fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

justynaaaa2

no muszę spróbować :)
bo w tym moim besafe on się spokojnie mieści, wkładam go tak jak piszesz "odruchowo", przesunęliśmy mu teraz pasy wyżej i jest elegancko, ta pozycja wydaje mi się taka bardzo naturalna a jednak maxi cosi jest zupełnie inaczej wyprofilowany
i właśnie tak jak piszesz, jak się go zsunie w dół to ma się wrażenie, że jest zgarbiony i jakby miał zaraz wyjechać   ;)

Kasia

to w wielu fotelikach tak jest, siostra miała jakis wózkowy fotelik i jak mała miała kilka miesiecy to już mówiła, ze małej głowa wystaje ;)
jak zsunęłyśmy małą tak aby pasy były OK (bo nie były) to okazało się ze jeszcze jest zapas nad głową ;)

justynaaaa2

no własnie ja go włożyłam tak normalnie, patrzę a głowa wystaje, pasy na wysokości połowy pleców i myślę co za cholera :D i wtedy mi się właśnie przypomniało, że coś kiedyś tu czytałam o tym ułożeniu ;)
w końcu widzę jakiś plus tego besafa :D choć pewnie jeśli chodzi o wygodę to dziecku bez różnicy :)

marax

Nie ma ktoś z was odsprzedać bazy familifix do maxi cosi ?

konwalia

W maju bede sprzedawać besafe izi Com i x3 na pasy kolor 25 czarny stan bdb, gwarancja chyba do lipca, 800zl plus wysyłka

Mam jeszcze mc tobi stan dst- za przetarte i wyblakłe pokrycie i brak zaślepki plastikowej przy rurce 100zl, po dwójce dzieci(Dusia i jej kuzynka)
Oba bezwypadkowe

justynaaaa2

konwalia skoro już wyciągnęłaś ten wątek to zapytam co myślisz o maxi cosi milofix?

marax

Cytat: konwalia w 23 Kwi 2014, 09:58:49
W maju bede sprzedawać besafe izi Com i x3 na pasy kolor 25 czarny stan bdb, gwarancja chyba do lipca, 800zl plus wysyłka

Mam jeszcze mc tobi stan dst- za przetarte i wyblakłe pokrycie i brak zaślepki plastikowej przy rurce 100zl, po dwójce dzieci(Dusia i jej kuzynka)
Oba bezwypadkowe
to co napisałaś to nazwa fotelika czy bazy ? :)

konwalia

Marax foteliki

Justa, tyłem masz tylko do 13kg, potem przodem, moim zdaniem za re pieniądze, są lepsze rozwiązania

justynaaaa2

Cytat: konwalia w 23 Kwi 2014, 10:48:48
Justa, tyłem masz tylko do 13kg, potem przodem, moim zdaniem za re pieniądze, są lepsze rozwiązania
nie znajdę chyba za te pieniądze innego fotelika przodem i tyłem  :hmm: wszystko sporo droższe jak patrzyłam
jak A. dalej będzie rósł w tym tempie co teraz to 13 kg osiągnie jak będzie miał 3 lata ;) myślę, że i tak wcześniej zacznie jeździć przodem
no nic, zamówiłam w tosi, mają 2 ostatnie, więc w promocyjnej cenie, tylko musi przyjechać z drugiego sklepu, mam nadzieję, że będzie

konwalia

W takiej opcji masz jeszcze first class britaxa, jeszcze taniej ;)
Do 1000 kupisz max waya ale to tyłem tylko, w dwie strony od 1200 w górę.
Mierzylas Multi techa? On jest do 25kg

salsa

ja się ostatecznie zdecydowałam na multi tech 2 britaxa

jakoś najbardziej mnie  przekonał i mozna długo wozić tyłem
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

justynaaaa2

Cytat: konwalia w 23 Kwi 2014, 17:55:45
W takiej opcji masz jeszcze first class britaxa, jeszcze taniej ;)
Do 1000 kupisz max waya ale to tyłem tylko, w dwie strony od 1200 w górę.
Mierzylas Multi techa? On jest do 25kg
multi tech odpada, bo jest od 9 kg, nie wiem kiedy A. osiągnie taką wagę
first class tyłem jest też do 13kg to już wolę ten maxi cosi odrobinę droższy, ale z isofixem i wg mnie ładniejszy ;)
a co do ceny to już się od M. nasłuchałam, że jak zwykle wybieram to co droższe, że wymyślam z jazdą tyłem
już ledwo przełknął te 860 zł.  ;)

salsa

Justa, to ile A. wazy ze nie wiesz kiedy on 9 kg osiągnie ??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

justynaaaa2

salsa 8400 w piątek ważył ;) przybiera po 150g na miesiąc, więc jeszcze trochę mu się zejdzie
a fotelik potrzebuję w zasadzie na już, bo musimy zwrócić pożyczony maxi cosi, bo na dniach się dziecko rodzi
on w tym swoim pierwszym to jeszcze spokojnie kilka miesięcy pojeździ, więc on pójdzie do mojej mamy (ona go często ze żłoba odbiera) a my u siebie chcemy już dać następny

konwalia

justynaaaa2

konwalia mamy
Dziś na wszelki wypadek kazałam facetowi ze sklepu sprawdzić czy to na pewno to i potwierdził

errata

czy ktoś sprzedaje może fotelik 9-18? albo inny?

justynaaaa2

odebraliśmy dzisiaj fotelik, śliczny jest ;D

marax

ja kupuje od kolegi bazę familifix ( wiem że używał tylko kilka miesięcy i jest bezwypadkowa). Mam nadzieje że będę zadowolona. Pamiętam że umęczyłam się z mocowaniem tego fotelika pasami strasznie.
Będę musiała codziennie Laurę odwozić i przywozić więc czeka mnie mordęga fotelikowa. Znowu mi będzie ręka odpadać.

fasolka1980

marax ale fotelika Laury chyba ze sobą nie nosisz??

marax

Cytat: fasolka1980 w 28 Kwi 2014, 11:33:49
marax ale fotelika Laury chyba ze sobą nie nosisz??
:) taaa nosze Laurę z fotelikiem a podtrzymuje to brzuchem :)
CHodzi mi o bazę dla noworodka do fotelika maxi cosi cabriofix. Z Laurą to chodziło o to że noworodka będę musiała zabierać ze sobą aby Laurę ze szkoły odebrać :)

fasolka1980

Cytat: marax w 28 Kwi 2014, 13:22:45
:) taaa nosze Laurę z fotelikiem a podtrzymuje to brzuchem :)
CHodzi mi o bazę dla noworodka do fotelika maxi cosi cabriofix. Z Laurą to chodziło o to że noworodka będę musiała zabierać ze sobą aby Laurę ze szkoły odebrać :)

No cabriofix najlzejszy nie jest, fakt. Ale z noworodkiem nie jest najgorzej. Trochę cięzko się robi jak dzieciak waży 8kg ;)

marax

te wszystkie foteliki lepsze chyba są cieżkie bo to zwiększa ich bezpieczeństwo.

konwalia

Lepsze takie z 5pkt pasami, bo hak zle dociagniesz, to i tak lepiej trzymają ciało. Akurat cabrio ma 3pjtowe, to stary fotel technologicznie tak naprawdę(sama miałam)