Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

Kasia

a nie wiem

ja kupowałam w HM i 5-10-15
na przecenach, bo ogólnie rampersy sa w wyzszej cenie, nieraz bezzasadnie drogie :hmm:

rilla

ja w sumie nie widziałam ich jeszcze w sklepach, pewnie beda latem. Hm tylko jaki rozmiar

Kasia

szkoda że sprzedałam te z 5-10-15 :hmm:
po 5 czy 6zł kupiłam.

siog

a ja poszlam w sobote do GAPa i zdazylam kupic ubranka Stella McCartney dla GAP! piekne sa! nakupilam malej no i przecena 70%

vobi

rilla

wyprasowalam w godzine 5 rzeczy. Ale mam tempo...

Dodany tekst: 05 Lut 2010, 20:09:06

nienawidze prasowac bawelnianych pajacow! pierwszy i ostatni raz prasuje

siog

a ja wyrodna matka nic nie prasowalam. nawet nie pralam  :blush:

feeling.good

Cytat: rilla w 05 Lut 2010, 18:59:55
wyprasowalam w godzine 5 rzeczy. Ale mam tempo...

Dodany tekst: Fri Feb  5 20:09:06 2010

U mnie na razie ciuszki leżą poskładane w szufladach jeszcze z metkami:) Daję sobie jeszcze dwa tygodnie i biorę się do roboty:)

rilla

ja mam czesc szmateksowych wiec piore wszystko. Ale faktycznie po wyprasowaniu wygladaja super
dobrze, ze w tv jest film o ciazy:D

ishka82

Cytat: rilla w 05 Lut 2010, 18:59:55
No co Ty...te małe ciuszki się prasują ekspresowo :) Nawet mi jakoś szybko z nimi szło, małżonowi też...chociaż pewnie szybko skończymy z prasowaniem wszystkich ciuszków ;) :mocking:

abkasia

a ja prasuje wszystko malemu.. :) ale lubie to! :)

nionczka

Ja tez prasuje wszystko, ale juz kiedys mowilam, ze mam problem z tym. Nie znosze zle zlozonych ubran i mam wrazenie, ze tylko zelazko mi pozwala na ladne zlozenie.

Wczoraj kupilam 3 bluzeczki z dl. rekawem w Zarze za 1 euro za sztuke :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Mam pytanie, co przygotować Niuśce na wyjście ze szpitala ;) Czy bodziak z długim rękawem, skarpetki, welurowy pajac, ciepła czapeczka i kombinezon będzie ok? U nas niby piszą, żeby przygotować kaftanik, śpiochy, czapkę, skarpetki, kocyk i rożek...ale przecież dziecka w rożku i kocyku nie włożę w fotelik :hmm: A no i fotelik też ma pokrowiec, który daje ciepło ;)

Kasia

feeling.good

ja właśnie cały czas się zastanawiam nad ubrankiem dla mojego. Na przełomie marca i kwietnia może być wiosennie, ale może też być zimno. Nie mam żadnego kombinezonu i w sklepach też nie widzę już.

Kombinezony są tylko zimowe, czy jakieś lżejsze wiosenno/jesienne też występują?

ishka82

Cytat: Kasia w 18 Lut 2010, 14:42:16
ishka82 to co napisałas jest OK :)

:beer: Swoją drogą ciekawe jaka będzie pogoda, bo dziś np. jest ciepło i odwilż, a kilka dni temu był spory mróz ;D

Kasia

Cytat: feeling.good w 18 Lut 2010, 14:47:41czy jakieś lżejsze wiosenno/jesienne też występują?
sa takie jesienne/wiosenne

z jednej warstwy materiału

zawsze można jakis cieplejszy ciuszek założyć
dwa pajace welurowe + kocyk :)

ja we wrześniu listopadzie bardzo czesto zakładałam Michałowi cieplejsze sweterki

kombinezon uruchomiłam jak naprawde zimno się zrobiło :)

didi_loczek

ishka82 ja spakowałam
1) body z krótkim rękawem,
2) skarpetki, niedrapki
3) bawełnianą czapeczkę,
4) bawełniany pajacyk (jak będzie cieplej), welurowy kaftanik+śpioszki (jak będzie zimno)
5) no i kombinezon :)

ishka82

didi_loczek :beer: Swoją drogą, to ja mam opóźniony zapłon...też już dawno powinnam mieć to spakowane ;D

didi_loczek

ishka82 my teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu ale mąż nalegał ;D tak na wszelki wypadek jak lekarz stwierdził że poród może byc wcześniej ;D
wg. położnej termin wypada mi na 26 lutego, a nie 16 marca  :padam:

rilla

hehe no to kilka dni didi...

ja już mam wybrane rzeczy dla P. Trzeba je tylko pokazać mężowi i spakować.

magdalinska

moje bodziaki z tesco na 56 wszystkie za małe..... w ogole wiekszosc rzeczy 56 za małe..... body 62 idealne, moze jeszcze załozyc niektore pajace 56
ja na wyjscie załozyłam:
kaftanik+ciepły pajac (polarowy), kombinezon, czapka zimowa, kaptur, wsadziłam go do fotelika i przykryłam kocem

Kasia