Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

rilla

elvelve wszyscy mi mówili, że rozmiary są większe w h&m. Kupiłam kiedys body 62 i wyglądąły na duże, dziś je wyciągnęłam, bo niby sa 2-4 miesiące i ledwo się mieszczą na moje dziecię:( wściekła jestem. Mam jedne spodenki to są większe niż inne na 68.

elve

chciałam Ani coś kupić i nie wiem czy na 6-9 czy na 9-12
też mam wrażenie ze numeracja jest zaniżona

abkasia

Cytat: elvelve w 26 Maj 2010, 21:53:58
jak jest z rozmiarowka z h&m?
duze sa ciuszki z h&m przynajmneij chlopiece :D
hugo chodzi w 74, czasem 80 h&m... ;D

Kasia

Cytat: magdalinska w 26 Maj 2010, 18:11:46a samo body to brzydko wyglada wink

kup ładne body :)

Dodany tekst: 27 Maj 2010, 08:54:28

elvelve HM ma wielka rozmiarówkę :D

mój Michał w pierwszym miesiącu miał rampersy w rozmiarze 50 :padam:

niewiemjaka

swoja droga wogole lato+raczkujace dziecko to jest wyzwanie...
W. duzo chodzi (podtrzymujac sie) ale tez nadal raczkuje na kolanach..
zaczyna sie robic cieplo a w spodenkach to on zdziera kolanka :(
mam nadzieje ze zacznie calkiem chodzic, ale jak bedzie upal a on bedzie pod-raczkowywal sobie w zabawie to chyba wyjscia nie bedzie tylko czerwone kolana... ? :hmm: :hmm:

nionczka

Cytat: elvelve w 26 Maj 2010, 22:59:17chciałam Ani coś kupić i nie wiem czy na 6-9 czy na 9-12też mam wrażenie ze numeracja jest zaniżona

Irene wlasnie dostala cos na 9-12 i jest duzo za duze. Na 18 mcy ciuszki czekaja w szafie a niedawno przestala nosic dzinsy na 2-4 mce! H&M ma bardzo duze ubranka.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rilla

no to ja trafiłam chyba na jakies dziwne body - kolorowe z wieszaka po 19,90:/ i moim zdaniem sa mniejsze niż 62 ze smyka

Kasia

Cytat: rilla w 27 Maj 2010, 12:39:13
no to ja trafiłam chyba na jakies dziwne body - kolorowe z wieszaka po 19,90:/ i moim zdaniem sa mniejsze niż 62 ze smyka

smyk IMo ma dobra rozmiarówkę :knuje:

moze jakies felerne Ci się trafiło ze złą metką :knuje: (to z HM)

rilla

nie wiem, mam 3 takie body - raz prane. Juz sama nie wiem, moje dziecko jakies niewymiarowe jest:/

Kasia

Cytat: rilla w 27 Maj 2010, 13:44:36Juz sama nie wiem, moje dziecko jakies niewymiarowe jest:/
dziecko jak dziecko ;) ale skoro do bodziaka ze smyka przymierzałaś :knuje: może ten smykowy bodziak felerny był :D

Michał w chwili obecnej nosi body z HM (te bieliśniane z wielopacku) w rozmiarze 80 i sa luźne

aja

mam do odsprzedania spodenki na lato - są chyba lekko za kolano, nowe z metką
H&M cena 30 zł
rozmiar 80

marcheewka

Cytat: mobka w 26 Maj 2010, 11:23:20
Przyszly dzisiaj moje zamowione body z Carter'sa. Swietne sa! Gruba bawelna, cieplutka, jakosc super, hafty obledne i ladnie z drugiej storny wykonczone (nie maja takiej fizelinowej sztywnej podkladki, ktora widzialam u innych firm). I rozmiar 3m to takie duze 62 a raczej nawet 68 co mi akurat odpowiada, bo body 62 mam juz mase. Ale znowu te z Coccodrillo sa male - niewiele sie roznia od 56.
Nowe body od tego w prawo http://picasaweb.google.pl/Mobka1203/Ciuszki?authkey=Gv1sRgCOXgrsayuZqW2AE#5475502809083287474

To fajnie, bo ja też zamówiłam te body cartersa, ciekawa jestem jakie będą ;)Też zamówiłam takie ja ty - żółwia i zabke, no i pieska z żyrafą ;) Zastanawiałam sie nad ta małpką, ale teraz widzę u ciebie, że bardzo ładne!

abkasia

Cytat: golinda w 27 Maj 2010, 16:27:52
bodziaki jednak najlepsze, a potem jak jest ciepło to same rampersy

ja już zapomniałam o sukienkach, bo to takie niewygodne, że szkoda słów - nawet w wózku się zapiąć nie da
ja w lecie ubieralam malego w rampersy, body na ramiaczkach i spodenki lub jak bylo juz strasznie goraco a byly ponad 30 st upaly, to koszulki na ramiaczkach

magdalinska

jak z rozmiarówka body z cartersa? bo mam 68 z tesco i są juz troche za małe.... brac na 74? i z jakiej firmy polecacie rampersy? musze mu cos kupic...

zuzia

Cytat: magdalinska w 06 Cze 2010, 10:04:32
jak z rozmiarówka body z cartersa? bo mam 68 z tesco i są juz troche za małe.... brac na 74? i z jakiej firmy polecacie rampersy? musze mu cos kupic...
jezeli chodzi o cartersa to oni w oryginale mają oznaczenie miesięczne
newborn, 0-3, 3, 6, 9 etc.
dopytaj sprzedawcy bo spotkałam się z tym, że dla jednych 6 miesięcy to 74 a dla innych 9 miesięcy to 74 a 9 na pewno na Kubę będą za duże bo Michał w takich gania.

Dodany tekst: 06 Cze 2010, 13:55:40

a rampersy
carters to dla mnie nr 1
smyk ma fajne

mobka

Ja mam body z carter'sa 3m wlasnie, wystawione byly jako 62, a jak dla mnie to duuuuze 68 jest nawet. No, ale sie nie zmarnuja ;)

magdalinska

zuzia

te bodziaki są fajne:
http://www.allegro.pl/item1069737722_zestaw_5_body_firmy_carter_s_z_usa_0_3m.html
to jest coś jak carters - ich spółka-córka.
wychodzą wieksze niż 56 moim zdaniem.

rilla

ja kupiłam młodemu kurtke na 68 na wyjazd. Chyba był to wydatek na jeden raz

nionczka

Cytat: rilla w 07 Cze 2010, 13:40:56ja kupiłam młodemu kurtke na 68 na wyjazd. Chyba był to wydatek na jeden raz

Juz za mala?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zosia2007

Cytat: zuzia w 07 Cze 2010, 03:13:03
te bodziaki są fajne:
http://www.allegro.pl/item1069737722_zestaw_5_body_firmy_carter_s_z_usa_0_3m.html
to jest coś jak carters - ich spółka-córka.
wychodzą wieksze niż 56 moim zdaniem.
własnie dzis Pawel w takich pomyka ;)
chociaz jeszcze troszke przyduze (rozmiar 0-3m)

ishka82

Mała dostała od babci fajne bodziaki z Puchatkiem z tesco, rozmiar 3-6 miesięcy, czyli 68...i w ten sposób się dowiedziałam, że trzymam dziecko w za małych ubrankach :mocking: ;D A swoją drogą, to bodziaki z Puchatkiem po przecenie za 33zł za 3 szt. w tesco, a ostatnio kupiłam jednego bodziaka w takim sklepie zwykłym dziecięcym i zapłaciłam 26zł :padam: :headbang:

marlen_ka

nic nie mów o cenach, ja ostatnio kupiłam dla Małej w next pajacyja za ok 80 zł i jeszcze trojpak spiochów za ok 145 i sie cieszyłam jak głupia ze tak tanio