fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

marax

Cytat: konwalia w 28 Kwi 2014, 18:04:24
Lepsze takie z 5pkt pasami, bo hak zle dociagniesz, to i tak lepiej trzymają ciało. Akurat cabrio ma 3pjtowe, to stary fotel technologicznie tak naprawdę(sama miałam)
dostałam od koleżanki wiec darowanemu koniowi w zęby zaglądac nie będę. Dalej ma dobre opinie bezpieczeństwa. Ja dociągam pasy wydaje mi się prawidłowo + bede miala tą bazę familyfix z isofixem

konwalia

No jasne, ze dostany dobra rzecz. Mi baza ułatwiła życie, miałam easybase

marax

Cytat: konwalia w 28 Kwi 2014, 18:15:27
No jasne, ze dostany dobra rzecz. Mi baza ułatwiła życie, miałam easybase
kolega ma do sprzedania familyfix nie wiem czym się różnią ale od niego mam pewną za 370 zł

konwalia

Easybase jest na pasy do cabrio

Family na isofix do cabrio, pebble i pearl

Dodany tekst: 28 Kwi 2014, 18:24:43

Jak masz pewną to bierz

konwalia

Kuźwa, ukradli dwa z trzech zamówionych przeze mnie fotelików. Przesyłka była ubezpieczona, ale teraz czeka mnie oczekiwanie na nowe od importera.

justynaaaa2

konwalia o rany, jak to ? współczuję :hugsurprise:

zosia2007

konwalia

Zamówiłam trzy(dwa dla mnie, jeden dla koty), wczoraj przyszła paczka opisana jako 2/2. Jak spytałam o pierwsza, to kurier stwierdził, ze widocznie się nie zmieściła. Jak dzis nie dzwonił, to zadzwoniłam na infolinię, zaczęli szukać i powiadomili sprzedawcę.

A sam fotel super, kupiłam besafe izi ul x3 fix(w jednym aucie nie mam ISO, ale może kiedyś zmienię.

feeling.good

konwalia, dobrze kojarzę, że na fotelikach jest gdzieś termin ważności?

errata

konwalia

Powinna być data produkcji. Dla grypy 0+to ok 4l, dla 9-18 5-6l, dla 15+ 6-8

feeling.good

konwalia

na stronie fotelik.info powinnaś znaleźć jakiś artykuł. Jest też na blogu osiemgwiazdek

feeling.good

Cytat: konwalia w 22 Maj 2014, 16:55:16
na stronie fotelik.info powinnaś znaleźć jakiś artykuł. Jest też na blogu osiemgwiazdek

Pewnie już było takich pytan miliony, ale jakbyś mogła, to napisz proszę, jaki pierwszy fotelik byś poleciła?

Dodany tekst: 22 Maj 2014, 17:08:38

I mam nadzieję, że szybko dostaniesz nowe foteliki. Masakra jakaś!!!

konwalia

Z 5pktowa uprzężą besafe izi sleep(obszerny, ciężki), izi go, romera shr II, rexaro Young profi.

Przy trzypunktowej uprzezy rośnie ryzyko obrazem przy zbyt luźnym zapięciu, wiec jak jest możliwość, to 5pkt pasy lepiej wybrać

feeling.good

konwalia

Kasia

Czym sie różni baza easy fix od famili fix czy innych do maxi cosi?
Easy fix z isofixem.
I jsk cenowo używane wyglądają, duża różnica w cenie?

marax

Cytat: Kasia w 23 Cze 2014, 11:49:10
Czym sie różni baza easy fix od famili fix czy innych do maxi cosi?
Easy fix z isofixem.
I jsk cenowo używane wyglądają, duża różnica w cenie?
ja mam familifix to się montuje do isofix i tam ci kontrolka świeci czy dobrze fotelik jest zapięty. Bardzo łatwo się to używa. Praktycznie jedną ręką wklinuje fotelik tak samo wystarczy pociągnąć za specjalną rączkę i fotelik się odczepia. A easybase to nie jest ten co się pasami montuje bez isofix ? Ja za używaną z pewnej ręki ( kolega sprzedawał) dałam 370 nowa 599.

Kasia

Konwalia pisała ze na pasy ale ja widzę te żółte uchwyty do isofixa.
Wiem ze ta familyfix jest droższa ale nie wiem z czego to wynika i jaka to dobra cena za używana easy fix.

zosia2007

Kasia familyfix jest dedykowany dla pebble bo później na niej mozna przyczepić ten fotelik 9-18 chyba PEARL, easy fix nie pasuje do pebble tylko do cabrio fix

ale za to cabrio pasuje i do familyfix i do easyfix

Kasia

aha, mi potrzebna baza tylko do pierwszego nosidselka, kolejne foteliki to bezpośrednio do isofixa w kanapie będę wpinać.
250-300zł za bazę easy fix to dobra cena? czy raczej nie warto?

zosia2007

oj na cenach sie nie znam bo ja bazy nie miałam ale na tosi nowa jest po prawie 600 pln więc te 250-300 to chyba cena ok

fasolka1980