fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

Kasia jest dokładnie tak jak ci napisali :) te dedykowane wepniesz w stelaż bez adapterów i jest to super wygodne :)
ja bym teraz wzięła albo izi go, bo lżejszy albo maxi cosi i adaptery
izi sleep bym na pewno nie brała ponownie, bo waży tonę a z funkcji rozkładania skorzystałam może  z 5 razy, plus jego taki, że jest dość spory na długość (A. mieści się nadal bez problemu) ale wąski na szerokość, z grubszym dzieckiem może być niewygodnie
plus jego jeszcze taki, że pas biodrowy przy montowaniu w aucie nie idzie nad nogami dziecka tylko za fotelikiem, więc dziecko ma swobodę ruchu nogami, ale w autach z krótkimi pasami jest problem z montażem
M. jak pojechał z nim na ten bezpłatny montaż fotelika to facet mu powiedział, że po co kupił sobie taki fotelik, mógł kupić maxi cosi i by było łatwiej ;D i w kilku autach z różnymi kanapami wydawał się mało stabilny (nie mam pojęcia czy do jakiegoś samochodu on w ogóle "pasuje", pewnie najlepiej z bazą) trzeba było dociskać fotelem, wtedy było super stabilnie

Kasia

no ja chyba wróce do opcji maxi cosi :)

marax

Cytat: Kasia w 23 Cze 2014, 17:58:49
no ja chyba wróce do opcji maxi cosi :)
z twoim biodrem taka waga fotelika kompletnie go dyskwalifikuje.

Kasia

dyskwalifikuje maxi cosi? nigdy nie patrzyłam na wage fotelika, maxi cosi jakies wyjatkowe ciężkie są?
no ale ja tego targać raczej nie będę, w nosie mam dxwiganie :D

marax

Cytat: Kasia w 23 Cze 2014, 18:19:49
dyskwalifikuje maxi cosi? nigdy nie patrzyłam na wage fotelika, maxi cosi jakies wyjatkowe ciężkie są?
no ale ja tego targać raczej nie będę, w nosie mam dxwiganie :D
pisalam a propo tego ciezkiego

rudasekawf

Kurcze mam dylemat, czekają nas w tym roku spore podróże samochodem i zastanawiam się czy nie zainwestować w jakiś fotelik, żeby L. było wygodniej. Jeździ w foteliku/nosidle od urodzenia, wydaje mi się jakaś poskurczana. No sama nie wiem ... są jakieś foteliki, w których można jeździć tyłem do kierunku jazdy, a później przodem? Warto zmieniać już teraz, czy poczekać?

ddu

są tu lepsze specjalistki,
ale kiedy ja miałam takie wątpliwości, przekonano mnie tu, że to nosidło najbezpieczniejsze, najlepsze i tylko mi się wydaje, że dziecku niewygodnie. i jeździła chyba do roku

Angie

rudasekawf

Cytat: Angie w 03 Lip 2014, 00:21:55rudasekawf a jaki masz fotelik?
kurcze, sprawdzę co na nim pisze, ale była to jedna z części wózka 3w1

salsa

ruda Aleks długo jeździł w maxi cosi CF tym pierwszym, na pewno powyzej roku - w myśl zasady, ze jak dobrze zapniesz pasy to głowa nie wystaje-poza tym wyczytałam na "osiemgwiazdek" ze dziecko ma z fotelika wyrosnąć a nie dorastać do kolejnego ;)
ale był juz upchany i nogi musiał podwijać a i ta głowa juz doszła do krawędzi mimo dobrego zapoinania - wiec zmienilismy na kolejny - teraz jeździ w britaxie multi tech II - mozna go montowac  i przodem i tylem, my mamy na razie tyłem i poki co nie zamierzam tego zmieniać
do montażu tyłem potrzebuje mniej miejsca niż be safe i nie potrzeba mu żadnych baz itp - na samych pasach
cenowo tez był przystępniejszy niż te be safy a to dobry fotelik, znana firma, konwala mi podpowiedziała i jestem zadowolna :)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

marax

A ktos z was sprzedaje moze CF w dobrym stanie ? Albo jakis fajny wozek niezniszczony ? Moja kolezanka szuka

rudasekawf

Cytat: salsa w 03 Lip 2014, 08:56:29cenowo tez był przystępniejszy niż te be safy a to dobry fotelik, znana firma,
ile płaciłaś?

Cytat: salsa w 03 Lip 2014, 08:56:29w myśl zasady, ze jak dobrze zapniesz pasy to głowa nie wystaje-poza tym wyczytałam na "osiemgwiazdek" ze dziecko ma z fotelika wyrosnąć a nie dorastać do kolejnego
L. ma czubek głowy na wysokości końca fotelika, może nieco poniżej. Nogi musi mieć podkulone, ale nie wydaje się, żeby było jej z tym faktem niewygodnie. Podobno jest do 13kg.

Na pierwszą trasę, tylko 5h, pojedziemy z tym i przed kolejnymi zdecydujemy czy jest dla niej ok.

:beer:

salsa

ruda, jak się dziecko ułozy tak, ze pasy sa zapięte na ramionach na prosto, nie ida w gorę to sie okazuje, ze dziecku jeszcze trochę brakuje do konca fotelika ;) nogi nie maja tu znaczenia dziecko sobie poradzi ;) moj Aleks jest naprawdę duzy (w sensie długim) dziecikiem a spokojnie jeździł ponad rok

tak jest do 13 kg, ale moje dziecko jeszcze 13 kg CHYBA nie ma.... :P

ja kupowałam na Tosi tam było wtedy najtaniej, cos koło 1200 kosztował? nie pamiętam, sprawdz teraz po ile są

kotabma

.

salsa

kota, Aleks jakies 2 miesiace temu wazył 12 i po kilo ale wtedy jeszcze tak nie biegał, wiec mniemam ze się tak zatrzymał, ale fakt dawno nie wazony a w domowej wadze wysiadły mi baterie (i całe szczęście lol )

magdalinska

Cytat: kotabma w 03 Lip 2014, 14:55:20
nie mierz wszystkich miarą naszych dzieci :P
(Kubus wazy 14kg)

salsa

no ale przecież ALeks juz nie bedzie teraz tak przybierał , to tempo sie zastopuje ... ? tak ?? (powiedzcie, że tak :D :D !! )

mobka

Salsa, tak. Kuba w wieku Aleksa miał też jakieś 12kg,teraz ma 16.
Szymon waży 12,2kg a jest sporo od Aleksa niższy.

Dodany tekst: 03 Lip 2014, 21:53:33

Kotabma, a Marta ile waży?

kotabma

.

nionczka

Cytat: salsa w 03 Lip 2014, 20:46:10
no ale przecież ALeks juz nie bedzie teraz tak przybierał , to tempo sie zastopuje ... ? tak ?? (powiedzcie, że tak :D :D !! )

tak jest!

jestynka

marax ja  bym wolała uczestniczyć wv konkursie kto da mniej. Cięzko mieć cięzkie dziecko ;)

jo_miekka

Nasza wiadomo jak je, a waży jakoś ciągle tyle samo, co pare miesięcy temu. Może rośnie? ;)