Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Cytat: Angelos w 26 Maj 2010, 12:44:13http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773

Tak.

Cytat: aniak1211 w 26 Maj 2010, 12:55:44A moglabys podac linka od ktorego sprzedawcy kupujesz??? wink

Od tego co Angelos wkleila.

A co do jakosci - mam 5-pak body z dlugim z tesco i tez jakosciowo ok, ale takie bielizniane bardziej, bo cieniutkie sa, ale bawelna bardzo milutka. A te sa takie bardzo miesiste :)

Angie

mobka długo czekałas na przesyłkę? Bo wyjeżdżam dziś i nie wiem czy zamawiać  :hmm:

niewiemjaka

mobka

Zamowilam w sobote, wczoraj wyslalam maila z pytaniem czy wyslane, bo ja wyjezdzam jutro, no i wczoraj wyslal, dzisaij przyszly. Wzielam kuriera, bo byl 1zl drozszy od paczki.

Angie

mobka zamówię kurierem, ale jutro albo w piątek :)
Musze pomierzyć rozmiar, bo nie wiem czy 80 czy 86  :hmm:

mobka

No jak pisalam, dla mnie te 3m, ktore oni jako 62 traktuja sa bardzo duze.

niewiemjaka

dziewczyny a gdzie kupic jakies fajne rampersy do spania na W. ? ale nie po 4 dychy :D

mobka

Cytat: niewiemjaka w 26 Maj 2010, 12:06:03
dziewczyny a gdzie kupic jakies fajne rampersy do spania na W. ? ale nie po 4 dychy :D

W Cocodrillo w Factory patrzylas? Nie wiem czy w takich duzych rozmiarach sa ;D

niewiemjaka

Cytat: mobka w 26 Maj 2010, 13:26:59W Cocodrillo w Factory
wlasnie jak bylam to nie patrzylam, albo nie bylo, kupilam bodziaki z krotkim rekawkiem wtedy slodkie - bardzo wąskie ale dlugie :D
ale wycieczka do factory mnie wnerwia tak ze narazie sobie odpuszcze.. wole alegro albo cos blizej.

szukam zwyklych do spania rampersow :/ moze w tesco takie rzeczy maja? nie bylam jeszcze w tesco ogladac dzieciowych rzeczy nigdy :hmm:

Kasia

Cytat: mobka w 26 Maj 2010, 12:23:20Ale znowu te z Coccodrillo sa male - niewiele sie roznia od 56.

coccodrillo ma jakąś dziwna rozmiarówkę, Michał w 86 pomyka :padam:

Dodany tekst: 26 Maj 2010, 11:31:03

coccodrillo ma jakąś dziwna rozmiarówkę, Michał w 86 pomyka :padam:
Cytat: Angelos w 26 Maj 2010, 13:01:29Musze pomierzyć rozmiar, bo nie wiem czy 80 czy 86  hmm
Micha jesze się mieści (ale są już maławe) w 6m :D

Dodany tekst: 26 Maj 2010, 12:32:04

Cytat: niewiemjaka w 26 Maj 2010, 13:06:03dziewczyny a gdzie kupic jakies fajne rampersy do spania na W. ? ale nie po 4 dychy Cheesy
po 20zł sa w HM

mobka

Cytat: niewiemjaka w 26 Maj 2010, 13:29:12ale wycieczka do factory mnie wnerwia

Ale dlaczego? Ja jezdze w nieziele na 10 - 10:30. Ludzi jeszcze nie ma, na Dzwigowej korkow nie ma, a nawierzchnie poprawili, wiec calkiem przyjemnie sie jedzie.

Kasia

mobka piękne są :D

Michał ma z cartersa bodziaki te z wielopacków

tez są super :) tylko bardziej bielixniane :) ale hafty tez porzadne itd.

niewiemjaka

mobka bo bylam tam dwa razy, dwa razy w sobote pierwszy raz sie okazalo ze remotn dzwigowej jest :crazy: wiec objazd przez cala wawe chociaz mam y w zasadzie blisko z bemowa! a drgim razem w sobote tez bylo nie duzo lepiej bo tyle ludzi w soboty jezdzi ze szok korki normalne korki... ze sie zmeczylam samym widokiem samochodow :crazy: wiec narazie sobie odpuszczam :D
next time pojade w niedziele jak mowisz :D :D
Kasia dzieki zobacze jeszcze w hm ;)

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 26 Maj 2010, 13:29:12ale wycieczka do factory mnie wnerwia tak ze narazie sobie odpuszcze.
w Factory masz jeszcze tą Beatę Plus i tam tez były rampersy po 20zł

ale w HM i beacie to takie do chodzenia te rampersy bardziej :) ładne :)

typowe do spania to w kappahlu były swojego czasu

abkasia

niewiemjaka w tesco maja rampersy rozne i buzy wybor kolorow.

my wlsnie kupilismy opakowanie z krolikami :D
tylko trzeba uwazac z rozmiarem, bo jak pajace sa waskie, podkoszulki tez, to rampersy sa bardzo szeroki i ja np wzielam rozmiar 6-9
ale sa cienkie miekie na lata beda ok :)

Dodany tekst: 26 Maj 2010, 12:42:18

te w beata plus sa grubsze od tych tescowych

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 26 Maj 2010, 12:06:03
w outlecie coccodrillo nie ma

magdalinska

nawet nie myslalam jeszcze w czym dzieci spia w lecie  :blush: rampersy mowicie? to musze cos zakupic, bo nie mam ani jednego.
a jak ubieracie w lecie? Bo body są wygodne, fajnie podtrzymuja pieluszke, ale jak zaloze body z kr. rekawem i na to bluzke z krotkim to bez sensu..... a samo body to brzydko wyglada ;) wiec bluzka + spodenki bez body pozostaje....

magdalinska

Cytat: golinda w 26 Maj 2010, 18:04:14
mega niepraktyczne dla dziecka, tylko które leży, czy nawet siedzi
raz tak zalozylam, bo bylo bardzo cieplo, bluzka caly czas mu sie podwijala.....
to co proponujesz?

mobka

A nie moga byc body (takie np. jak carter'sy, ktore kupilam) i spodenki? Albo same rampersy?

A na noc bym dziecko latem po prostu w body pakowala ;D Albo cienkie pajace bez body pod spodem. W zaleznosci od temperatury ;D

magdalinska

te twoje body sa sliczne :) zobacze jeszcze, moze faktycznie kupie kilka szt takich ładnych i bede go w to pakowac....

aniak1211

Latem ubieralam mala w rampersy-bardzo wygodne,
mialam taki sliczny komplecik-spodenki,cos jak ogrodniczki z koszulka,
sukieneczki tez zakladalam,
body ze spodenkami tez ok.
na noc cienki pajacyk wystarczy,jak bedzie chlodniejsza noc to mozna przykryc kocykiem.

Dominika juz kilka nocy spi bez przykrycia w samej pizamce :)

elve

OlaFasola

Cytat: elvelve w 26 Maj 2010, 22:53:58jak jest z rozmiarowka z h&m?

Nie wiem jak dla większych dzieci, ale małe rozmiary są bardzo duże, np 62 jest takie jak 68 z innych marek, a nawet większe. Mikołaj do dzisiaj nosi jedne body 50, a z innych marek głównie 68

vobi

Cytat: elvelve w 26 Maj 2010, 21:53:58
jak jest z rozmiarowka z h&m?

mam tylko jeden ciuch dla Hani z H&M - bluzke, wg metki 12-14 miesiecy (swoja droga, pierwszy raz sie spotkalam z takim podzialem), Hanka ma 18 miechow a bluzka wciaz za duza ;D