wyprawka dla malucha - koszty

Zaczęty przez zosia2007, 06 Lis 2009, 13:40:43

justynaaaa2

zosia2007

Cytat: Kasia w 26 Maj 2010, 12:42:31
heheheh, xle ubrałam Michała na Wasza pierwsza wizyte :D  (żartuję :D  )

a wiesz, ze ja nawet nie pamietam jak Michas byl ubrany, pamietam tylko ze byl taki malutki ;D

Dodany tekst: 26 Maj 2010, 13:03:24

Cytat: justynaaaa2 w 26 Maj 2010, 13:00:21
:D
no spiochy to na pewno nie sa ;)
http://picasaweb.google.pl/x.zosia2007/CiuszkiPaweKa?authkey=Gv1sRgCPLT1a7NuLi4Ng#5422864179786360642

Kasia

Cytat: zosia2007 w 26 Maj 2010, 13:00:34
a wiesz, ze ja nawet nie pamietam jak Michas byl ubrany, pamietam tylko ze byl taki malutki ;D

no chyba był w spiochach :D
albo w tych:
...
albo w tych:
...
:D

zosia2007

Kasia alez on sie zmienil, teraz wogole nie jest do siebie podobny :D

Kasia

własnie sobie obejrzałam zdjęcia od poczatku (w poszukiwaniu spiochów) i kurde, zmienił się :D

mobka

E tam, na tym pierwszym zdjeicu jest bardzo podobny do siebie teraz :D A na tym drugim taki mikro sie wydaje :D A teraz juz kaaler jak sie patrzy :D

Kasia

Cytat: mobka w 26 Maj 2010, 14:09:26A na tym drugim taki mikro sie wydaje
bo to chyba druga doba była :D

Angie

U mnie królowały body i pajace.  Śpiochów miałam bardzo mało
i zakładałam jak pajace się skończyły :D

Kasia

po obejrzeniu zdjęć stwierdzam że mój Michał urodzony w czerwcu najwiecej chodził w samych bodziakach lub rampersach,
potem spiochy (zaleta że mozna założyć na krótki rękawek) na równi z półspiochami

a jak było zimno to zakładałam pajace :)

obserwacje z pierwszego miesiąca życia Michała

potem juz bardziej dorosła garderoba weszła :D i jeansiki i ogrodniczki i krótkie spodenki

ale i tak rządzą bodziaki - NOBLA dla wynalazcy bodziaków  :bra:

ddu

chyba nie rozróżniam body od pajaca i śpiochów :D
muszę na wikipedię zajrzeć

Kasia

Cytat: ddu w 26 Maj 2010, 13:30:31
chyba nie rozróżniam body od pajaca i śpiochów :D
muszę na wikipedię zajrzeć

Body Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Spiochy Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Pajac Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

To na jaki rozmiar ta bardziej dorosła garderoba??? Na 3 miesiace czy wcześniej?? Bo ja sukienki i spodnie dorosle planuje głównie na rozmiar 68, dobrze??

Kasia

Cytat: marcheewka w 26 Maj 2010, 14:02:24
To na jaki rozmiar ta bardziej dorosła garderoba??? Na 3 miesiace czy wcześniej?? Bo ja sukienki i spodnie dorosle planuje głównie na rozmiar 68, dobrze??

dobrze :) najwyzej jak bedziesz potrzebowała wcześniej to dokupisz :)
Michał miał pojedyncze sztki na 62 (dwie pary ogrodniczek długich + jedne krótkie + z jedna pare krótkich spodenek)

marcheewka

Cytat: Kasia w 26 Maj 2010, 14:08:04
dobrze :) najwyzej jak bedziesz potrzebowała wcześniej to dokupisz :)
Michał miał pojedyncze sztki na 62 (dwie pary ogrodniczek długich + jedne krótkie + z jedna pare krótkich spodenek)

Dzięki, tak właśnie myślę. Kupię  jakieś wyjściowe spodenki i sukienkę na 62, a resztę na 68.

Kasia

Cytat: marcheewka w 26 Maj 2010, 14:19:54
Dzięki, tak właśnie myślę. Kupię  jakieś wyjściowe spodenki i sukienkę na 62, a resztę na 68.

trzeba jeszcze załozyc ze rozmiar rozmiarowi nierówny i niektóre 68 bedziesz mogła załozyc 2 miesięcznemu maluchowi a inne i na 4 miesięcznego bedą za duże

no i jeszcze wszystko zalezy od dziecka, jego wagi, wzrostu

najlepiej poogladaj sobie nasze strefowe dziecki i sie zorientujesz jakie ciuchy w jakim wieku się takiemu brzdacowi zakłada :)

mobka

O walsnie. Porownalam te dzisiejsze Carter'sy  i rozmiar 3m, sprzedawane jako 62 sa wieksze od Coccodrillo 68! Musze jeszcze z 62 z H&Ma porownac, bo one tez olbrzymie sa.

nionczka

Co do spiochów to ja mialam jedne bo dostalam i za duzo ich nie uzywalam, ale na lato moga byc lepsze niz pajace. Bo pod spiochy mozna zalozyc body z krotkim lub dlugim rekawkiem, mozna tez zalozyc kaftanik i jest wiecej mozliwosci kombinowania z warstwami. Jak na pajaca jest za goraco to juz nie ma nic do roboty i tzreba zdjac. Na letnie czy nawet wiosenne dziecko nie jest to zly pomysl napewno.

Kaftaniki mialam trzy i zakladalam je na body do spodenek. Ale to nie byly takie pizamowo-poscielowe kaftaniki tylko takie grubsze i kolorowe kimonka.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

Cytat: zosia2007 w 26 Maj 2010, 12:35:33
mam kilka par spiochow bo dostalam od bratowej po jej synkach ale szczerze to ani razu nie ubralam w nie Pawła. nie lubie spiochow-tak flejtuchowato mi sie kojarza. Pawel chodzi w pajacach, polspiochach lub spodenkach.
kaftanikow tez nie uzywalam, wole bodziaki-ladniejsze i trzymaja pieluche ;)

tez tak mialam :)
mialam doslownei moze2-3  pary spiochow i tylko w rozmiarze najmniejszym...

Kasia

Cytat: nionczka w 26 Maj 2010, 23:18:44ale na lato moga byc lepsze niz pajace. Bo pod spiochy mozna zalozyc body z krotkim lub dlugim rekawkiem, mozna tez zalozyc kaftanik

własnie tak robilismy :)

ddu

Kasia  :beer: za wytłumaczenie.
nadal nie do końca to rozumiem, ale pewnie w czasem nabiorę doświadczenia ;)

ddu

pytanie mam:
powoli kupuję . i utknęłam na pieluchach i chusteczkach.
moja mama mówi, że nie ma mowy, żeby Hela taka malutka używała sztucznych pieluch, bo to ZŁO! w związku z tym ma być na 1. dni tetra. i ona ją będzie przewijać. luz
ale czy oprócz tetry powinnam kupić "w razie czego" jakieś pieluchy? jakie? jest tyle firm, rodzajów, że głupieję.

jak zdecyduję się na jakąś firmę, to już chusteczki takie same kupię ;)

pisałyście też gdzieś, ż któreś nożyczki są beznadziejne, a inne super (które?) i woda do nosa.

no. jestem gamoniem, wiem :D ale jak tak dalej pójdzie, hela się urodzi a ja oprócz wózka nic dla niej nie będę miała

kotabma

Cytat: ddu w 05 Cze 2010, 23:59:26ale czy oprócz tetry powinnam kupić "w razie czego" jakieś pieluchy? jakie? jest tyle firm, rodzajów, że głupieję.
jesli chodz ci o jednorazowe na "w razie czego" to zobaczysz na co nie jest uczulona - my zaczynamy od pampersow, w szpitalu na 99% beda happy

Cytat: ddu w 05 Cze 2010, 23:59:26pisałyście też gdzieś, ż któreś nożyczki są beznadziejne
z tego co pamietam to dziewczyny polecaly BabyOno i mam nadzieje ze sie nie pomylilam ;)

woda do nosa - na razie nie wiem ;)

mobka

Kasia

z pierwszych najmniejszych pieluch fajne sa fixies ale ciężko je  dostać i sa drogie
IMO dobre sa pampersy, dla mnie najlepsze
sa jeszcze huggisy

no i bella ma wyciecie na pępek :)

tak naprawde to kazdemu inne pieluchy najlepiej pasuja :D wiec musisz próbowac :)
ja z czystym sumieniem moge polecic te fixiesy i pampersy :)

woda do nosa to chyba dobra jest dismare lub sterimar czy jakoś tak - ma byc MAŁA butelka
nie polecam wielkiej flachy merimeru (oczywiscie nazwy mogłam pokrecić ;)  )

a o nozyczkach rozmawiałysmy canpolowych i baby ono
i zdania były podzielone :)

zwierzatko_mojej_mamy

wszystko to co ma w nazwie mare i mery to jeden pies z wody morskiej ;) takze cokolwiek jak sadze - babka w aptece bedzie wiedziala ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl