Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

feeling.good

ja kupiłam wcześniej, bo akurat ta kolekcja, która mi się podobała jest wycofywana i była na nią spora promocja. Synek będzie spał w łóżeczku pewnie w wieku 5, 6 miesięcy, więc wtedy ochraniacz na pewno się przyda.

fasolka1980

hmm, ja w ogole nie mam ochraniacza..... na początek kupiłam tylko przescieradła i kocyk, teraz w zimie jest kołderka

ishka82

Cytat: magdalinska w 18 Sty 2010, 18:30:08
kurde, nie wiem jaka posciel mam kupic, wszystkie ochraniacze takie oczojebne, ja bym szału dostała w czyms takim, a co dopiero dziecko :/ nie moge sie zdecydowac......
Ja pościeli na razie nie kupuję. Kupiłam dwa prześcieradełka, takie z gumką i na początek będzie rożek lub ciepły kocyk, później się zobaczy :) Ja mam wrażenie, że ochraniacz na początku nie ma sensu, jedynie zaburza cyrkulację powietrza, zasłania widoki i zbiera kurz przyczyniając się do alergii.

Dodany tekst: 18 Sty 2010, 21:48:59

Cytat: feeling.good w 18 Sty 2010, 17:47:02
w "moim" tesco już w piątek nie było tych bodziaków w promocji. Chyba, że dopiero później u nas wystawili
A dobrze szukałaś, bo przynajmniej u nas oni je wystawili w takich koszach w głównej alejce, a nie na dziale dziecięcym ;)

vobi

Cytat: ishka82 w 18 Sty 2010, 21:47:39A dobrze szukałaś, bo przynajmniej u nas oni je wystawili w takich koszach w głównej alejce, a nie na dziale dziecięcym

o to to, u nas tez, brr.. nie lubie grzebac w tych koszach, ale warto bylo ;D

Kasia

zwykle niepstrokate ochraniacze sa w ikea :)

vobi

Cytat: magdalinska w 18 Sty 2010, 18:30:08
kurde, nie wiem jaka posciel mam kupic, wszystkie ochraniacze takie oczojebne, ja bym szału dostała w czyms takim, a co dopiero dziecko :/ nie moge sie zdecydowac......

To nie kupuj jeszcze... w zasadzie posciel uzywa sie dopiero jak dziecko ma ok. 6 miesiecy, moze do tej pory cos Ci wpadnie w oko :D Ja polecam posciel z Blanki (patriotyzm lokalny mi sie wlacza czasem ;) ), bawelna dobrej jakosci, ceny troche nizsze niz Feretti i mozna znalezc malo oczojebne wzory :D

aja

ja kupiłam jednokolorową pościel i ochraniacz - ale nie pamietam jakiej firmy - mogę sprawdzić może jest metka jak Cie to jeszcze interesuję
- co do tej mobilności dziecka  - ja raz małego zostawiłam na dużym łózku jak miał może z 1 mc i znalazłam go dużo wyżej niż połozyłam - do tej pory nie wiem jak to się stało - dobrze że szybko wróciłam zreszta juz płakał - bo i głowa mu lekko spadła (za materac) a i pościel używałam częsciej jak bym mały niż teraz bo teraz to w ogóle nie idzie go przykryć

Kasia

my mamy ochraniacz ale czy on jest potrzebny to szczerze nie wiem
Michal głowa az tak bardzo nie rzuca ;)
predzej nogi miedzy szczebelki wciska ;)

z jednego boku ochraniacza nie mam bo Michał musi widzec co sie w pokoju dzieje ;)

aniak1211

Cytat: olcia w 18 Sty 2010, 19:09:46te ochraniacze powinny  być pstrokate bo maluchy mają jeszcze nie wykształconą w pełni drogę wzrokową i widzą duuuuuuuużo gorzej niż my przez jakiś czas

A ja mysle ze lepiej jak bedzie gladkie i proste,
jak polozysz dziecko do lozeczka to ono ma tam spac a nie bawic sie i ogladac pstrokate wzorki :)

U nas ochraniacz do tej pory jest,
mala porusza sie w lozeczku i wali glowka po szczebelkach,
teraz dodatkowo chroni przed chlodem-łóżeczko stoi blisko okna z którego wieje ;)
Cytat: feeling.good w 18 Sty 2010, 20:27:41Koleżanki, przy starszych dzieciach (5,6 miesięcy) chwalą sobie projektory.

ja mialam karuzele z fisher price z projektorem,
rzeczywiscie mala lubiala ogladac ruchome wzorki po scienach,
nawet chcialam jej kupic lampke tego typu :)

magdalinska

powaznie powinny byc pstrokate?? a ja myslalam, ze stonowane, z jakims jednym elementem, zeby sobie zawiesilo oko, ale zeby za bardzo go nie rozjuszało ;)

Feeling - fajne tez glucki, przegladne dokładnie  :beer:

chce kupic od razu, poki kase mam ;) bo pozniej to roznie moze byc ;) i chciałam kupic komplet, poscil+ochraniacz. zobacze jeszcze.... jak nie znajde nic ciekawego, to na razie odpuszcze

kasiad

magdalinska my jeszcze przed porodem kupiliśmy cały komplet pościeli Ferretti, kołderkę, poduszeczkę, powłoczki i ochraniacze  ;)
w delikatnym, pastelowym błękicie z pilotem na środku :D

nam się bardzo sprawdziła :)
od pierwszego dnia założyliśmy ochraniacze  ;)
Olus najpierw spał pod kocykiem chociaż urodził się na początku marca  ;)
pościel wyjęliśmy jak miał dopiero 6 miesiecy  ;)

u nas ochraniacze w niczym nie przeszkadzały, nie zasłaniały dziecku widoku bo Olek tylko śpi w łóżeczku, a jak się bawi to albo w nim siedzi albo stoi ;)
spełniły za to swoją rolę czyli chroniły główkę przed uderzeniami co do tej pory sie zdarza ;D
Mały śpiąc przewraca się na boki, przytula się do szczebelków i gdyby nie ochraniacze główka nie raz byłaby w siniakach ;D

nionczka

Ochraniacz mamy jednolity turkusowy. Oprocz tego, ze chroni glowke sprawia tez, ze wypluty smoczek nie laduje na podlodze pod lozeczkiem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kasiad

Cytat: nionczka w 19 Sty 2010, 08:40:32
Oprocz tego, ze chroni glowke sprawia tez, ze wypluty smoczek nie laduje na podlodze pod lozeczkiem.

to też :D

jestynka

Cytat: nionczka w 19 Sty 2010, 08:40:32
Ochraniacz mamy jednolity turkusowy. Oprocz tego, ze chroni glowke sprawia tez, ze wypluty smoczek nie laduje na podlodze pod lozeczkiem.

u nas zawsze ląduje

feeling.good

Cytat: magdalinska w 19 Sty 2010, 08:02:16

Feeling - fajne tez glucki, przegladne dokładnie  :beer:

Seria rabbit jest wycofywana, więc komplet poszewek z ochraniaczem kosztuje 79 złotych :) Bawełna bardzo fajna i na żywo dużo ładniejszy niż na zdjęciach.

didi_loczek

My kupiliśmy ochraniacz i pościel tej samej formy co łóżeczko i przewijak, wszystko za jednym zamachem ;D
O takie:

Choć na początku w użyciu pewnie będzie kocyk i rożek :)

Kasia

feeling.good

Cytat: ishka82 w 18 Sty 2010, 21:47:39A dobrze szukałaś, bo przynajmniej u nas oni je wystawili w takich koszach w głównej alejce, a nie na dziale dziecięcym

Ha! o tym nie pomyślałam. Nigdy w kosze nie zaglądam... W takim razie muszę raz jeszcze się do tesco wybrać. Dzięki :)

magdalinska

no, u mnie w tesco tez w koszach lezały, trzeba było grzebac ;)

u mojego brata ochraniacze sie sprawdzały, oprocz ochrony przed szczebelkami dzieciaki sie nimi bawiły, chowały za nimi, bardzo im sie to podobało:)

kasiad

Cytat: magdalinska w 19 Sty 2010, 11:46:52

oprocz ochrony przed szczebelkami dzieciaki sie nimi bawiły, chowały za nimi, bardzo im sie to podobało:)

u mnie Olek ciąga za sznurki :D

dragonfly

DIDI - kupiliscie to okragle lozeczko? Ono "rosnie" z dzieckiem, prawda? Super jest :)

Kasia

Cytat: dragonfly w 19 Sty 2010, 12:35:52Ono "rosnie" z dzieckiem, prawda? Super jest Smiley
rosnie, rosnie :) mi się bardzo podoba tylko mnie na nie nie stać :(

didi_loczek

Cytat: Kasia w 19 Sty 2010, 11:20:53
stokke?

aha

Dodany tekst: wto 19 sty 2010 13:52:09 GMT-1

Cytat: dragonfly w 19 Sty 2010, 12:35:52
DIDI - kupiliscie to okragle lozeczko? Ono "rosnie" z dzieckiem, prawda? Super jest :)

tak
jak wybieraliśmy wózek okazało się że w sklepie mają też mebelki, więc wzieliśmy też łóżeczko i przewijak
łóżeczko może służyć nawet do 7 r.ż a z przewijaka można potem zmontować coś jak biureczko ;D

ishka82

didi_loczek, pokaż to łóżeczko, bo mnie intryguje ;) Ciekawa jestem o czym gadacie :)
Ja wczoraj kupiłam już resztę wyprawki dla młodej i dla siebie do szpitala różne graty. Teraz mogę już spokojnie czekać :) Najpóźniej pod koniec przyszłego tygodnia ma przyjść zamówiony wózek i mebelki :) Zostało tylko zakupić 2 koszulki, ale to w sobotę na targu i stanik do karmienia...w jednym sklepie wczoraj mierzyłam i MASAKRA, drugi, o którym myślałam był zamknięty :( Boję się, ze będzie problem ze stanikami :crying:

didi_loczek

Cytat: ishka82 w 19 Sty 2010, 14:06:50
didi_loczek, pokaż to łóżeczko, bo mnie intryguje ;) Ciekawa jestem o czym gadacie :)
Zajrzyj sobie na stronę Stokke:
http://www.stokke-nursery.com/en-global/stokke-sleepi-crib.aspx

nasze łóżeczko jeszcze nie przyszło, będzie za jakieś 4 tygodnie :)

Tu zdjęcie jak można łóżeczko modyfikować: