wyprawka dla malucha - koszty

Zaczęty przez zosia2007, 06 Lis 2009, 13:40:43

magdalinska

rożki maja rzepy i przynajmniej na poczatku sie trzyma ;) ja miałam rożek z usztywnieniem, dla mnie mega wygodne, a jak miałam w praniu to zawijalam w kocyk. 100x wolalam rozek :)

Kasia

u mnie rozek sie nie sprawdził ;) nie chciałam go w ogóle no ale dostalismy ;)

u nas super sprawdziły sie kocyki :) do tej pory sie sprawdzają :) nigdy nie zawijalismy Michała w te kocyki, zawsze tylko przykrywalismy :) koncepcja becika, rożka jakiegokolwiek u nas w ogóle sie nie sprawdzila, bo nosilismy Michała bez niczego

spiworka żadnego nie mielismy, nie potzrebowałam tak samo jak i rożka, wiec tutaj sie nie wypowiem czy dobre toto czy nie :D

elve

ddu Ania na początku spała w otulaczu (ale to była prawie zima), a potem w śpiworku, bardzo sobie obie chwalimy

nionczka

Ja znowu o tym samym, ale w Bilbao mielismy w nocy 16 stopni w domu wiec spiworek byl potrzebny. Przy 20 kocyk by wystarczyl.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zosia2007

mam jeden rozek ale nie za bardzo lubie go uzywac, wole kocyki
spiworka nie posiadam

feeling.good

my rożka używaliśmy przez jeden dzień, Staś nie lubi być zawinięty. Teraz używam rożków jako wyściółki do kołyski :)

ishka82

Cytat: nionczka w 08 Maj 2010, 15:01:19

O, myslalam, ze jestem odosobniona na strefie :-)

Nie jesteś ;D Też bym najchętniej nie chrzciła :) Z resztą my też ślubu kościelnego nie mamy ;) Ale rodzina męża już tak wierci dziurę w brzuchu, że nie wiem jak to się skończy...Dobrze, że z mojej strony nikt nam się nie narzuca, ale moje 3 bratanice tez nie chrzczone, więc już rodzina z tym oswojona :)

A co do tematu, to na początku, ok. 2 tygodni używaliśmy rożka i to nawet mocniej zawiniętego niż na te rzepy, bo mała tak lubiła :) Jak zaczęła się buntować, to w ruch poszedł kocyk, ale go skopywała, więc używałyśmy śpiworka, a teraz znów wróciłyśmy do kocyka, tym bardziej, że ona śpi spokojniej i już się tak bardzo nie rozkopuje. Pościel planuję kupić przed zimą, albo i zimą...może od Mikołaja dostanie np. ;)

zuzia

ddu
Michał w rożku spał tylko w szpitalu bo tak mi było wygodniej. później za nic na świecie nie chciał.
rożka używaliśmy jako kołderki.
a śpiworek - wszystko zależy jak np. będziesz usypiać malucha bo najpierw trzeba go do tego śpiworka włożyć a jak zaśnie na rękach to może być ciężko.
poza tym pościel starczy na dłużej.

Dodany tekst: 08 Maj 2010, 22:17:48

Cytat: dragonfly w 08 Maj 2010, 21:49:11
widac jest nas wiecej ;)
bezbożnice ;) (to żart)

nionczka

O widze, ze jednak nas wiecej. Nam nawet przez mysl nie przeszlo, zeby mala chrzcic, ale wiele osob pyta (jakby nas nie znali czy co?)
No, ale nie zasmiecajmy watku! Przeniesmy sie do innego ;-)

elve

rożka używałam tylko w szpitalu, a potem już nie bo wolałam mieć Anie bezpośrednio na rękach
ale przydał się jak rodzice nas odwiedzali i chcieli Anie potrzymać, a ja dzięki temu nie umierałam na zawał serca

wkładanie do śpiworka nie jest skomplikowane
ja mam zawsze rozłożony, tak że kładę dziecko, przykrywam, zasuwam suwak i zapinam napy szelek
śpiworek sprawdził się też w nocy, bo jak brałam Anie do karmienia, to nie martwiłam się ze zmarznie (u mnie w nocy było max 18 stopni)

Kasia

Cytat: zosia2007 w 08 Maj 2010, 21:14:48
mam jeden rozek ale nie za bardzo lubie go uzywac, wole kocyki
spiworka nie posiadam

zoska jak tak czytam Twoje posty to w zasadzie zamiast pisac swoje mogłabym Twoje cytować :D

siog

my uzywamy spiworka. zawsze wkladam mala  przed karmieniem. u nas w nocy ok 16 stopni wiec tylko spiworek sprawdza sie

ddu

jak te kobiety sobie radziło, kiedy nie było strefy? ;)

marcheewka

Zastanawiam sie nad kupnem śpiochów, ile tego potrzeba ? Nie podobają mi się za bardzo, bardziej podobają mi sie pajace  i półśpiochy. Czy te śpiochy takie na ramiączkach sa lepsze, wygodniejsze, praktyczniejsze niz półśpiochy i pajace?? Jak to jest?
A takie rozpinane bluzeczki kaftaniki, jak długo to sie ubiera? Trzy na rozmiar 62 wystarczą?

Kasia

marcheewka  dla mnei wygodniejsze były spiochy i półspiochy

ale z tego co dziedze to wiekszość strefowych mam preferowała pajace :thumbup: wiec jak i Tobie sie bardziej podobaja to kupuj :)

mobka

Cytat: marcheewka w 26 Maj 2010, 12:21:18
Zastanawiam sie nad kupnem śpiochów, ile tego potrzeba ? Nie podobają mi się za bardzo, bardziej podobają mi sie pajace  i półśpiochy. Czy te śpiochy takie na ramiączkach sa lepsze, wygodniejsze, praktyczniejsze niz półśpiochy i pajace?? Jak to jest?
A takie rozpinane bluzeczki kaftaniki, jak długo to sie ubiera? Trzy na rozmiar 62 wystarczą?

Mam jedne spiochy i 3 pary polspiochow... i chyba wiecej nie kupie... bo nic sensownego znalezc nie moge, jedynie w Coccodrillo widzialam dosc fajne, ale 27zl za sztuke... na inne rzeczy jestem w stanie taka kwote wydac, ale na spiochy jakos srednio ;D Ale pewnie cos kupie jeszcze. Na razie w planach mam spodenki z H&M.

Co do kaftanikow, to mam tylko 3 sztuki, kupione w Smyku. Ale na rozmiar 56. Do tego mam jeszcze 2 rozpinane z przodu bluzeczki w tym rozmiarze. Na 62 w ogole ni eplanuje kaftanikow. Predzej jakies bluzy, choc podstawa po domu maja byc body z dlugim rekawem i spodenki dresowe do tego. A jak stwierdze, ze to niewygodne, niepraktyczne, to kupie spiochy i kaftaniki ewentualnie ;D

zosia2007

mam kilka par spiochow bo dostalam od bratowej po jej synkach ale szczerze to ani razu nie ubralam w nie Pawła. nie lubie spiochow-tak flejtuchowato mi sie kojarza. Pawel chodzi w pajacach, polspiochach lub spodenkach.
kaftanikow tez nie uzywalam, wole bodziaki-ladniejsze i trzymaja pieluche ;) . a sorry, pierwszy dzien po przyjezdzie ze szpitala ubieralam malemu kaftanik pod pajaca na noc bo mialam malo bodziakow takich malenkich bo sadzilam ze nie ma sensu kupowac duzo w rozm 56, ktory i tak byl za duzy na P :D

justynaaaa2

Cytat: zosia2007 w 26 Maj 2010, 12:35:33
mam kilka par spiochow bo dostalam od bratowej po jej synkach ale szczerze to ani razu nie ubralam w nie Pawła. nie lubie spiochow-tak flejtuchowato mi sie kojarza.

a to szare welurowe co byłaś u mnie to co to było  :knuje: śpiochy jak się patrzy ;D
śliczne były :)

chociaż może to nie śpiochy, bo stóp nie miały  :hmm: to co to w takim razie było ?

mobka

No ja kaftaniki i bluzeczki z dlugim chce na bodziaki i na spiochy zakladac - tak jak bluze czy cos ;) Inaczej to tylko body sobie wyobrazam :D

Kasia

Cytat: zosia2007 w 26 Maj 2010, 13:35:33tak flejtuchowato mi sie kojarza.
heheheh, xle ubrałam Michała na Wasza pierwsza wizyte :D  (żartuję :D  )

marcheewka

No właśnie mnie te śpiochy też takie flejtuchowate sie wydają ;) Nic mi sie nie podoba, znalazłam na alegro trzy wzory śpiochów, które mi sie podobają i takie mam zamiar kupić, do tego są jakieś kaftaniki, ale chyba wolę body z długim rekawem. No chyba, że body z krótkim a na wierzch ten kaftanik??

A spodenki to takie bez stópek, tak?  a na stópki skarpetki.
Podobają mi sie body, kupiłam kilka sztuk i one mają takie ładne aplikacje na piersi, że szkoda mi zakrywac śpiochami, stad pomysł na półśpiochy i spodenki.

Ja kupuję w rozmiarze 62 i 68, 56 narazie nie kupuję, bo nie wiem jakie dziecko będzie duże ;) Ewentualnie kupię pajace bo to rozmiar 56-62. Najwyzej 56 dokupię na samym końcu.

mobka

marcheewka ja bym troche rzeczy na 56 kupila, bo watpie, zebys trafila tak, ze 62 dobre od razu bedzie. Co najwyzej mozesz tansze rzeczy kupic.

rubin04

Z perspektywy czasu: pół śpiochów nie złaozyłam ani razu (a miałam 2 szt)
śpiochy chyba kilka razy, ale pajace znacznie praktyczniejsze sa, wiec teraz śpiochów juz nie mamy w zasadzie.

zosia2007

Cytat: justynaaaa2 w 26 Maj 2010, 12:40:34
a to szare welurowe co byłaś u mnie to co to było  :knuje: śpiochy jak się patrzy ;D
śliczne były :)

chociaż może to nie śpiochy, bo stóp nie miały  :hmm: to co to w takim razie było ?
dresiko-ogrodniczki :P :D