Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

justynaaaa2

Cytat: mobka w 25 Sty 2010, 16:44:26
A mnei sie mezczyzni w rozowym podobaja :D Tylko rozowy musi byc odpowiedni i w nieduzej ilosci. A i mowie o doroslych mezczyznach :D A malego mezczyzne pewnie w rozowe bym ubrala, no chyba, ze ma jakies ksiezniczki, albo kwiatki jeszcze, to juz chyba nie ;)

no właśnie ja to jest, że dorośli faceci w różu są fajni a dziecko ubrać to już głupio wygląda ;)
mój M. ma kilka różowych koszul, ale czy syna bym w róż ubrała to nie wiem  :hmm:

zuzia

Michał ma 1 damska pidzamke, zorientowałam sie po guzikach bo kolory moze i bardziej dziewczece ale w dzisiejszych czasach... :)

Kasia

no calkiem fajnie w tych sercach wyglada :bravo:

idealny kawaler dla elvowej panny  w sercach :)

nionczka

Cytat: mobka w 25 Sty 2010, 16:44:26
A mnei sie mezczyzni w rozowym podobaja :D Tylko rozowy musi byc odpowiedni i w nieduzej ilosci. A i mowie o doroslych mezczyznach :D A malego mezczyzne pewnie w rozowe bym ubrala, no chyba, ze ma jakies ksiezniczki, albo kwiatki jeszcze, to juz chyba nie ;)

Mi sie tez podobaja panowie w rozowych koszulach, ale malo ktory potrafi godnie roz nosic. Podobnie z fioletem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rilla

dziewczyny czy 2-3 miesięcznemu maluchowi wiosną potrzebna jest jakaś kurtka czy bezrękawnik? chodzi mi w sumie o kwiecień i maj...

aja

Cytat: rilla w 29 Sty 2010, 10:55:32kurtka
kurta moim zdaniem moze się przydać bo u nas raz w maju jest gorąco a raz zimno -

zuzia

Cytat: rilla w 29 Sty 2010, 10:55:32
dziewczyny czy 2-3 miesięcznemu maluchowi wiosną potrzebna jest jakaś kurtka czy bezrękawnik? chodzi mi w sumie o kwiecień i maj...
ja bym kupiła cieńszy kombinezon
co jak ten misiowy z cubusa
są teraz na przecenie - może jeszcze trafisz.

Kasia

rilla cienki kombinezonik, lub np. jakiś sweterek lub polarkowa bluza :)

my używalismy w chłodniejsze dni sweterków z podszewką :)
na n-k jest jedno zdjecie w takowym (kremowy)

rilla

Zuzia Kasia dzięki. Może faktycznie kombinezonik, mam jeden polarkowy, zobaczę ile posłuży. A jak nie to może taką grubszą bluzę. Chociaż w czerwcu jedziemy nad morze, więc pewnie kurtka cieplejsza się przyda

zuzia

Cytat: rilla w 29 Sty 2010, 11:06:47Chociaż w czerwcu jedziemy nad morze, więc pewnie kurtka cieplejsza się przyda
rilla, dla takiego malucha kombinezon o tyle lepszy, że nie będziesz musiała się martwić o buty. bo kurtka do wózka - tak, ale na wyciąganie z wózka lepszy, IMHO, kombinezon.

nionczka

Cytat: rilla w 29 Sty 2010, 10:55:32dziewczyny czy 2-3 miesięcznemu maluchowi wiosną potrzebna jest jakaś kurtka czy bezrękawnik? chodzi mi w sumie o kwiecień i maj...

Kurteczka tak, kombinezon nie bardzo. Moze sie bardzo zmieniac temperatura w ciagu dnia i kurteczke latwiej zdjac niz kombinezon. lepiej kurteczka, sweterek i kocyk niz kombinezon. Moim zdaniem.

aja

Cytat: nionczka w 29 Sty 2010, 11:43:18Moim zdaniem.
moim tez
moja sis nawet w zime nie używa kombinezonu bo nie może jej upchać w foteliku - ale ona to jakiś szczególny przypadek -

rilla

hm w sumie moze poczekam do wiosny i wtedy kupie. Na razie pewnie ten polarkowy kombinezon bede uzywac.
Jeszcze jedno pytanie? od kiedy ubierałyscie półspiochy na body? ile sztuk warto mieć?

Kasia

ja się na poczatku napaliłam na kombinezon, myslałam że dla mnie bedzie wygodniejszy
ale widzę że jednak kurka lub te sweterki wiecej razu były w uzytku
w razie potrzeby rozpinam i dzieciak mi się nie grzeje tak jak w kombinezonie

najlepiej mieć to i to
ale na czerwiec raczej bym sweterek kurtke obstawiała

my nawet w te mrozy czesto wybieraliśmy kurtke niż kombinezon

aja

rilla ja niemazle od samego początku do momentu jak zaczął raczkować

Kasia

ja pólśpiochy miałam od samego poczatku, jak tylko pepowina odpadła to uzywalismy :)

nionczka

Cytat: rilla w 29 Sty 2010, 11:46:58od kiedy ubierałyscie półspiochy na body? ile sztuk warto mieć?

nie bardzo rozumiem pytania.
ja wcale nie uzywalam polspiochów. Ale mozesz od urodzenia.

Kasia

Cytat: nionczka w 29 Sty 2010, 12:06:36ja wcale nie uzywalam polspiochów. Ale mozesz od urodzenia.

no właśnie, rilla jak masz duzo pajacy i spiochów to półspiochy nie są koniecznie niezbedne :)
to jako uzupełnienia
najmniejszych miałam chyba dwie pary :)

dragonfly

nionczka doszlo  :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

topy jeszcze nie doszly, bo zima w UK i transporty sa strasznie opoznione  :mocking: ale jak tylko dojdzie to od razu wysylam :)

mobka

Co to sa polspiochy? I czym sie spiochy od pajacow roznia?

didi_loczek

Cytat: mobka w 29 Sty 2010, 14:03:43
Co to sa polspiochy? I czym sie spiochy od pajacow roznia?

półśpioszki sa jak spodenki (1) a pajacyki mają rękawki

Kasia

śpiochy mają nogawki, maja górę, nie mają rekawów

pajace mają i nogawki i rekawy :)

półspiochy to takie spodenki ;) uciete pajace czy śpiochy.

Dodany tekst: 29 Sty 2010, 14:09:24

widzę że didi mnie wyprzedziła :)

rilla

ja jakos mysle, zeby pajace ubierac na noc, a polspiochy w dzien

ale mam jedne na 56 i 2 na 62, ale mam tez spodenki bawełniane 62 szt i dresiki

ciagle sie boje, ze nie bede miala dziecka w co ubrac

Kasia

rilla, w razie potrzeby na spokojnie wszystko podokupujesz :)

no i bezpieczniej na 62 kupować :)