wyprawka dla malucha - koszty

Zaczęty przez zosia2007, 06 Lis 2009, 13:40:43

ddu

siostra CHYBA będzie miała córkę, ale ona nie chce znać płci. gin się niby wygadała....ale wszystko może się zdarzyć.
w każdym razie mamy bodziaki w samochody i pociągi :)

justynaaaa2

Cytat: ddu w 28 Kwi 2010, 22:14:00
siostra CHYBA będzie miała córkę, ale ona nie chce znać płci. gin się niby wygadała....ale wszystko może się zdarzyć.
w każdym razie mamy bodziaki w samochody i pociągi :)
eee to pół biedy :) gorzej gdyby było 2 chłopaków i musieliby chodzić w różu, kwiatkach i motylkach  :P

zuzia

co do spania z maluchem
Michał śpi ze mną. Łóżko 160 a i tak najczęściej budzę się na skraju z jego nogami wciśniętymi w mój brzuch.
no ale to genealnie dbałość o mój kręgoslup bo bym nie wytrzymała wyjmując i wkładając go do łóżeczka w nocy.
no i lubię jak śpi obok i tak słodko pachnie!

nionczka

Cytat: siog w 28 Kwi 2010, 12:17:34wiecie ze ja nigdy nie slyszalam o takich materacach   mala ma sprezynowy

Irene tez. W Hiszpanii nawet nie wiedza o co z ta gryka chodzi. Nawet pytalam i pukali sie w glowe wiec zaprzestalam.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Cytat: justynaaaa2 w 28 Kwi 2010, 22:38:36
eee to pół biedy :) gorzej gdyby było 2 chłopaków i musieliby chodzić w różu, kwiatkach i motylkach  :P
To prawda, że łatwiej ubrać dziewczynkę w chłopięce ciuszki niż na odwrót ;) :mocking: Moja mała wie coś o tym :P

ddu

a jakie sunkienki by się zmarnowały... a tak nie będzie kłopotu

my kupimy ten kokos chyba. lateksowe materace są faktycznie drogie...

kotabma

Cytat: ddu w 29 Kwi 2010, 10:53:21my kupimy ten kokos chyba. lateksowe materace są faktycznie drogie...
my kupimy caly kokosowy ale nie maja ich w sklepie od dlugiego czasu :(
zamowilam i maja mi zadzwonic jak dowioza

ddu

co to znaczy "cały kokosowy" ?  i dlaczego taki? :)

justynaaaa2

aż poczytałam z ciekawości o tych materacykach :) i przekonują mnie argumenty za lateksowym - całkiem oczywiste mi się to wydaje ;D
znalazłam też info że jak kogoś nie stać na lateksowy to lepszy już zwykły piankowy niż te kokoso-gryki  :hmm:
w sumie ciekawy temat, nie tylko w kwestii materacy dziecięcych ale w ogóle materacy dla dorosłych ;)

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 30 Kwi 2010, 00:06:01lepszy już zwykły piankowy niż te kokoso-gryki
:hmm: gdzie wyczytałaś? rzuć linkiem :) jestem ciekawa argumentacji :)

ten kokos gryka to jest powłoczka z kokosem czy gryka założona własnie na ten zwykły piankowy materac :)

kotabma

Cytat: ddu w 29 Kwi 2010, 20:49:57co to znaczy "cały kokosowy" ?  i dlaczego taki?
tylko kokos
taki bo sie sprawdzil u mojego brata - wiec ze tak powiem z polecenia
nie wnikam za bardzo w ten temat a brat powiedzial ze taki mamy kupic wiec spoko
chyba jednak bede zla matka :D

Kasia

niektórzy nie zalecaja gryki bo nieraz uczula/

rilla

my mamy kokos pianka kokos
nie wnikalam w temat

znam mnostwo dzieci ktore i tak spia z rodzicami, na zwyklych materacach i dobrze sie rozwijaja:)

magdalinska

my mamy kokos pianka (nie wiem czy jeszcze raz kokos;) ). kupilam z polecenia bratowej

konwalia

ja bym kupiła lateksowy, lub piankowy, bo jak się odkształcają, to bardziej anatomicznie, nie twardnieją od potu/sików (kokos), nie uczulają (gryka) i łatwiej je wyprać

pianka musi być jakiejś wyższej gęstości z tego co pamiętam, nie taka najtańsza, że da się wykrecić ;)

ja chyba też czytałam ten artykuł

i jeszcze to, że nienawidziłam siennika na obozach, budizałm się obolała a taki kokosano-gryczany to jak siennik prawie

ishka82

kota, ja nawet nie wiedziałam, że są całe kokosowe ;D Może chodzi o ten, co ma kokos z obu stron i piankę w środku ;)

elve

konwalia racja, ale.... ten materacyk posłuży krótko, a wydatek spory (Ania korzysta z łóżeczka tylko w nocy, nie przesikuje)
ja planuję kupić prawdziwy sprężynowy jak Anie przeniosę do większego łóżka

Kasia

Cytat: ishka82 w 04 Maj 2010, 08:17:09kota, ja nawet nie wiedziałam, że są całe kokosowe Grin Może chodzi o ten, co ma kokos z obu stron i piankę w środku wink

no "cały" kokosowy to własnie taki jak [piszesz :) o innych nie słyszałam i nawet sobie nie wyobrażam :D

ishka82

Cytat: Kasia w 04 Maj 2010, 09:34:28

no "cały" kokosowy to własnie taki jak [piszesz :) o innych nie słyszałam i nawet sobie nie wyobrażam :D
No mnie właśnie też kota zadziwiła tym całym kokosowym :D

kotabma

Cytat: ishka82 w 04 Maj 2010, 11:01:10No mnie właśnie też kota zadziwiła tym całym kokosowym
w sklepie nie sa zdziwieni calym kokosowym - wiedza o co mi chodzi i maja takie tylko na wieksze lozeczko, a wlasciwie lozko dla dziecka
osobno sa wystawione kokos-pianka-kokos, osobno sam kokos
ale moze pojde do brata zobaczyc co oni tam maja :D

Kasia

a to o całym kokosowym w zyciu nie słyszałam :D

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 30 Kwi 2010, 08:23:34
:hmm: gdzie wyczytałaś? rzuć linkiem :) jestem ciekawa argumentacji :)

Kasia znalazłam ten artykuł :)
http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/

Kasia

ishka82

kotabma, człowiek uczy się całe życie :D

jowita

Cytat: justynaaaa2 w 04 Maj 2010, 21:45:38
Kasia znalazłam ten artykuł :)
http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/
nie wiem dlaczego :P, ale sądze że jest to tekst sponsorowany