Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

zosia2007

Cytat: Angelos w 10 Cze 2010, 22:12:08

I majtki, takie pod sukienke na pampersa  i nigdzie nie moge dostać  :hmm:
kup jej fizelinowe albo siateczkowe lol lol lol

przepraszam ale przypomnial mi sie watek ciazowy o majtach na podklady :D

didi_loczek

Cytat: zuzia w 10 Cze 2010, 22:09:28

zosia2007
wybierz się też co coccodrillo

w tym cococośtam są fajne rampersy :D wiem bo właśnie dostaliśmy w prezencie :D :D

Angie

vobi

Cytat: Angelos w 10 Cze 2010, 23:12:08I majtki, takie pod sukienke na pampersa  i nigdzie nie moge dostać

w Tesco maja, w 3-pakach takie biale z falbankami ;D

Angie

Cytat: vobi w 10 Cze 2010, 22:25:23
w Tesco maja, w 3-pakach takie biale z falbankami ;D

bighug bighug :beer: :beer: :beer:
vobi dobrze wiedzieć, będe szukać :)

zuzia

Cytat: zosia2007 w 10 Cze 2010, 23:10:27zuzia a te bodziaki cartersa co od ciebie kupowalam sa super na ta pogode, maja taka cieniutka i miekka bawelne. no super
ciesze się, że ci odpowiadają :)
poluj na takie na allegro, czasem sie trafią tylko nie zawsze pod hasłem carters. jakby cos to służę pomocą :)

mobka

Zawsze sie zastanawiam po co majtki na pampersa zakladac :D

vobi

mobka pominawszy wzgledy estetyczne (mowie o dzieciach juz chodzacych) ;) to np. jak zjezdza po zjezdzalni (jedno z ulubionych zajec Hani), gdyby nie majtki albo spodenki moglaby wyladowac na dole z gola dupa, co z lekka bolesnym doswiadczeniem by bylo ;D

mobka

Cytat: vobi w 11 Cze 2010, 10:33:13
mobka pominawszy wzgledy estetyczne (mowie o dzieciach juz chodzacych) ;) to np. jak zjezdza po zjezdzalni (jedno z ulubionych zajec Hani), gdyby nie majtki albo spodenki moglaby wyladowac na dole z gola dupa, co z lekka bolesnym doswiadczeniem by bylo ;D

A o zjezdzalni nie pomyslalam :D Ale w przypadku chlopcow majtki mi sie zbedne wydaja :D

A co do estetyki, to mi chyba widok pampersa nie przeszkadza :D

vobi

Cytat: mobka w 11 Cze 2010, 11:40:10A co do estetyki, to mi chyba widok pampersa nie przeszkadza

jak dzieciak chodzi, zwlaszcza w uroczej kreacji sukienkowo-spodniczej, to jednak lepiej w majtkach wyglada imho :D

mobka

Cytat: vobi w 11 Cze 2010, 10:41:29
jak dzieciak chodzi, zwlaszcza w uroczej kreacji sukienkowo-spodniczej, to jednak lepiej w majtkach wyglada imho :D

No pewnie tak ;)

nionczka

Ja kupilam majteczki dla Irene w H&M. sa takie bokserkowate, a ze na nia za duze to w ogole wygladaja jak spodenki. Zakladam je na ogrodek i pod sukienke. Kupilam 5 sztuk w roznych kolorach.

Dodany tekst: 11 Cze 2010, 12:30:27

Poza tym w piaskownicy mniej piachu sie nasypie do pieluchy jak beda majteczki
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

chciałam powiedzieć że w temacie spodenek dla chłopców to jest mały "dramat"
w smyku prawie w ogóle nie było chlopięcych ubranek, przynajmniej ja nie mogłam znaleźć :hmm:
w bhs mają spodenki ale chyba zimowe ;) lol  no jakaś zimowa ta ich kolekcja :hmm:
w C&A juz lepiej :) było kilka rodzajów spodenek, cena 29zł, nawet przyzwoite, tylko że resztki były na wieszakach i niestety Michałowego rozmiaru nie było :(
H&M ogólnie sie rozczarowałam, bo w HM zawsze coś fajnego mogłam znaleźć, tym razem nic mi się nie podobalo, spodenki krótkie były po 19zł, mi nie odpowiadały bo takie szmatkowate bardzo no ale może komuś podpasują
w Cubusie w ogóle chyba zapomnieli o letniej kolekcji dla chłopców ;)

w Zarze były i ogrodniczki i zwykłe spodenki
ogrodniczki i jeansowe i materiałowe (białe niebieskie czerwone) i w delikatna krateczkę :) super, cana niestety 65zł - kupilismy ufffff cenę jakoś strawimy.

w mothercare tez były spodenki, widziałam pomarańczowe ogrodniczki, jakies białe zwykłe materiałowe, ceny oczywiście odpowiednie ;)
w mothercare były tez spodenki podobne do tych co feling w decathlonie kupiła, 3szt za 50zł

a z bucikami to juz w ogóle masakra
Michał ma juz na tyle dużą stopę że z niechodów ciężko utrafić odpowiedni rozmiar
a buty do chodzenia jednak są za ciężkie dla niechodzącego dziecka :(

chcielismy kupic jakies sandałki niechody, wybór marny, w ogóle nie podobają mi sie sandały no ale jednak zawsze chłodniej w nich niz w krytych
ostatecznie kupilismy w mothercare za ca 55zł :padam: i wcale nie takie piekne ;) ale co zrobic :)

vobi

Kasia a jaki rozmiar stopy ma Michal?

Angie

Kasia jak byłam ostatnio na zakupach to też chodziłam wkurzona,
bo ubranek dla maluchów jest bardzo mało  :zly: A nawet jak jest coś fajnego,
to nie ma rozmiaru  :zly:  Najwięcej rzeczy kupiłam w mothercare i kaphallu,
bo tam dało się coś wybrać. 

rilla

moja tesciowa przywiozła mi reklamowke ciuchów z angielskiego george - są super. A te ceny, dlaczego u nas nie ma takich fajnych i tnaich ciuszków?

OlaFasola

Cytat: Kasia w 12 Cze 2010, 10:23:20kupilismy ufffff cenę jakoś strawimy.

Ja też kupiłam wczoraj ogrodniczniki w zarze, tylko że lniane, bardzo cieniutkie. Chyba jedyne jakie nie były duuuuuuzo za szerokie na Mikołaja. W pozostałych mogłabym go chyba dwa razy zmiesić.
Tylko ta cena  :padam: :padam:

Kasia

Cytat: vobi w 12 Cze 2010, 12:14:32http://naszatrojka.blog.pl/

z mothercare kupilismy 20,5
ale z tego co widze to ta rozmiarówka bucików jest jakas do bani :(
przynajmniej te niechody to trzeba mierzyć, bo wiekość buta a jego rozmiar to smiech na sali
Michał ma jedne buciki 20 z coolclub i sa już dawno za małe a inne z tej samej firmy ma 19 i są dobre, powoli z nich wyrasta ale jeszcze sa dobre
wydaje mi sie że Michał ma stope taka normalną, nie za wielką a problemy z bucikami wynikaja z tego ze dla roczniaków to już buciki do chodzenia są w sprzedaży a tych niechodów juz takich mniej robią
a ze mój Michał z chodzeniem sie nie śpieszy to mamy problem

rzutem na tasme kupilismy te z mothercara ale po pierwsze wcale nie ładne ;) a po drugie drogie jak cholera jak na niechody :(

no ale ze u nas teraz mało czasu na zakupy a ciuchy potrzebne na biegu to kupilismy wczoraj i te spodenki i te buciki, już nie patrząc na cene :ohboy:
musze popatrzec co jest na allegro z uzywanych rzeczy, bo na nowe sklepowe juz nie licze :zly: a na allegro jakies fajne ogrodniczki widziałam :)

martullek

byłam dziś w smyku i już zaczęły się przeceny

vobi

Cytat: rilla w 12 Cze 2010, 12:07:55
moja tesciowa przywiozła mi reklamowke ciuchów z angielskiego george - są super. A te ceny, dlaczego u nas nie ma takich fajnych i tnaich ciuszków?

rilla, super, baaaardzo lubie ciuszki z Georga, sa naprawde dobrej jakosci

mobka

Znow kupilismy kilka rzeczy dla Mlodego http://picasaweb.google.pl/Mobka1203/Ciuszki?authkey=Gv1sRgCOXgrsayuZqW2AE#5482206106418649874 (trzy ostatnie to moje bluzki ;))

A dziewczyny narzekalyscie, ze nia ma spodenek dla maluchow - ja bylam w Wola Parku i widzialam - w Endo super lniane granatowe za 30zl, sporo bawelnianych zwyklych w h&m przy stoisku z najmniejszymi rozmiarami, w roznych kolorach - turkusowe, czerwone, szare, rozowe, troche wyjsciowych w h&m tez bylo, no sporo tego bylo. Byly tez spodenki w Kaphallu, no i w Zarze, ale tu juz dosyc drogo.

kotabma

Kasia

Cytat: mobka w 13 Cze 2010, 13:58:26A dziewczyny narzekalyscie, ze nia ma spodenek dla maluchow - ja bylam w Wola Parku i widzialam - w Endo super lniane granatowe za 30zl
no ja w Arkadii bylam :)

maluńkich spodenek troche widzialam ale z rozmiarem 80 i 86 to taka lekka lipa byla :(

mobka

Cytat: Kasia w 13 Cze 2010, 16:06:33
no ja w Arkadii bylam :)

maluńkich spodenek troche widzialam ale z rozmiarem 80 i 86 to taka lekka lipa byla :(

Te, o ktorych pisalam byly tez w wiekszych rozmiarach.