fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

konwalia

Cytat: aniak1211 w 08 Gru 2013, 18:07:23
nic jej nie bylo;)

Jak nie było kolizji, to nie miało co być

nionczka

Angie, a jaki macie trzeci? My w trasie byliśmy raz.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

Cytat: nionczka w 08 Gru 2013, 19:12:46
Angie, a jaki macie trzeci? My w trasie byliśmy raz.

jeszcze nie mamy, ale zamówiłam besafe izi up x3 (wzięłam z isofixem)
w trasie jesteśmy raz w miesiącu, czasem częściej, a Lena lubi spać w aucie :)

axiss był do spania genialny.

nionczka

Cytat: Angie w 08 Gru 2013, 19:29:57
jeszcze nie mamy, ale zamówiłam besafe izi up x3 (wzięłam z isofixem)
w trasie jesteśmy raz w miesiącu, czasem częściej, a Lena lubi spać w aucie :)

axiss był do spania genialny.

I. zasypia w drodze na obiad do babci, 15 min. Ale ja też tak mam. wchodzę do samochodu i zasypiam.
My już zmieniliśmy na duży, bo sie grubas nie mieścił.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

nionczka moja mieści się w grubej kurtce, paski muszę ściągać :D

ale na wysokość już wyrosła. Choć fotelik starczył na długo, bo ona jest wysoka.

rilla

Cytat: ishka82 w 04 Gru 2013, 12:27:16
:) to i my chyba spróbujemy ;D znalazłam instrukcję do niego i przeczytałam jak zdemontować pasy fotelika i na co zwrócić uwagę :)
na co?:D bo my to zrobiliśmy bez instrukcji:D

rudasekawf

Rilla w czym wozisz Michała? Lena jeździ w takim nosidle z wózka trzyczęściowego, podobno jest do 9 kg, ale ona mi się taka poskurczana wydaje w tym i nie wiem czy tak ma być :knuje:

rilla

rudasekawf ja ma fotelik maxi cosi citi i spokojnie się mieści. Mam apadtery i wpinam go na stelaż wózka.

Zakres wagowy to 0-13. Moim zdaniem musicie sprawić jej inny fotelik, większy, bo na pewno w tym nie da rady jeździć aż nauczy się stabilnie siedzieć.

rudasekawf

wygląda to dokładnie tak jak to od Leny. Teraz jeszcze jakoś ujdzie, ale na pewno nie da rady jeździć w tym do 9 kg, a następny mam fotelik od 9 kg, w którym musi już siedzieć. Muszę zgłębić temat.

rilla

Cytat: rudasekawf w 10 Gru 2013, 10:58:39
wygląda to dokładnie tak jak to od Leny. Teraz jeszcze jakoś ujdzie, ale na pewno nie da rady jeździć w tym do 9 kg, a następny mam fotelik od 9 kg, w którym musi już siedzieć. Muszę zgłębić temat.
ten maxi cosi jest większy niż te do 0-9. My kupując dla Piotrka wózek tako mieliśmy ten 0-9 i był zdecydowanie mniejszy niż ten maxi cosi.

Angie

rudasekawf co Ty masz za fotelik, że do 9kg? 
Te pierwsze są zwykle do 13 i starczają na ok. rok.

Kasia

rudasek, czesto te wózkowe foteliki sa mniejsze.

konwalia

Dla takiego maluszka to tylko tyłem 0-18, nie musi wcale siedzieć

Dodany tekst: 10 Gru 2013, 13:31:43

Dla takiego maluszka to tylko tyłem 0-18, nie musi wcale siedzieć

rudasekawf

Cytat: Kasia w 10 Gru 2013, 11:08:56rudasek, czesto te wózkowe foteliki sa mniejsze.
takie mam wrażenie, że mniejszy jest.

Chyba muszę poszukać coś pomiędzy tym co mam teraz,a tym gdzie dziecko musi siedzieć.

fasolka1980

Cytat: rudasekawf w 10 Gru 2013, 16:13:49
takie mam wrażenie, że mniejszy jest.

Chyba muszę poszukać coś pomiędzy tym co mam teraz,a tym gdzie dziecko musi siedzieć.

maxi cosi cabrio byłby najlepszy. On jest naprawde spory.

mobka

Szymon w cabrio w kombinezonie ma ciasnawo...  I głowa tak na styk, ale myślę, że do roku pojezdzi.

fasolka1980

w kombinezonie tak, ale na wiosnę znów bedzie miał sporo luzu.

justynaaaa2

mnie tak wkurza nasz fotelik, że najchętniej bym go wymieniła, ale już sobie dam spokój, później spróbuję go sprzedać  :crazy:
niby największy z tych 0-13kg a jest jakiś mocno dziwny i niewygodny, zwłaszcza teraz jak dziecko okutane a A. przecież chudy, nie wyobrażam sobie tam wpychać grubszego dziecka
ostatnio przymierzyłam do niego swoją chrześnicę bez kombinezonu (19 miesięcy) i zmieściła się na luzie, więc mam nadzieję, że na wiosnę jak już będzie lżej ubrany i sam będzie umiał wyjść to będzie lepiej :)

generalnie nie polecam besafe izi sleep ;) teraz brałabym izi go lub maxi cosi :)

errata

ja tam byłam z maxi cosi cabrio zadowolona i teraz też taki kupiliśmy ;D

A. w nim jeździła do 18 miesiąca :D zimą miała 9-12 miesięcy i bez problemu mieściła się w kombinezonie.

mobka

Fasolka, obawiam sie, ze na wiosne, to juz mu glowa wystawac bedzie ;D

mobka

Konwalia bardzo się pod względem bezpieczeństwa różni Besafe izi comfort x3 z isofixem  od tego na pasy?
Wczoraj rzucilismy okiem na foteliki i chyba weźmiemy albo besefe'a, albo Tobiego, bo siedzi się w nich wyżej niż w King plusie, a w focusie kombi mamy bardzo wysoko linie okien...
King plusa będę chciała używanego do drugiego auta.

yoy

musimy zmienic fotelik, wozimy F. na środkowym miejscu. Nie mamy tam niestety isofxa (po bokach mamy)
czy foteliki z przedziału wagowego 15-36 nie mają wewnętrznych pasów? czy jednak są takie, które mają?
a moze lepiej kupic taki z przedzialu 9-36? Ale czy to jest sens? F. wazy 14 kg.
bo taki fotelik bez dziecka to i tak trzeba przypiac, żeby nie "latał"?

mobka

yoy

bo jezdzi w 9-18 i już jest za mały. Żałuję, ze nie kupilismy wtedy 9-36.
Mobka, w czym wozisz Kubę?