Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

nionczka

Cytat: doda w 21 Sty 2010, 22:49:52
ja mam takie 3 pajace i chciałam z nich zrobić piżamę ;D

ale jeszcze to przemyślę

Dla mnie ta SA pizamy :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

zuzia

Cytat: doda w 21 Sty 2010, 22:58:09
zuzia, ale piżama też można mówić.

ja nigdy nie mówiłam pidżama :D tylko piżama
z tego co czytałam to mówi się piżama a pisze pidżama, ale mogło się coś zmienić

elve

odkad zaczelam Ani zakladac rajstopy, dres czy polspiochy (czyli od 3 miesiaca), pajace (bez body) ubieram jej tylko na noc
jak pisze ninoczka, dla ustalenia pewnej rutyny

rilla przy 21 stopniach body z krotkim rekawem i pajac wystarcza, lepiej przechlodzic niz przegrzac (choc przy 21 stopniach to niemal niemozliwe)

Angie

Na początku po kąpieli zakładałam body (ewentualnie koszulka) plus pajac.
I potem w dzień dalej była w tym pajacu i tylko na wyjścia ubieralam ją wyjściowo :D
Ale to tak około miesiąc, maksymalnie dwa ;D  Po tym czasie pajac już był tylko do spania :)

kasiad

u nas tez pajac tylko do spania :D
po domu Oluś chodzi w bodziaku, a na to ma założoną koszulkę i dresiki  ;)

rilla

hehe to pa co ja mam tyle tych pajaców?:D:D bede pewnie musiała dresiki dokupić na 68

Kasia

Cytat: rilla w 22 Sty 2010, 10:45:38hehe to pa co ja mam tyle tych pajaców?Cheesy

spkojnie :)
przeciez nie musisz szkraba przebierac w dresiki czy spodenki
moze caly czas śmigac w pajacach :)

ja pamiętam jak nakupowałam pajacy W RÓZNYCH ROZMIRARACH
a jak się okazało to one wszystkie identyczne rozmiarowo były i na biegu je sprzedawałam ;)
na metkach niby o-3m-ce, 68, 74, 6m-cy
a wszystkie na 68 były ;)

rilla

ja wlasnie ogladalam i porownywalam ostatnio, mam na szczescie rozne rozmiary. Na razie do 68. Na pół roku bede miec spokoj

zuzia

Cytat: rilla w 22 Sty 2010, 10:56:53
ja wlasnie ogladalam i porownywalam ostatnio, mam na szczescie rozne rozmiary. Na razie do 68. Na pół roku bede miec spokoj
hahaha
nie bądź taka pewna :)
mój Michaś jak miał 4 miesiące to zaczął zakładać 68/74 i później 74. teraz trochę przystopował aczkolwiek spodenki na 6 miesięcy (rozmiarówka US, przeliczają na ca 74 cm) są przykrótkawe i tylko w wersji domowej do spółki z rajstopkami.

rilla

hm ja mam kilka ubranek na 3-6 miesiecy na 8 kg chłopca, wygladaja na duze...

Kasia

byłam wczoraj w cubusie i przeceny na NIEKTÓRE rzeczy mają niezłe

kombinezon te superasny misiowy kosztuje tylko 25zł (przeceniony z 99zł)
i zajebiste bodziki, takie bardziej bluzeczkowe niż bodziakowe z długim rekawem po 7,50 :)
przecenione z chorej ceny 39zł :)

na bodziaki się skusiłam
jak znajde chwile to zrobie fote i wkleję bo naprawde sa fajne :)

justynaaaa2

Kasia

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 23 Sty 2010, 14:37:39
justynaaaa2 oł szit  :headbang:
:champaign:
:champaign:
dałabym sobie spokój, ale przez to, że było powiększone to jakoś bardziej raziło ;)

Kasia

Justyna, jak zobaczysz to alarmuj :thumbup:
ja robie coraz wiecej błedów i nie wiem skąd mi sie to bierze :hmm:

wiec poprawiaj kiedy tylko zobaczysz byczora :beer:

Kasia

ja lubie cubusa bo oni fajne niektóre ciuszki mają
fakt że nie przeceniaja wszystkiego i ceny maja bardzo wysokie
ale z tej przecenionej garstki zawsze cos tam wyszukam fajnego
i ta przeceniona garstka ma niezłe ceny :)

no ten kombinezonik za 25zł to naprawde jest okazja
bo i tani i chyba najfajniejszy, przymajmniej z tych co widziałam (a widzialam duzo ;)  )

aniak1211

Cytat: dragonfly w 23 Sty 2010, 21:33:16
a ja sie nie moglam oprzec i kupilam mlodej koszulke na lato :)

Boska :D

magdalinska

tłukłam mojej mamie sto razy, ze rózowe to dla dziewczynki, to własnie mi dzwoni, ze kupiła slicznego pajaca, rózowego  :headbang: " o kurde, pomylilo mi sie..... a co w sumie przeszkadza, on taki ładny.... po domu i tak nikt nie bedzie widział"  :headbang: kurde no, mi przeszkadza, nie bede syna w rózowe ciuszki ubierac, to tak jakbym mu sukienke załozyla  :crazy: jak jutro baba przyjmie, to dobrze, jak nie, to go zostawie dla córy ;)

Kasia

Michal miał jednego rózowego pajaca ;) jako piżamke po domu go wykorzystywaliśmy ;)
nie do luidzi ;)

magdalinska

:D ja go zaloze jak juz naprawde nie bede miała w co dziecko ubrac :D jakos tak opory mam ;) ze mu spacze psychike juz w dziecinstwie ;)

mobka

A mnei sie mezczyzni w rozowym podobaja :D Tylko rozowy musi byc odpowiedni i w nieduzej ilosci. A i mowie o doroslych mezczyznach :D A malego mezczyzne pewnie w rozowe bym ubrala, no chyba, ze ma jakies ksiezniczki, albo kwiatki jeszcze, to juz chyba nie ;)

didi_loczek

Wojtuś też ma jedne śpioszki różowe, w zasadzie karczek jest biały a nogawki różowe.
Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam zanim wiedziałam że będzie chłopczyk ;) Przynajmniej jeden raz mu je ubiorę, a co tam! ;D