wyprawka dla malucha - koszty

Zaczęty przez zosia2007, 06 Lis 2009, 13:40:43

Kasia

Cytat: abkasia w 27 Kwi 2010, 23:01:06od kiedy ta gryka? i jak ja poznam ktora strona jes ktora? Cheesy
od kiedy to nie wiem:)

a strony łatwo poznać :) gryka jest wsypana w takie jakby kieszonki wiec ze strony gryki materac jest w kratke poprzeszywany

a kokos jest gładką "deską" kokosową więc przeszyc nie bedzie :)

mój materac ma suwak wiec dodatkowo mozna zajrzec do srodka :) kokos poznsz na bank :)

dragonfly

a najpiekniejszy moment to sobota rano jak tylko slysze jak M dostaje mlaska z otwartej od Iski, z okrzykiem "tata, tata" i to jest koniec jego spania a ja nie musze wstawac do gadziny  :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa:

Kasia

Ja uwielbiam dosypiać nad ranem z Michałem :) sama frajda dla nas :) widze ze danioel tez lubi mieć Michała w poblizu :)
wiec nad ranem jak Michał sie obudzi to go do siebie bierzemy. My spimy dalej a on albo spi albo bawi się naszymi twarzami :)

Dodany tekst: 27 Kwi 2010, 22:09:18

Cytat: dragonfly w 27 Kwi 2010, 23:08:09jak M dostaje mlaska z otwartej od Iski
chlastanie po twarzy tez mamy :D i tez najczesciej w weekendy :)
darmowe masaże to jest to!

dragonfly

Ingrid wali w twarz tylko M, do mnie sie nachyla i ew. probuje podniesc powieke ale do przemocy sie nie posuwa  :mocking: :mocking: :mocking:

abkasia

Cytat: dragonfly w 27 Kwi 2010, 22:09:51
Ingrid wali w twarz tylko M, do mnie sie nachyla i ew. probuje podniesc powieke ale do przemocy sie nie posuwa  :mocking: :mocking: :mocking:
boskie :D

Kasia

Cytat: dragonfly w 27 Kwi 2010, 22:09:51

Michal klepie i mnie i D. :) za nos tarmosi D. za to u mnie próbuje wygrzebac owieczke z piżamy :) (mam piżamę w owce :) )

dragonfly

Cytat: Kasia w 27 Kwi 2010, 23:13:28za to u mnie próbuje wygrzebac owieczke z piżamy Smiley
musialam dwa razy przeczytac o co chodzi  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Angie

Zazdroszczę  :blush:  jak ja moją zostawię w łóżku, to najpierw pobije Miłosza,
a potem schodzi i idzie sobie do innego pokoju ;D

dragonfly

Angelos to ma tez swoje plusy w postaci niemienia dziecia non-stop w lozku (bywa uciazliwe ;) ) i posiadania meza na wlasnosc ;)

abkasia

Cytat: Angelos w 27 Kwi 2010, 22:15:40
Zazdroszczę  :blush:  jak ja moją zostawię w łóżku, to najpierw pobije Miłosza,
a potem schodzi i idzie sobie do innego pokoju ;D
moj jak sie wyspi to tez schodzi z lozka i lata po domu.. ;)

Angie

Cytat: dragonfly w 27 Kwi 2010, 22:17:03
Angelos to ma tez swoje plusy w postaci niemienia dziecia non-stop w lozku (bywa uciazliwe ;) ) i posiadania meza na wlasnosc ;)

niby tak ;D Ale i tak spi w naszym pokoju, więc nie ma szans z rana na nic  :blush: :blush:

nionczka

Ja uwielbialam spac z Irenka, szczegolnie popoludniowe sjesty kiedy razem pakowalysmy sie do wyrka. Teraz juz nie chce z nami spac, ale budzi mnie codziennie rano podajac mi okulary co tez jest rozkoszne.

Dodany tekst: 27 Kwi 2010, 22:46:58

Ja uwielbialam spac z Irenka, szczegolnie popoludniowe sjesty kiedy razem pakowalysmy sie do wyrka. Teraz juz nie chce z nami spac, ale budzi mnie codziennie rano podajac mi okulary co tez jest rozkoszne.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Dominika nie lubi z nami spac,
czasem jak P.ma 1 zmiane to pospi chwilke na jego miejscu,
ale to bardzo rzadko :D
Jednej nocy po 10 pobudkach wzielam ja do lozka,
ta po kilku minutach krecenia sie i wiercenia,
podniosla sie i mowi JUZ,STARCZY :D

A ja nie wiedzialam ze materac sie przewraca:D
moze jest jej nie wygodnie dlatego ciagle sie budzi:)

ishka82

aniak1211, to zależy jaki materac ;) Jak masz piankowo-gryczano-kokosowy, to z jednej str. będzie kokos, a z drugiej gryka ;) Ja mam taki, że z obu stron jest kokos :)

A co do spania dziecia w łóżku, to moja noce bardzo ładnie przesypia w łóżeczku swoim, odkładam ją tam po wieczornym jedzonku i ona sama zasypia. Czasem już właściwie rano zabieram ją do siebie, jeśli przyjdzie jej do głowy wstawać o np. 5, to czasem jeszcze w miarę spokojnie ze mną poleży i przyśnie do tej 6-7. A w dzień łóżeczko, to wg Niuśki wróg publiczny nr 1 :mocking: Nie cierpi w nim być, woli wózek, leżaczek, nasze wyrko...chyba że jest mocno zmęczona i nie ma siły walczyć, to czasem w nim pośpi ;D

aniak1211

Cytat: ishka82 w 28 Kwi 2010, 09:02:57aniak1211, to zależy jaki materac wink Jak masz piankowo-gryczano-kokosowy, to z jednej str. będzie kokos, a z drugiej gryka
no mam koko-pianka-gryka,
mala caly czas spi na kokosie :)
dziesiaj przewroce na gryke;)

siog

wiecie ze ja nigdy nie slyszalam o takich materacach  :blush: mala ma sprezynowy

ja uwilbiam spac z mala, tulimy sie wtedy wszyscy razem i tylko puka  meza w plecy i co minuta "tata, tata"

jestynka

Filip z nami nie lubi spać, tylko po nas skakać, łazić , gadać, bić ;)
Ale jak wszyscy wiedzą Filip generalnie nie lubi spać ;D

aniak1211

Przewrocilam ten matera i ta gryka jakas glosna jest :D
zobaczymy czy mala bedzie chciala na tym spac :)

fasolka1980

my tez uwielbiamy spac z mlodym, tak słodko sie tuli :)

I zawsze musi nas oboje dotykac, dodakowo zarzucając na mnie nogę :D

Ishka - Igor spał ładnie sam w lóżeczko tak gdzieś do 4 miesiąca, potem zorietnował się ze z rodzicami lepiej :D

Kasia

U nas michał nie zmienił przyzwyczajeń :) Lubi spać z nami ale w nocy i w ciągu dnia spi u siebie :)
ranki dosypia u nas i nieraz wieczorem go biore do nas a póxniej przenoszę :)

marlen_ka

wpadłam, bo chciałam zobaczyc co nowego nt. wyprawki, a widze, ze zupełnie zmieniamy temat ;)

ddu

marlenka, no punkt wyjścia był wyprawkowy: materac do łóżka :)
wczoraj oglądałam ciuchy dla heli i oli, kt. kupiła moja mama. udzieliła mi też instrukcji , jak co na co się wkłada.
ale mam burzę w głowie, skad będę wiedziała, czy dziś pogoda na sweterek, kurtkę czy samego bodziaka :D

justynaaaa2

Cytat: ddu w 28 Kwi 2010, 19:25:40
marlenka, no punkt wyjścia był wyprawkowy: materac do łóżka :)
wczoraj oglądałam ciuchy dla heli i oli, kt. kupiła moja mama. udzieliła mi też instrukcji , jak co na co się wkłada.
ale mam burzę w głowie, skad będę wiedziała, czy dziś pogoda na sweterek, kurtkę czy samego bodziaka :D
ddu czy to znaczy że twoja siostra też będzie miała córkę  :knuje: chyba przeoczyłam to info ;D
suuuper :)

ishka82

Cytat: justynaaaa2 w 28 Kwi 2010, 20:22:03
ddu czy to znaczy że twoja siostra też będzie miała córkę  :knuje: chyba przeoczyłam to info ;D
suuuper :)
A mama chyba kupowała ciuszki chłopięco dziewczęce o ile pamiętam :mocking: