wyprawka dla malucha - koszty

Zaczęty przez zosia2007, 06 Lis 2009, 13:40:43

magdalinska

fakt, to wyciecie w bella 1 to lipa ;) nam tez zostało ok 1/3 op i przeszlismy na 2. Kupiłam teraz na probe pieluszki DADA, nie wiem czy ktos gdzies pisał o nich, cos mi sie obiło o oczy, ale nie wiem gdzie.... w kazdym razie maja dziwny zapach :/ taki sztuczny, jakby folia? uzywamy od wczoraj, na razie szkod na skorze brak. w porownaniu do Belli to wole Belle

zosia2007

czyli dobrze ze kupilam male opakowanie tych belli ;D

ishka82

Cytat: zosia2007 w 07 Mar 2010, 18:46:16
czyli dobrze ze kupilam male opakowanie tych belli ;D
Dobrze, my właśnie je zużyliśmy, ale ostatnie sztuki już ledwo na duokę wchodziły ;) I jak spróbowałam próbkę pampersa, to niebo a ziemia ;D Tylko próbki miałam w rozmiarze 1 (większe niż 1 z belli), a kupiliśmy już i używamy jumbopaka 2 ;) Pewnie będziemy później jakieś tańsze kupować ;)

ddu

pytanie nr 1 - po co woda morska ? (ma na liście rubin i magdalińska)
pytanie nr 2 - po co rożek? :) ja wiem, że do wkłądania malucha, ale kiedy się tego używa, po co?

Angie

ddu woda morka do nos- nawilża śluzówkę , pomaga spłynąć zawartości nosa
bo maluch się nie wysmarcze :D

Rożek do zawinięcia dziecka, dużo dzieci  bezpieczniej się czuje jak są zawinięte, na początku tak śpią :)

ddu

Angelos bardzo dziękuję i polewam !!
wczoraj skopiowałam listę, pokazuję mężowi o on do mnie: a poc rożek? ja mówię: no jak to? musi być...
ale zaczęłam się zastnawiać....:D
:beer:

OlaFasola

Ja nie użyłam rożka ani razu, ale my wyszliśmy ze szpitala jak mały miał dwa tygodnie. W szpitalu po kąpieli panie pielęgniarki zawijały go w rożek, a ja rozwijałam, bo bez było mi wygodniej karmić i przytulać.

magdalinska

dla mnie rozek jest niezbedny, juz z niego wyrasta, nogi mu wystaja jak sie troszke obnizy ;) ale swietnie mi sie w nim karmi - no ale to butelka. na poczatku tez dobrze kładło sie Kube na boku do łozeczka, jak mu sie nie odbilo, teraz niestety tak sie wierci, ze po chwili rozek jest rozpiety a on lezy na plecach

ishka82

Cytat: ddu w 21 Mar 2010, 14:22:22
pytanie nr 1 - po co woda morska ? (ma na liście rubin i magdalińska)
pytanie nr 2 - po co rożek? :) ja wiem, że do wkłądania malucha, ale kiedy się tego używa, po co?
Woda do nosa ;) Sama byłam sceptycznie nastawiona, ale sprawdza się świetnie i bardzo ułatwia oczyszczanie noska za pomocą nosefridy lub gruszki :)
A rożki mam 2, jeden dostałam, drugi kupiłam, używałam niewiele ponad tydzień, więc właściwie jeden by starczył ;) Zawsze można dziecko w co innego ściśle zawinąć. Chyba nieiwiele dzieci lubi długo być w rożkach ;)

nionczka

Rozka nie uzywalam wcale (tez nie mialam wiec problemu nie ma) a wody morskiej uzyla moja corka sama jakies 2 tyg temu po raz peirwszy. Wczesniej nie bylo potrzeby ani okazji. Znalazla u mojej mamy i zaczela sie bawic. A potem tak jej sie spodobalo, ze sobie psikala.
Ale uwazam, ze tego typu rzeczy warto kupic kiedy ja sa potrzebne nie na zas. U nas woda morska ani nic takiego nei bylo do tej pory potzrebne. A teraz Irene zaczyna juz sama dmuchac nos.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

My z kolei wody morskiej uzywamy codziennie do czyszczenia nosa, rozka tez dlugo uzywalam, ale my nie wiazlismy go zbyt ciasno, bardziej chodzilo o to, ze wygodniej sie Mala nosilo w rozku, zwlaszcza ze czasem zasypiala w najdziwniejszych miejscach :D

Angie

Ja zawijałam ją w rożek  do snu, raczej nie korzystałam do noszenia,
ale moja mama tak ;D 

nionczka może to kwestia tego, że mieszkałaś w innym klimacie, tutaj zimą
w mieszkaniach jest suche powietrze i taka woda naprawdę się przydaje ;D

nionczka

Cytat: Angelos w 21 Mar 2010, 20:59:57nionczka może to kwestia tego, że mieszkałaś w innym klimacie, tutaj zimą w mieszkaniach jest suche powietrze i taka woda naprawdę się przydaje

No moze masz racje. Fakt, tu jest strasznie sucho wiec trzeba gluta rozpuszczac.

Angie

Cytat: nionczka w 21 Mar 2010, 21:38:37
No moze masz racje. Fakt, tu jest strasznie sucho wiec trzeba gluta rozpuszczac.

dokładnie :D :D  Lena często ma takie suche w nosie, ale już nawet załapała, że trzeba smarkać.
Czasem robi to tylko w złą stronę lol lol lol

magdalinska

dopisze jeszcze, ze ja mam rozek usztywniany (z wkładka kokosowa chyba) i nie wyobrazam sobie nic innego do karmienia go czy noszenia.

pytanie do mam butelkowych - jak karmilyscie, jesli nei w rozku? jak swoj maiłam w praniu, to zawijałam w kocyk, ale to nie to samo...

Angie

magdalinska ja karmiłam trzymając na ręce ;D Czasem kładłam na taka poduszkę rogal.

abkasia

u nas tez woda morska jest czesto potrzebna..
ale to jest na 100% wina klimatu.. ;D

ishka82

Cytat: magdalinska w 22 Mar 2010, 08:17:20pytanie do mam butelkowych - jak karmilyscie, jesli nei w rozku? jak swoj maiłam w praniu, to zawijałam w kocyk, ale to nie to samo...
Hmm, zarówno piersią jak i butlą karmiłam bez rożka po prostu trzymając dziecko na ręku.

magdalinska

mi niewygodnie strasznie, jak mam go na reku bez niczego. np rano wrzuciłam rozek do pralki, to do karmienia podkładam pod kube kocyk, cos musze miec

nionczka

Ja karmilam na malej poduszeczce, zeby wyzej byla i pod lepszym katem. jak troche podrosla bez niczego.

Majeczka

glinda a kąpałaś malucha od pierwszych dni w tym wiaderku??
cos mi sie obilo o uszy ze niby mozna dopiero jak dziecko samo juz siada??
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

siog

Cytat: golinda w 22 Mar 2010, 21:02:37
jak jeszcze się tu nie wpisywałam, to gorąco polecę do kąpieli wiaderko Tummy Tub - jest super! wanienkę też posiadamy, ale to zupełnie nie ta jakość...

ja tez bardzo polecam!!!

szkoda ze mala juz za duza. Kapalam od samego poczatku

abkasia

Cytat: golinda w 23 Mar 2010, 11:54:47
nie, można od pierwszych dni, bo dziecko jest tam otoczone tymi ściankami ze wszystkich stron, dzięki czemu może trochę czuć się jak w brzuchu
niestety dni naszego wiaderka są już policzone, bo Ninka ledwo się mieści - szkoda :(

mozna kupic duze wiaderko :D

jestynka

Cytat: abkasia w 23 Mar 2010, 18:08:47
mozna kupic duze wiaderko :D

a potem beczkę :D

aniak1211