Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

OlaFasola

Cytat: nionczka w 23 Maj 2010, 13:38:09Tu non stop ktos nam gada (rodzina i obcy), ze Irene za lekko jest ubierana, ze ma miec czapke, rajstopy przy 20 stopniach!, sweterek przy tej samej pogodzie. To jakas paranoja jest!

Też mnie to irytuje, jak mnie jakaś obca baba na ulicy zaczepia i komenuje strój małego albo prycha na noszenie w chuście. Albo np w przychodni/u lekarza w kolejce pierwsze pytanie zaraz po "ile ma maleństwo?" jest "czy karmię piersią?"

abkasia

Cytat: nionczka w 23 Maj 2010, 12:38:09

Przez te czapki to najchetniej bym wrocila do Hiszpanii. Tu non stop ktos nam gada (rodzina i obcy), ze Irene za lekko jest ubierana, ze ma miec czapke, rajstopy przy 20 stopniach!, sweterek przy tej samej pogodzie. To jakas paranoja jest!
mi nikt nie gada.. ;D

aniak1211

Ja zakladam malej czapke z daszkiem,
u nas ciagle wieje a daszek chroni oczka przed sloncem :)

mobka

Angie

mobka ładne :) A wszystkie są w najmniejszym rozmiarze?
Najwięcej chyba masz body :D
Fajne te spodnie dresowe co masz trzy kolory, też miałam takie dwie pary dla Leny :)

I widzę, że nabyłaś trumpetty :D

mobka

Ubranka w rozmiarze 56 i 62. Body z dlugim to tylko 62. Spodnie dresowe z Kaphalla, a trumpetty po Kasi naszej, a w zasadzie po jej Michale :)

Dodalam opisy z rozmiarem pod zdjeciami.

Justynna

Cytat: doda w 23 Maj 2010, 09:53:25
ja tam uważam, ze mam za mało ciuszków :P
mały ciągle coś pobrudzi, pralka chodzi non stop, więcej by mi się przydało :P
o to tak jak u nas  :mocking:

aja

Cytat: abkasia w 23 Maj 2010, 15:04:57mi nikt nie gada..
u mnie prawie nikt - jedynie co to prababcia Nataniela mówi,że ma gołe ręce, gołe nogi a zimno no i czasem coś mama mruknie,że chyba za wcześnie na "bez czapki"

magdalinska

mobka  piekne te ciuszki!!
a ja wczoraj kupilam tunike dla dziewczynki :D :D :D jak mi sie nie trafi dziewucha, to bedzie w niej pomykac sputnikowa Alicja ;)

Angie

Kasia

mobka kilka bodziaków Michał ma takich samych :) tych z coccodrillo :)

zuzia

jutro przychodzi paczka to i ja się pochwalę :D

aja

Angelos bardzo fajne ubranka - podobają mi się dzieci bardzo kolorowo ubrane

nionczka

Irene wczoraj dostala od babci kurteczke i pizamke na dzien dziecka. Kurteczka w rozmiarze 92 cm, pizamka 6-9 m-cy. Obie w sumie troche za duze, ale raczej ok.

Dodany tekst: 23 Maj 2010, 22:45:48

Angelos ten pierwszy tiszert jest z Zary, prawda? Upatrzylam je, zeby kupic latem w Hiszpanii w kilku kolorach i rozmiarach.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: nionczka w 23 Maj 2010, 23:43:25Kurteczka w rozmiarze 92 cm, pizamka 6-9 m-cy.

o kurcze, to niezly rozrzut :D Ja mam problem z ciuchami dla Hani, bo z 80 raczej wyrosla (przykrotkawe sa), ale 86 jeszcze za dlugie/za luzne. A teoretycznie 86 to rozmiar na 12-18 miesiecy, podczas gdy Hania ma 18 mies. i jest duza jak na swoj wiek... zwariowac mozna z ta rozmiarowka :crazy:

zuzia

Cytat: vobi w 23 Maj 2010, 22:53:46
o kurcze, to niezly rozrzut :D Ja mam problem z ciuchami dla Hani, bo z 80 raczej wyrosla (przykrotkawe sa), ale 86 jeszcze za dlugie/za luzne. A teoretycznie 86 to rozmiar na 12-18 miesiecy, podczas gdy Hania ma 18 mies. i jest duza jak na swoj wiek... zwariowac mozna z ta rozmiarowka :crazy:
synek mojej siostry pod koniec sierpnia kończy 2 latka i nosi 98 najczęściej. a urodził się z wagą 2600 i chyba 53 cm.

nionczka

Cytat: vobi w 23 Maj 2010, 23:53:46zwariowac mozna z ta rozmiarowka

No wlasnie, ja nie wiem jak ludzie potrafia kupowac prezenty. My z mama ogladamy ciuchy w sklepie i najpierw szukamy na oko czegos na Irenke a potem patrzymy jaki rozmiar to jest.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: zuzia w 23 Maj 2010, 23:56:36ynek mojej siostry pod koniec sierpnia kończy 2 latka i nosi 98 najczęściej

o kurcze, to duzy chlopak!

zuzia

Cytat: vobi w 23 Maj 2010, 23:01:47
o kurcze, to duzy chlopak!
jak kupowałam dla niego ciuszki to pytałam pan w sklepie - doradziły 92. ale coś mnie tknęło i zadzwoniłam do siostry :)

Angie

nionczka tak z zary :) Też mnie kusiły inne kolory :D Chyba tam wrócę :)

A wiecie, że te ubranka są na 86 ;D Bluzki może będą trochę za duże,
ale większość spodenek czy getrów na 80 jest już dla niej krótka ;D

aja

kupiłam tą sama bluzeczke  :) + spodenki

Angie

aja spodenki też z Zary?  Podobały mi się, nie wiem czemu nie wzięłam  :hmm:

I ładna bluzka :D Dla kogo to?