fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

mobka

Patrzyłam w necie i ponad 800zl. Zwykły sict 599.

konwalia

Mobka ten http://www.sklep-tosia.pl/romer-kidfix-xp-sict_p2442
Mogę wysłać, tylko muszę się dowiedzieć czy nadal jest promocja 899-20%

mobka

No on ma takie właśnie mniej więcej ceny jak na tosi. Tylko ja na razie nie potrzebuje, bo Kuba spokojnie w 9-18 pojezdzi, a w drugim aucie jeździ baaaardzo rzadko. Może jesienią będę kupować.

konwalia

http://www.britaxusa.com/car-seats/frontier-90
ja bym najbardziej ten fotel chciała, ale bohe się problemów z ew gwarancją i brakiem EC przy kontroli policji

feeling.good

dopiero teraz mogę wrzucić

BESAFE

konwalia

Dziękuję bighug

besafe dla oceny jak wygląda w nim spory 2,5 latek

mobka

Spokojnie daje radę. Ja sobie dzisiaj Kubę poprzymierzalam i spokojnie we wszystkich 3 mógłby jeszcze parę miesięcy, jak nie rok pojeździć.
Konwalia a jak się zapatrujesz na stwierdzenie, że be safe i Tobi to ta sama konstrukcja?

konwalia

Na pewno nie ta sama, inny napinacz, inaczej zapinany pas u góry, inna szerokość, w besafe magnesy, w tobim usztywnienie sprężynowe , inne odchylanie. I besafe ma jeszcze wkładkę wyplycajaca dla mniejszych dzieci.
Tylko ja mam izi combi, tyłem zmieniłam na przód jak Daga miała 2l 2mce

mobka

Konwalia, a jak z rozkładaniem się 15-36 do spania? Be safe ma niby regulację, któryś jeszcze? Wydawało mi się, że solution fax tez, ale nie mogę znaleźć. Kidfix ma?

Dodany tekst: 16 Lut 2014, 19:59:24

Konwalia, a jak z rozkładaniem się 15-36 do spania? Be safe ma niby regulację, któryś jeszcze? Wydawało mi się, że solution fax tez, ale nie mogę znaleźć. Kidfix ma?

Angie

mobka be sefe 15+ ma regulację, ale to jest nic w porównaniu z tymi 9+.

Lena miała problem z przestawieniem się do spania. Na początku stale wisiała jej głowa.

zwierzatko_mojej_mamy

Angie ja mam 9-18 i sie rozklada tak, ze spoko
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

mobka

Przejrzałam ulotkę od kidfixa i nic o rozkładaniu nie znalazłam.

zuzia

Cytat: konwalia w 16 Lut 2014, 19:10:51
http://www.britaxusa.com/car-seats/frontier-90
ja bym najbardziej ten fotel chciała, ale bohe się problemów z ew gwarancją i brakiem EC przy kontroli policji
super. ile on kosztuje?

konwalia

W ulotce sicta bez XP masz opisany tryb spoczynkowy

Zuzia ok 1000-1200zl

zuzia

Cytat: konwalia w 16 Lut 2014, 22:03:21Zuzia ok 1000-1200zl
sporo. moja sis mam britaxa sprowadzanego ze stanów, ale tego mniejszego.

mika

Kalina obecnie jezdzie w romerze safefix plus tt, chcemy kupic dla niej drugi fotel do auta moich rodzicow, myslimy o przedziale 9-36 zeby conajmniej dwa lata w nim pojezdzila, z moimi rodzicami jezdzi tylko na krotkie trasy, max 20min do pol godz. Nie wiem czy przyszlej zimy zmiesci sie w safefixa w kombinezonie, w tej chwili pasy sa na styk, do naszego auta kupimy romera kidfixa z przedzialu 15-36 chyba...bo nie wiem czy jest sens kupowac 9-36? Ktory z tego przedzialu polecacie? Jak one sie pochylaja?

konwalia

mika tu nie ma zbytnio wyboru, jak masz pasy alr to evolva plus, jak nie to multitech(9-25) albo recaro ys

A ile waży i mierzy teraz Kalina?

mika

Kalina wazy prawie 14 kg a wzrostu nie wiem ile ma ale w safefixie czubek glowy lekko wystaje. Ten z przedzialu 15-36 najwczesniej na zime bedziemy kupowac jezeli ostatecznie wyrosnie z safefixa bo to swietny fotel ale obawiam sie ze wyrosnie. No i musze cos kupic do rodzicow juz teraz. Nie wiem tylko co. Konwalia podaj jakies linki do tych modeli o ktorych pisalas, bo pisze z komorki i strasznie mi sie szuka. Dzieki :beer:

Dodany tekst: 17 Lut 2014, 21:11:14

Konwalia a co to sa pasy alr?

konwalia

Ja niestety też z komórki. musisz poszukać linków.
Alr to pasy z trybem fotelikowym, stronę wcześniej pisałam Magdalinskiej jak sprawdzić, czy są. Ja np mam w jednym aucie, w drugim nie.

mika

Dzieki Konwalia, sprawdzilam sobie te fotele, w recaro Kalina w tej chwili pasy ma na styk wiec bez sensu bo i tak musialaby byc niedlugo zapinana w pas samochodowy, musze zobaczyc jeszcze tego britaxa.

justynaaaa2

dobrze kojarzę, że pasy w tym pierwszym foteliku nie powinny wychodzić jakby zza ramion tylko powinny być na wysokości ramion? było coś takiego czy coś mi się już myli?  :hmm:
pożyczyłam do drugiego auta maxi cosi (city), wsadziłam tam dzisiaj A. ale mam wrażenie, że te pasy jakoś nisko wychodzą z tego oparcia (wyżej się już nie da) i się zawijają na ramionach

Kasia

Justyna, dobrze kojarzysz. Musisz dziecko bardziej w dół "pociągnąć" aby ramiona poniżej pasów były.

justynaaaa2

Kasia dzieki :) pokombinuje w takim razie bo nie chce mi sie wierzyc zeby sie nie miescil

Kasia

Justyna, do tych pierwszych fotelików czesto dzieci sie wkłada tak odruchowo wyzej ;)

tylko się nie zdziw, jak go w dół przesuniesz to moze ci się wydawac ze mu niewygodnie, ze za nisko lezy ;)
a tak ma byc ;)