Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

Kasia

mobka ale przecie maluch na poczatku w bodziakach :D
dokupisz jakies uniwersalne spodenki i wszystko bedzie grało :)

elve

jezu mobka a masz tyle szaf żeby to pochować :rotfl:

mobka

Ej, no ja nie mam wcale duzo tych ciuszkow! Znow mi nie wierza  :foch: Jak na razie sie spokojnie w 2 szufladach mieszcze i nie sa nawet w polowie pelne :D

elve

Ania chodzi ciągle w tym samym, szkoda dla niej ciuchów bo się świni strasznie

marcheewka

Cytat: mobka w 22 Maj 2010, 09:44:19
Kupilam kolejne bodziaki  :headbang: Niech mi ktos zabierze allegro :D
Wybrane przedmioty:
1. Aukcja CARTER'S Carters bawełniane BODY hafty r.62 (3m):
- Sweet Baby - żółw i żabka
- Too cute for words - żółwie
- Too cute for words - żyrafa i słoń
- Sloppy kisser
- A giggle makes me wiggle
2. Aukcja CARTER'S Carters BODY krótki rękaw r.62 (3m) NEW:
- chick magnet
- I'm bananas over mommy

A tu aukcje:
http://www.allegro.pl/item1049763766_carter_s_carters_bawelniane_body_hafty_r_62_3m.html
http://www.allegro.pl/item1039570121_carter_s_carters_body_krotki_rekaw_r_62_3m_new.html
http://www.allegro.pl/item1048436353_body_spodenki_komplet_carter_s_carters_r_3m_9401.html

I kocham opcje "place z allegro" :D

Ha, ha, ja też oglądałam tą aukcje i mam cheć na kilka bodziaków. Najbardziej podoba mi się truskawka ;)

elve

mierzyłam dziś Ani niechody... szybko dziecku stopa rośnie? teraz to wydaje mi się ze 19 były ok
chciałabym zeby do końca wakacji jej starczyły

Kasia

elvelve raczej szybko nie rosnie :hmm: Michał w pierwszych niechodach chodził długo, dopiero w miesiac temu ( amoze dwa) kupilismy drugie :)

zuzia

Cytat: elvelve w 22 Maj 2010, 21:16:38
mierzyłam dziś Ani niechody... szybko dziecku stopa rośnie? teraz to wydaje mi się ze 19 były ok
chciałabym zeby do końca wakacji jej starczyły
zapomnij :) to aż 3 miesiące
ile luzu masz?

elve

Kasia

kurde to mój Micha z pół roku w jednych chodziL :D

zuzia

Cytat: Kasia w 22 Maj 2010, 21:35:07
kurde to mój Micha z pół roku w jednych chodziL :D
Michał nigdy tak długo
te ktore teraz mam są świetne, ale popsuł juz lekko rzepy :(

elve

no to może kupie większe :hmm: szczególnie ze to niechody

aja

kupiłam spodenki małemu i tak strasznie mi się podobają choć niby normalne - ich plus to to że rosną z dzieckiem tzn. można je troszke ściągną w przypoadku gdy są jeszcze zbyt luźne w pasie

a co dobutów - ja byłam w szoku bo okazało się że trzymam małego w za małych butach (całkiem przypadkiem zmierzyłam mu nogę) bardzo szybko mu rosła dopiero teraz przy obecnym rozmiarze się zatrzymało
ogólnie radzę sprawdzać stopę co 2 mc

abkasia

aja ja wszytskie spodenki kupuje Hugusiowi takie regulowane w pasie, i wszystkie musze na maksa sciagac a i tak sa za luzne.... ;D
choc ostatnio brzuszek ma juz wypukly, bo do tej pory nic mu nie wystawalo... ;D

zuzia

aja
w świecie dziecka są przecenione niektóre letnie ciuszki :)

rilla

była tutaj albo na ciążowej rozmowa ile spodenek na 62 może się przydać. Ja policzyłam ile miał/ ma P. bo w dwie pary są trochę małe. Ogólnie na 62 mam 15 par spodenek! 4 wyjściowe i resztę dresików (bawełnianych, polarowych). Mam jeszcze 3 półśpiochy. Wszystkie były w użyciu.

mobka

A wy  mowicie, ze ja mam duzo ciuszkow! Ja mam 3 pary dresikow na 62 i 2 pary dresikow na 56, 3x polspiochy, 1x spiochy i 1x wyjscowe spodenki! Mowila, ze dziecko mi z gola dupa latac bedzie :D

elve

ehhh dziewczyny, nawet się nie obejrzycie jak wam dzieci z tych ubrań wyrosną

rilla

elvelve wiem, już widzę jak rośnie. Ale ja dostałam kilka, a reszta to z szmateksu po 2 zł. Przynajmniej raz w tygodniu mam pranie dziecka.

elve

a jak z tą czapką? zakładacie?
rozumiem, ze ja silne słońce, jak zimno, jak mocno wieje

ale jak ciepły wietrzyk, albo bezwietrznie?
o co chodzi z tym wiatrem? od wiatru dzieci chorują czy co?

OlaFasola

Cytat: elvelve w 23 Maj 2010, 11:35:25o co chodzi z tym wiatrem? od wiatru dzieci chorują czy co?

Może tu chodzi o uszy?

Ja jak jest ciepło i zupełnie bezwietrznie to nie załadam czapki. Ale mam inną sytuację, bo mały jest w gondoli i ona go dodatkowo chroni.

elve

no ale co? dzieci chorują od wiatru?
tak jak od moczenia w czasie kąpieli czy rzeczywiście?

abkasia

Cytat: elvelve w 23 Maj 2010, 10:35:25
a jak z tą czapką? zakładacie?
rozumiem, ze ja silne słońce, jak zimno, jak mocno wieje

ale jak ciepły wietrzyk, albo bezwietrznie?
o co chodzi z tym wiatrem? od wiatru dzieci chorują czy co?
ja nie zakladam jak jest cieplo, wieje lekki cieply wietrzyk, jesli wiatr jest zimny i przeszywajacy to zakaladam.

aja

nie zakładałam na ogól ale
jak wieje zimniejszy wiatr to tak albo w chłodne dni
choć wczoraj założyłam przed słoncem pierwszy raz - a i tak krótko w niej wytrzymuje bo sobie zdejmuje

elve czasem dzieciom może zawiac uszy -  blizniaki naszych znajomych mają raz na pół roku zapalenie ucha jak nie jeden to drugi ale im lekarz powiedział,że jak już raz miały to tak teraz mogą mieć często
może nam marax coś napisze

nionczka

Cytat: elvelve w 23 Maj 2010, 11:35:25ale jak ciepły wietrzyk, albo bezwietrznie?o co chodzi z tym wiatrem? od wiatru dzieci chorują czy co?

Przez te czapki to najchetniej bym wrocila do Hiszpanii. Tu non stop ktos nam gada (rodzina i obcy), ze Irene za lekko jest ubierana, ze ma miec czapke, rajstopy przy 20 stopniach!, sweterek przy tej samej pogodzie. To jakas paranoja jest!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login