Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

rilla

albo od razu na 68 jak bedzie kolosik:D
dzieki, juz nie bombarduje pytaniami... na razie:)

Kasia

przy normalnej rozmiarówce to 68 bedzie na bank duzo za duze :D

rilla

Kasia mam kolezankę, której 3 miesieczny synek nosił 68. Ale tatus chłopca miał ponad 2 metry wzrostu:)

mobka

Czyli dobrze obstawialam co jest czym. Dzieki dziewczyny :D

vobi

Cytat: golinda w 29 Sty 2010, 18:02:08w tych bez stópek + skarpetki jest idealnie

.... ale tylko do czasu az nauczy sie sciagac sobie skarpetki :D :D :D

brawurka

ja na pajaca zakładam skarpetki, pajac jest do spania tylko a skarpetki do momentu zasnięcia,potem zdejmuje

kasiad

Cytat: Kasia w 29 Sty 2010, 14:29:55
przy normalnej rozmiarówce to 68 bedzie na bank duzo za duze :D

duuuuuuużo za duże :D

Dodany tekst: sob 30 sty 2010 18:57:43 GMT-1

Cytat: golinda w 30 Sty 2010, 18:06:15

a z kolei półśpiochy denerwują mnie - ona dużo się rusza, a wtedy zsuwają się

dlatego ja, a raczej Olek nie ma ani jednej pary :D

magdalinska

ja mam jedna szt, komplet z taka koszulka, nie mogłam sie opanowac bo takie to bylo zajebiste ze kupiłam lol zaraz zroie zdjecie to wam pokaze :D

rilla

ja dokupiłam jeszcze dzis jednespochy bawelniane na 56 do komletu z koszulka- jest sens kupic kaftanik, zeby miec trojwarstwowy stroj? nie widziałam żadnego malucha w tym na strefie

Dodany tekst: 30 Sty 2010, 19:32:04

magdalinska pokaz!

magdalinska

vobi

Cytat: magdalinska w 30 Sty 2010, 19:30:02
ja mam jedna szt, komplet z taka koszulka, nie mogłam sie opanowac bo takie to bylo zajebiste ze kupiłam lol zaraz zroie zdjecie to wam pokaze :D

super! :D :D :D
magdalinska, z Ty co tu jeszcze robisz? Kubus sie nie pcha za bardzo na ten mroz? ;)

magdalinska

vobi no jakos nie chce..... ;)  ale jak ktos robilby ze mnie bałwana to tez nei bym sie nie pchała lol

foszek

Jaki ladny brzuszek, a balwanek tez niczego sobie ;) A polspioszki przeslodkie, ja uzywalam ich przez pierwsze miesiace, latwiej bylo mi zmieniac pieluchy

justynaaaa2

magdalinska hahaha dobre :D
a ubranko wyczesane w kosmos :)

vobi

Kasia

Cytat: rilla w 30 Sty 2010, 19:31:47zeby miec trojwarstwowy stroj? nie widziałam żadnego malucha w tym na strefie

co to znaczy trójwarstwowy strój?

elve

rilla chyba chce Piotrusia w 3 warstwy obrać :padam:
rilla daj spokój z ciuchami, masz wystarczająco! już tyle razy pisałyśmy ze na początku to body+pajac ew. wariacje na ten temat
wiem ze się denerwujesz, ale on i tak momentalnie z tego wyrośnie

Kasia

jak to trzy? czyzby chodziło o body, kaftanik i spiochy?
czy jeszcze dodatkowy ciuch?

elve

Kasia

jak body, kaftanik + spiochy to u mnie w szpitalu tak własnie polecali ubrac dziecko w pierwszych dobach zycia :D tylko u nas mowili na to dwie warstwy, dwa rekawy.

i ja tak ubierałam :) i pozostale dziewczyny w szpitalu raczej też.
z tego co pamietam to chyba marax pisała że tez tak Laure ubierała

rilla wydaje mi sie że masz spoko ciuchów, powinno wystarczyć, w razie czego mąż zrobi szybki wypad na zakupy lub przepierke i tyle :)

elve

poważnie ???
ja zakładałam body z krótkim rękawem + pajac + becik + czapeczka
inne też
nie zmarzła mi
co szpital to obyczaj, pozwolę sobie sparafrazować

Kasia

no ale to tylko w pierwsze dwie doby

chodziło o dwa rekawy czyli wersja bodziak z długim rekawem i pajac tez była własciwa

chociaz w zime bym chyba tak nie ubrała, bo w zimę to tak ogrzewają że na golasa jest za goraco ;)
w lecie sa przeciagi bo nieraz udaje sie okno otworzyc ;)

Dodany tekst: 31 Sty 2010, 09:05:50

a co do róznych wersji

to np. w moim szpitalu pielegniaru mówiły że lepsza czapeczka z troczkami, bo sie nie zsuwa itd
a znowu w innych szpitalach mówia że bez troczkow aby się dziecko troczkami nie udusiło

foszek

Czasami jak was czytam mam wrazenie ze zyje w innym swiecie :) Mysmy w ogole nie uzywali czapek, nawet w szpitalu :D

zuzia

Cytat: foszek w 31 Sty 2010, 10:05:13
Czasami jak was czytam mam wrazenie ze zyje w innym swiecie :) Mysmy w ogole nie uzywali czapek, nawet w szpitalu :D
my tez nie
zakładaliśmy 2 warstwy - bodziaka z krótkim rekawem + pajac