fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

aniak1211

Cytat: justynaaaa2 w 10 Mar 2012, 19:56:19w takich sytuacjach przeraża mnie wożenie dziecka tyłem crazy

Chyba kazde "wożenie" na dwoje plusy i minusy.
Dobrze ze jechali bez dziecka:)

konwalia

a ja dalej nie kupiłam kolejnego fotela
ma któraś be safe izi combi albo mc mobi?

marax

Cytat: justynaaaa2 w 10 Mar 2012, 19:56:19
właśnie już dawno chciałam tutaj coś napisać, ale cały czas zapominałam
nasi dzieciaci znajomi mieli niedawno wypadek
w warszawie, w porannych godzinach szczytu, ruch spory, stali w korku przy zjeździe z mostu i nagle niespodziewanie wjechał im w tył rozpędzony samochód, tył auta przekoszony, szyba tylna w drobny mak, tak że oni cali byli w szkle (koleżanka nawet ze stanika wyciągała)
jechali bez dziecka, bo do pracy, ale mieli wpięty fotelik, w tym foteliku pełno szkła
koleżanka jak wysiadła i to zobaczyła to normalnie aż nią trząchnęło jak sobie pomyślała, że jechaliby z dzieckiem, masakra
w takich sytuacjach przeraża mnie wożenie dziecka tyłem :crazy:
przodem byloby jeszcze gorzej . Wjechalby w kręgoslup dziecka . O ile polamane nogi mozna poskladac do uraz kregoslupa moze byc wyrokiem ..............

foszek

Cytat: konwalia w 29 Kwi 2012, 09:51:50
ja tez nie, zastanawiam jakdlugo mozna wozic dziecko w maxi cosi, mala nie ma jeszcze nawet 10 kg i glowka jej nie wystaje ponad siedzonko

errata

Cytat: konwalia w 29 Kwi 2012, 09:51:50

my też jeszcze nie kupiliśmy. Mąż czeka na nowe testy fotelików (mają być w maju), bo chce zobaczyć jak wypada w nich jakiś nowy cybex

Cytat: foszek w 29 Kwi 2012, 14:09:43zastanawiam jakdlugo mozna wozic dziecko w maxi cosi, mala nie ma jeszcze nawet 10 kg i glowka jej nie wystaje ponad siedzonko

dopóki się mieści i główka nie wystaje to spokojnie możesz wozić.

bozena.dp

Paweł też się jeszcze mieści w pierwszym foteliku, ale już w nim jeździć nie chce, jeździ już w drugim ;)

konwalia

foszek do 13kg lub póki głowa nie wystaje

ja ze wzgl na urazowość kręgosłupa szyjnego przy wypadku i fotelu przodem cały czas dumam nad tymi tyłem, ale nie mam za bardzo gdzie przymierzyć

aniak1211

Cytat: errata w 29 Kwi 2012, 14:50:21my też jeszcze nie kupiliśmy. Mąż czeka na nowe testy fotelików (mają być w maju), bo chce zobaczyć jak wypada w nich jakiś nowy cybex
Tez chce kupic cybexa,
jak sie okazuje w PL jest taniej:D
Dominika jeszcze spokojnie sie miesci w 9-18kg.:)

Dodany tekst: 29 Kwi 2012, 19:51:49

Cytat: konwalia w 29 Kwi 2012, 17:54:51ja ze wzgl na urazowość kręgosłupa szyjnego przy wypadku i fotelu przodem cały czas dumam nad tymi tyłem, ale nie mam za bardzo gdzie przymierzyć
Nie macie sklepu z fotelikami???
Popatrzec,pomacac i porozmawiac z dobrym sprzedawca(znajacym sie na rzeczy;))
Ja cybexa wybralam po opiniach w internecie,
poszlam do mamas&papas i tam mily ,przystojny i elegancko ubrany pan wszystko mi pokazal na fotelu samochodowym:)

marax

Cytat: aniak1211 w 29 Kwi 2012, 19:49:28
mily ,przystojny i elegancko ubrany pan wszystko mi pokazal na fotelu samochodowym:)

nie no jak ci tak pokazal to rozumiem lol lol lol na fotelu lol

aniak1211

Cytat: maraxela w 29 Kwi 2012, 20:08:28
nie no jak ci tak pokazal to rozumiem lol lol lol na fotelu lol
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Od razu chcialam kupic:D

errata

Dziewczyny, co kupowały foteliki 9-18 jak długo Wasze dzieci w nich jeździły/jeżdżą?

aniak1211

Cytat: errata w 29 Kwi 2012, 20:56:36
Dziewczyny, co kupowały foteliki 9-18 jak długo Wasze dzieci w nich jeździły/jeżdżą?
Dominika  w czerwcu skonczy 4 lata-jeszcze jezdzi:)
Ale ona wagowo ledwo 15kg.;)

rubin04

Errata, P. jeździł od 10 miesiaca do dziś 9a ma prawie 3 lata)

Mila to chyba jeszcze w tym 0-9 kg dlugo pojeździ bo ona jest b.mała,
także nowy fotelik dla P. kupimy chyba jak Mila będzie się przesiadać do Maxi Cosi Tobi po P.,
choc nie wiem kiedy top będzie, moze za jakies pół roku.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

moja do trzech lat . Teraz w moim samochodzie jeszcze jezdzi w tym do 18 kg - on ma dluzesze pasy . W M samochodzie zmienilismy fotelik na od 15 kg bo pasy jakies byly przykrótkie zimą .

feeling.good

możecie polecic jakies lusterka do oglądania dziecka w samochodzie? coś takiego wystarczy: http://allegro.pl/lusterko-do-obserwacji-dziecka-besafe-mj-i2293018194.html ??? Czy trzeba mieć jeszcze dodatkowe na szybie: http://allegro.pl/lusterko-wewnetrzne-do-obserwacji-dziecka-slim-i2283216037.html ???

fasolka1980

feeling.good

zuzia

feeling.good
ja miałam coś takiego
http://www.ebay.com/itm/Fisher-Price-Babyseat-Car-Mirror-Remote-/221012716852?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3375626d34
fajne, bo te muzyczki czasem sie przydawały.
a lusterko wsteczne ustawiałam sobie tak, żeby widzieć tamto.

zuzia

dziewczyny, a polecicie jakiś niedrogi fotelik 15-36?
chce kupić jako drugi, do samochodu brata, czasem się przydaje jednak.

vobi

:blush:

aniak1211

Chce zamowic fotelik dla Dominiki,macie jakis sprawdzony sklep online czy sprzedawce na allegro???

twinnie77

Nas też czeka w czerwcu zakup fotelika dla Huberta. Teraz jeździ w MaxiCosi Priori XP, ale że Ryśka ledwo się mieści w swoim, na wakacyjny wyjazd już ona będzie w priori siedzieć.
Szukamy fotelika 15-36 kg. Zastanawialiśmy się nad samą podkładką, ale chyba jednak bezpieczniej w foteliku.

zosia2007

Cytat: aniak1211 w 29 Maj 2012, 17:31:38
Chce zamowic fotelik dla Dominiki,macie jakis sprawdzony sklep online czy sprzedawce na allegro???
ja zamawialam tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14924902
bezproblemowo, facet wyslal nam fotelik zanim doszledl do niego nasz przelew, tylko na potwierdzenie

Dodany tekst: czw, 31 maj 2012, 07:30:40

a tu cos dla Feelingowego Stasia :D
http://allegro.pl/maxi-cosi-rodi-ap-uefa-football-2012-i2361398156.html

aniak1211