózka nie wyobrażam :ohboy:
a zjeżdzanie, wjeżdzanie jest duuzo łatwiejsze (jak się człowiek do tego przekona) i ja wciągałam wózek nawet i na 6 pietro :D a najczęsciej na 4 bez problemu :D

konwalia

natka a znosić złożony? bo on się fajnie szybko składa

natka

konwalia znosze/wnosze złożony...wszystko byłoby fajnie gdyby schody nie mialy takiego zakretu :/ jest dość ciasny a schody wydają się bardziej strome niż w nowych domach :/ dlatego mysle ze wjeżdzanie nie bardzo wyjdzie- choc spróbuje. nic, na razie daje radę, trochę żal mi kasy na nowy wózek. Zobaczymy  jak to bedzie gdy Jasio podrośnie

elizapj

Cytat: mobka w 12 Maj 2011, 20:15:56Mam tylko nadzieje, ze Kuba zaakceptuje jazde przodem do swiata, w sumie o to martwie sie najbardziej.
bym sie nie martwila. moje dziecko ostatnio plcze za mna, nie sorry wyje, jesli wyjde na sekunde do pokoju obok (to zupelnie nowe od tego tygodnia) a spacerowka do przodu jezdzi bez najmniejszego piskniecia. nie wiem jak to rozumiec ale moze fakt ze widzi innych ludzi, samochody etc go na tyle interesuje ze mamy nie musi widziec...a sam w pokoju nawet na siusiu mi nie pozwala wyjsc bez alarmu...

btw juz 2 dni testuje ollie na dziurawych chodnikach, troche trudno sie przyzwyczaic po wielkich kolach emmaljungi ale jest ok.  :thumbup: kola jeszcze nie odpadly;) najgorsze sa przejazdy przz tory tramwajowe...

mobka

natkazdjecia rozlozoneo wozka, Kuby w nim i mnie z moimi 158cm wzrostu sa w watku Kuby. Jakbys chcialajeszcze zdjecie zlozonegowozka, to postaram sie jutro.

natka

mobka widziałam foty :) o te złożonego też poproszę o ile to nie kłopot ;) bardzo fajnie się maclaren sprawuje...muszę gdzieś go poszukać, żeby zobaczyć na żywo...a na razię wymęczę tego transportera

konwalia

wczoraj byłam w sklepie z wózkami, oglądałam różne dla ostatecznej decyzji ;)
ze spacerówek super jest baby jogger city mini, rewelacyjnie się nim manewrowało, myślę że jak któraś nie chce parasolki a zwrotną spacerówkę to będzie super

mobka

Cytat: konwalia w 24 Maj 2011, 12:20:38baby jogger city mini
Rozwazalam, ale wcale nie jest maly po zlozeniu,choc sklada sie baaardzo fajnie, bo jedna reka,  dwa, nie wiem jak w najnowszym modelu, ale nia mial regulowanego podnozka, nie podoba mi sie tapicerka (taka jakas bardzo ortalionowa mi sie wydaje). Ale jest to wozek baaaardzo zachwalany na forum gazety.