USG genetyczne

Zaczęty przez ishka82, 21 Lip 2009, 15:07:34

aja

:knuje:

mayagaramond

Cytat: aja w 22 Lip 2009, 22:15:17
bo piszesz że  nie odpisuję a ja wyrażnie nie miałam ochoty - pisałam CI już że nie miałam nic złego na myśli jak tylko to że cieżarnych się nie denerwuję bardziej w żartobliwej formie choć nie zaznaczyłam tego a Ty poprotu wyskakujesz jak.....

jelsi nie masz ochoty mi odpisywac to po co w ogole byla ta uwaga? Nie chcialam kontynuwowac tego tutaj, bo to watek tematyczny, a nie dupie maryni.

Nie cierpie na ciezkie poczucie humoru, ale ani Twoj pierwszy post ani drugi nie byl dla mnie smieszny, bo nie mam na celu denerwowania nikogo, niewazne ciezarnych czy nie-ciezarnych, jest to watek w ktorym prowadzona jest dyskusja, przedstawiamy swoje poglady, argumenty, nikt nikomu nie rzuca sie do gardla.

A denerwowac to nie wolno osob chorych na serce ;)

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

aja

:crazy:

mayagaramond

Cytat: aja w 22 Lip 2009, 22:25:52
dobrze jak zawsze masz rację! ok

racje w czym?

Doczepilas sie do mnie (po raz kolejny) i masz pretensje, ze mi sie to nie podoba i ze poprosilam o wyjasnienie? A ty mi piszesz, ze nie mialas ochoty odpisywac.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

aja

jesteś niesamowita

dragonfly

Cytat: maraxela w 22 Lip 2009, 21:40:55
czesc wie tylko ze ma malego szkrabeczka w brzuszku i na tym jej wiedza poloznicza sie konczy.Slowa macica,jajnik,plod,lozysko itp wcale nie sa takie oczywiste

to i tak wyedukowana by byla - w wiekszosci to w brzuszkach sa fasolki, nie? ;)

vobi

Cytat: dragonfly w 22 Lip 2009, 23:20:57
to i tak wyedukowana by byla - w wiekszosci to w brzuszkach sa fasolki, nie? ;)

w dodatku czesto "niepokalanie poczete", np. w basenie egipskim ;D

zwierzatko_mojej_mamy

no i gadalam z mama - niestety wiedza jej nie jest az tak rozwinieta jak nasza w tym temacie lol lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

dragonfly

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lip 2009, 23:22:21
no i gadalam z mama - niestety wiedza jej nie jest az tak rozwinieta jak nasza w tym temacie lol lol lol
opluty

mayagaramond

lol lol,. wyslalas jej link do watku? lol

vobi

zwierzatko_mojej_mamy, a to Mama musi przeczytac ten watek, koniecznie! Albo isc do mayagaramond na korepetycje...

Dodany tekst: 22 Lip 2009, 23:23:52

a tak powaznie - co powiedziala?

zwierzatko_mojej_mamy

ale zapewnila mnie, ze sie doksztalci, bo bardzo jej nie odpowiada to dziwne niewiadome prawdopodobienstwo z badania przeziernosci - szczegolnie jak podalam przyklad gios, gdzie sie czlowiek denerwuje, bo cos tam wyszlo, ze moze nie tak, ale bylo dobrze  ;)

Dodany tekst: 22 Lip 2009, 23:25:40

vobi mama to neonatolog-pediatora, a nie gin i zajmuje sie malymi dopiero po wyjsciu ;) zatem niech poczyta, popyta ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

vobi

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lip 2009, 23:24:54
vobi mama to neonatolog-pediatora, a nie gin i zajmuje sie malymi dopiero po wyjsciu ;) zatem niech poczyta, popyta ;)

zwierzu, wiem ze neonatolog, tylko myslalam ze moze jest nas w stanie uswiadomic co do nomenklatury, bo chyba jednak dalej jest zamieszanie - najpierw kilka osob (including myself) pisalo ze usg genetyczne = badanie przeziernosci karkowej + kosci nosowej, a dzisiaj znowu ktos pisze ze to nie jest rownoznaczne...

mayagaramond

Cytat: vobi w 22 Lip 2009, 23:23:28
Albo isc do mayagaramond na korepetycje...

robisz mi reklame? Jak milo :)

vobi

Cytat: mayagaramond w 22 Lip 2009, 23:36:04
robisz mi reklame? Jak milo :)

nie moja droga, ironizuje...

mayagaramond

Cytat: vobi w 22 Lip 2009, 23:36:40
nie moja droga, ironizuje...

moja droga, o nic innego Cie nie podejrzewalam. Ale widze, ze sama ironii rozpoznac nie potrafisz...

jo_miekka

A Wam to chyba trzeba dupsko sprać tutaj!  :zly:

jo_miekka

aja

Cytat: jo_miekka w 22 Lip 2009, 23:45:40
A Wam to chyba trzeba dupsko sprać tutaj!  :zly:

oj tak tak lej lej jo mnie też  :point_lol:  ja już wymiękam!
\

mayagaramond

Pewnie wolno mi sie wypowiadac tylko na temat torebek i butow i podrzucac linki do sklepow. Poza tym, o zgrozo, nie jestem w ciazy, nie mam dzieci, wiec w ogole nic o swiecie nie wiem.

jo_miekka

mayagaramond i do tego igrasz z ogniem ;)

mayagaramond

Cytat: jo_miekka w 22 Lip 2009, 23:54:43
mayagaramond i do tego igrasz z ogniem ;)

ech, wiesz, tak naprawde to w ogole nie jest mi do smiechu.

goga

Cytat: aja w 22 Lip 2009, 23:52:59
oj tak tak lej lej jo mnie też 

o rany - sado-macho lol lol lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

aja

Cytat: goga w 23 Lip 2009, 00:01:49
o rany - sado-macho lol lol lol
a jakże! o tej porze to już wolno!