Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

no kosz jest kiepski, ale ja juz woze zakupy w wozku, bo P. drepta obok. Wózek znów na pół roku masakra

elve

to wy robicie takie duże zakupy z dzieckiem?

zuzia

Cytat: elvelve w 29 Mar 2011, 12:20:12
to wy robicie takie duże zakupy z dzieckiem?
elve a jak inaczej? czasem sie nie da.

Kasia

ja nieraz robę ;) do biedronki nieraz chodze ;) to na piechotę, tylko wózek i młody

wieksze, hipermarketowe to już autem jedziemy, to kosz na zakupy w wózku niepotrzebny - ale tez czesto z młodym jeździmy :D

rilla

ja tez chodze i robie zakupy. Jak sa takie srednie to zawieszam na ten dzyndzel do składania wózka:)

Angie

Ja z wozka korzystam ;D Często jak muszę gdzieś w miarę szybko się dostać,
to wsadzam Lenę i ona nie protestuje. Na dłuższych spacerach sama chętnie wsiada do wozka :D
I do robienia zakupów jest niezbędny. W spacerówce mam spory kosz
i nie mam problemów, żeby do niego zapakować zakupy.
Właśnie przyszłam z zakupów -chleb, 2 pomidory, ogórek, kapusta pekinska,maslo,
3 serki wiejskie, 4 homogenizowane, 1 kaszka, włoszczyzna, 2 jabłka, ser i wszystko w koszu :D

elve

ja to mieszczę w torebce :rotfl:

zosia2007

Cytat: Angie w 29 Mar 2011, 13:36:18chleb, 2 pomidory, ogórek, kapusta pekinska,maslo,
3 serki wiejskie, 4 homogenizowane, 1 kaszka, włoszczyzna, 2 jabłka, ser
jakie zdrowe żarcie ;D

aniak1211

Cytat: golinda w 29 Mar 2011, 11:37:46ubolewam nad Zappem, ale chyba trochę strata kasy...
Pewnie ze strata;)
One maja chyba strasznie nisko raczke.

Angie

Cytat: elvelve w 29 Mar 2011, 12:38:46
ja to mieszczę w torebce :rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dodany tekst: 29 Mar 2011, 12:50:41

Cytat: zosia2007 w 29 Mar 2011, 12:39:21
jakie zdrowe żarcie ;D

przy tej ilości niezdrowego, które jem, trochę zdrowego nie zaszkodzi  ;)

aniak1211

Dominika do tej pory jezdzi w wozku,
nie chce jej sie chodzic na nozkach,
za to w sklepie to jak najbardzie biega:D
i chowa sie za ciuszkami:D a my pozniej szukamy razem z ochrona sklepu:D

magdalinska

ja nie robie zakupow z dzieckiem, przy nim nie ma szans.....  tylko nawet jak gdzies idziemy, to ciezko mi tam zapakowac same rzeczy dla niego, np. w galerii zeby schowac tam picie, ew. cos do jedzenia, kurtke zimowa, to musze sie troche nameczyc. jak sie uda gdzies wyjechac, to wolalabym jakies rzeczy dla niego wozic  tym koszu, a nie nosic :/
a własnie, elve, jak sie sprawdzil w grecji? nie wkurzał cie ten maly kosz, do ktorego nic sie nie miesci??

elve

magdalinska nigdy nie miałam potrzeby posiadania większego kosza
na krótkie wypady braliśmy wodę, krem, pieluchę i tetrę
na dłuższe - plecak

btw kurtkę kładę na budce wózka

magdalinska

hmmm.... moze i racja, bo w sumie nie opłaca mi sie kombinwac, bo pewnie dlugo w tym wozku nie pojezdzi :/ tym bardziej ze my na typowe spacery tak rzadko wychodzimy, ze chyba jakos sie przemecze w tym koszem..

rilla

magdalinska ja wkładam bidon, chusteczki i cos do jedzenia w budke, jak oparcie jest złożone to tam si ę robi taka kieszen:) ja tam wszytsko trzymam, a zakupy do koszyka lub własnie zawieszam

Justynna

Przy szukaniu wózka w ogóle nie patrzyłam na kosz, na szczęście w naszym Pliko jest ogromny i dostęp do niego też jest łatwy i teraz jestem mega zadowolona :)

fasolka1980

my na spacery z wózkiem tez rzadko chodzimy, ale w sklepie innym niz hipermarket to jednak jest niezastapiony. Fakt, wytzrymuje max 30 min, ale dobre i to :D

elizapj

skarbnico wiedzy:)
dlugasny ten watek moze ktos laskawia mnie pokieruje i wskaze bezposredni link do czesci gdzie byla mowa o spacerowkach na podroze - bede wdzieczna!

szukamy 2 spacerowki, tylko na wyjazdy. z emmaljungowej spacerowki jeszcze nie korzystamy, ale naturalnie na zadna podroz samolotem nie da sie jej zabrac. 1 juz podroz bez wozka na lotnisku mamy i na razie ok ale im bedzie ciezszy tym bedzie gorzej wiec koniecznie chce kupic cos przed wyjazdami letnimi.

moje kryteria:
z kompletnie rozkladanym oparciem do spania
zeby sie skladala na tak mala ze na kazdym lotnisku pozwola mi z niej korzytac az do wejscia na poklad
musi to byc cos do czego producent przewidzial pokrowce zimowe, bo ze wzgledu na dziadkow za gr, bedziemy rownie duzo podrozowac samolotem zima.

najwiecej przygladalam sie maclarenom, ale roznice pomiedzy xt, xlr, triumphem i questem sa trudne do opanowania  :crazy:
jakas fajna inglesine nam pokazywali, w kt kola po zlozeniu nie stykaja sie z daszkiem i wdawalo sie fajne...ale nie znam nikogo kto inglesina jezdzi by zasiegnac opinii
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: elizapj w 30 Mar 2011, 12:02:06z kompletnie rozkladanym oparciem do spania
sporo wózków to ma.
z maclarenów na pewno xlr i xt

Dodany tekst: 30 Mar 2011, 10:05:26

Cytat: elizapj w 30 Mar 2011, 12:02:06zeby sie skladala na tak mala ze na kazdym lotnisku pozwola mi z niej korzytac az do wejscia na pokladu
z każdym wózkiem pozwolą.
my lecieliśmy z gondolą i nie było problemu. składaliśmy ją przed wejściem na pokład i dostawaliśmy zaraz po wyjściu z samolotu (wyjątkiem była warszawa)

Dodany tekst: 30 Mar 2011, 11:06:00

Cytat: elizapj w 30 Mar 2011, 12:02:06musi to byc cos do czeka producent przewidzial pokrowce zimowe, bo ze wzgledu na dziadkow za gr, bedziemy rownie duzo podrozowac samolotem zima.
a czym sie charakteryzuje pokrowiec zimowy?
wiem, że maclaren ma swoje torby do noszenia/przechowywania wózka. o to chodzi?

Kasia

elizapj jezeli chodzi rozkładanie oparcia to wiekszość wózków ma ta funkcję, do samolotu wpuszczą cię z kazdym wózkiem, tzn kazdy zabiora przed wejsciem w rekawie lub przed schodami do samolotu i włożą do pozostałych bagaży, zadnego raczej na sam pokład nie weźmiesz

co do spiworków to i maclareny i np. mamas & papas ollie ma :d ollie jest duzo tanszy

zosia2007

inglesiny sa fajne ale te drozsze wersje, uz bym chyba wziela maclarena xlr bo troche jest tanszy a az tak bardzo sie nie rozni

zuzia

Cytat: Kasia w 30 Mar 2011, 12:11:49co do spiworków to i maclareny i np. mamas & papas ollie ma :d ollie jest duzo tanszy
nie pomyslałam o śpiworkach.
można kupić śpiworki niekoniecznie firmowe - wózkowe. i doskonale sie sprawdzają

fasolka1980

eliza - ale chodzi Ci o całkowicie rozkladane oparcie? na płasko? to ma moim zdaniem niewiele wózków, na pewno ma maclaren xlr. Większośc wózków ma pozycję półleżącą.

moja sąsiadka ma inglesinę trip i sobie chwali, taką : http://www.tosia.pl/sklep/product/p/103/inglesina,trip.html#, ale nie jestem pewna czy się na płasko rozkłada

jezeli chodzi o maclareny to tu masz porównanie dwóch modeli:
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/149/maclaren,techno,xlr.html

elizapj

Cytat: zuzia w 30 Mar 2011, 12:04:36musi to byc cos do czeka producent przewidzial pokrowce zimowe, bo ze wzgledu na dziadkow za gr, bedziemy rownie duzo podrozowac samolotem zima.
a czym sie charakteryzuje pokrowiec zimowy?
mialam na mysli footmuff - to sie inaczej na pl tlumaczy? haha za malo wozkow w polsce widac wybieralam;)

Cytat: zuzia w 30 Mar 2011, 12:04:36Cytat: elizapj  Dzisiaj o 12:02:06
zeby sie skladala na tak mala ze na kazdym lotnisku pozwola mi z niej korzytac az do wejscia na pokladu
z każdym wózkiem pozwolą.
my lecieliśmy z gondolą i nie było problemu. składaliśmy ją przed wejściem na pokład i dostawaliśmy zaraz po wyjściu z samolotu
jestem w szoku ze tak mieliscie...myslalam ze tak bywa tylko z parasolkami..wrecz slyszalam, ze nawet czasami i parasolek odmawiaja, i kaza na bagaz nadawac
ale skoro piszesz ze wyjatkiem byla wawa haha to i mialabym klopot bo tylko do wawy w pl latam...

Dodany tekst: 30 Mar 2011, 17:57:42

Cytat: Kasia w 30 Mar 2011, 12:11:49do samolotu wpuszczą cię z kazdym wózkiem, tzn kazdy zabiora przed wejsciem w rekawie lub przed schodami
no normalnie jak bede leciec na swieta to chyba sprawdze...gorzej jak sie okaze ze tak jest na calym swiecie poza belgia i mi wlasnie powiedza ze musze nadac..albo gorzej ze za duzy do nadania i mam go zostawic - w tym kraju taka odp wcale by mnie nie zdziwila...

Dodany tekst: 30 Mar 2011, 19:02:55

Cytat: fasolka1980 w 30 Mar 2011, 13:07:35eliza - ale chodzi Ci o całkowicie rozkladane oparcie? na płasko? to ma moim zdaniem niewiele wózków, na pewno ma maclaren xlr. Większośc wózków ma pozycję półleżącą.
wolalabym calkowicie...wlasnei przez raczej czeste wyjazdy, a nie tylko raz czy 2 w roku na wakacje.
ale skoro wszyscy pisza ze mi powinni pozwolic wozkiem wjechac do drzwi/schodow samolotu to ja sie zadna prasolka glowy zawracac nie bede...bedzie lecial maz za kilka dni to go poprosze by sie wypytal co tam w Zaventem przewiduja w przepisach

Dodany tekst: 30 Mar 2011, 22:06:37

Cytat: zosia2007 w 30 Mar 2011, 12:19:13inglesiny sa fajne ale te drozsze wersje, uz bym chyba wziela maclarena xlr bo troche jest tanszy a az tak bardzo sie nie rozni
dzieki!

nionczka

Cytat: elvelve w 29 Mar 2011, 14:10:26magdalinska nigdy nie miałam potrzeby posiadania większego koszana krótkie wypady braliśmy wodę, krem, pieluchę i tetręna dłuższe - plecakbtw kurtkę kładę na budce wózka

Ja tak samo.
Duze zakupy robie przez net. Male robi J. wracajac wieczorem z pracy. Na wozku u nas glownie zabawki, ksiazeczki i inne rzeczy, ktore MUSZA z nami wyjsc na spacer. A z wozka korzystamy bo lubimy chodzic daleko i dlugo i wtedy sie przydaje. Nawet jesli wiekszosc czasu jedzie na pusto.

Dodany tekst: 30 Mar 2011, 22:41:12

Eliza, ja latajac mialam przerozne sytuacje z wozkiem. Raz musialam skladac i wrzucac na tasme parasolke, innym razem prezchodzilam przez bramke. I wydaje mi sie, ze nie zalezalo to od lotniska tylko raczej od osoby, na ktora trafilam. Pamietam, ze w Zaventem przeszlam z buzzem bez problemu a gdzies w Niemczech kazali mi skladac wozek.
Innym razem w Barcelonie zostalam bez wozka bo stwierdzili, ze nie moge miec go przy sobie. Zostawili mi tylko maxi cosi. A znowu brussels airlines pozwolili mi zabrac maxi cosi na poklad i korzystac z niego podczas lotu.  Za kazdym razem inaczej, a lecialam z Irene 16 razy.