fotelik samochodowy 9-18kg czy 9-36kg ?

Zaczęty przez jusia, 25 Maj 2009, 16:19:18

marax

Cytat: rudasekawf w 04 Lip 2014, 11:22:10
Eeee tam konkurs, raczej wyrobienie skali porównawczej :P
skale sa powszechnie dostępne na końcu ksiązeczki zdrowia :)

mobka

Marax, czepiasz się. Ot tak sobie po prostu rozmawiamy. Siatki masz anonimowe, a tu masz porównanie wśród znajomych. Tak jak rozmawiamy o żywieniu, pieluchach, jedzeniu sztuccami.

salsa

Cytat: marax w 04 Lip 2014, 08:03:16
Zawody tutaj trwaja ? Kto da wiecej ? :)
o jezusie lol lol lol lol

no mozemy jeszcze pogadac "kto ma gorzej w ciazy" ale to chyba leci na ciązowej juz :P
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

nionczka

Cytat: marax w 04 Lip 2014, 14:03:02
skale sa powszechnie dostępne na końcu ksiązeczki zdrowia :)

jak ktoś ma. My nie mamy :-)

golinda

Cytat: rudasekawf w 04 Lip 2014, 11:22:10
Eeee tam konkurs, raczej wyrobienie skali porównawczej :P

taaa, wszędzie to porównywanie - które szybciej usiadło, wstało, poszło, zrobiło na nocnik, samo jadło łyżeczką, wyższe, cięższe :crazy:

marax

Znajoma byla na zebraniu do 1 klasy ( oba z tego maszego montessori bezposrednio daje do 1 klasy) a wiekszosc dzieci poszlo jednak po zerowce szkolnej. 2 matki wstaly i oswiadczyly ze sobie nie wyobrazaja ze ich dzieci, ktore umieja czytac i pisac juz beda w jednej klasie z dziecmi ktore tego beda sie uczyc. One pojda ta sprawe do dyr wyjasnic- powinny byc osobne klasy dla geniuszy i plebsu nie pismiennego .

golinda

ludziom się w dupach poprzewracało

marax

Cytat: marax w 04 Lip 2014, 21:51:38
Znajoma byla na zebraniu do 1 klasy ( oba z tego maszego montessori bezposrednio daje do 1 klasy) a wiekszosc dzieci poszlo jednak po zerowce szkolnej. 2 matki wstaly i oswiadczyly ze sobie nie wyobrazaja ze ich dzieci, ktore umieja czytac i pisac juz beda w jednej klasie z dziecmi ktore tego beda sie uczyc. One pojda ta sprawe do dyr wyjasnic- powinny byc osobne klasy dla geniuszy i plebsu niepismiennego . Dla mnie siatka to jedyna wlasciwa skala porownawcza co mnie obchodzi dziecko kolezanki ? Jest jakie jest wazne ze zdrowe. Dla matek dzieci zbyt chudych/grubych to nic przyjemnego sluchanie ze moje dziecko to ideal wagowy.

salsa

dajcie spokoj, rozmowa jak kazda inna - mozna nie brac w niej udziało ;) nie ma przymusu ani czytania ani gadania ;) jednego obchodzi to innego tamto - naprawdę czepianie się i tyle ;) niech sobie kazdy gada o czym chce ;)

golinda

Cytat: salsa w 04 Lip 2014, 22:56:47jednego obchodzi to innego tamto

to podawanie wag itp. to trochę jak rozmowa pijaków "nieważne, co powie inny, ważne żebym ja powiedział" lol

salsa

o jezu, urwałyście się z choinki   :rotfl: :rotfl: ?? tak mowicie  jakbyście dopiero co dołączyły do strefy :D
oftopy nie na temat w innych wątkach i gadanie pt "a u mnie to ..." to chleb powszedni strefowych rozmów, no co WY :D :D
Marax, nie dalej jak wczoraj udowadniałaś wszystkim, ze nikt nie ma w ciazy gorzej niż Ty, naprawdę takie same rozmowy prowadzicie, przyganiał kocioł garnkowi ;) dajcie spokoj :P

marax

Tyle ze nie ma do tego mojego samopocZucia skali porownawczej w zaleznosci od wieku rasy plci itp w przeciwienstwie do siatek centylowych. Co mi zalezy jak lubicie to mozecie sobie porownywac zabieram sie gdzie indziej. Jakby ktos mial jednak fotelik do sprzedania to pw poprosze :)

salsa

nie gadałysmy o siatkach tylko o wadze dziecka w stosunku do zmiany fotelika a potem się wywiązał oftop
nie czepiaj sie Marax, nie podoba Ci się temat to nie bierz udziału, to jest proste ;)

kotabma

Cytat: marax w 04 Lip 2014, 09:03:16Zawody tutaj trwaja ? Kto da wiecej ?
jesli tak bardzo to komus przeszkadza ze podalam wage moich dzieci to juz to usunelam
ruda i magdalinska - mozecie usunac wage Marty i Zosi z cytatow?

mobka

O Jezu Kotabma :rotfl: chyba pójdę na wątek, na którym trwa dyskusja czy wolimy kobiety czy mężczyzn :P

magdalinska

Kota ok, juz usuwam.
Ja nei wiem co sie dzieje, ale ostatnio czesto cos komus przeszkadza....

kasiafbpl

Wśród różnych możliwości, jakie są dostępne dzisiaj na rynku, jest naprawdę w czym wybierać. Jeśli nie jest problemem dla nas zakup kolejnego fotelika (po osiągnięciu 18kg. przez dziecko), to foteliki o mniejszych zakresach wagowych zawsze mają większą regulację konta pochylenia. To dość ważne, w przypadku małego dziecka, które często zasypia. Model udany firmy 4Baby Alto - 9-18kg http://forbabies.pl/4baby-alto-fotelik-samochodowy-9-18 z wyższej półki http://forbabies.pl/besafe-izi-comfort-x3-isofix-fotelik-samochodowy BeSafe. W przypadku fotelików o większym przedziale wagowym, dobrze by był regulowany zagłówek - by można go było łatwo dostosować do rosnącego brzdąca. Np. 4Baby Star Fix, fotelik z mocowaniem isofix, pochylany, z regulacją zagłówka http://forbabies.pl/4baby-star-fix-fotelik-samochodowy-9-36-z-isofix albo Caretero Diablo XL Plus, bardzo solidna skorupa i łatwy montaż, no i co ważne, pochylane oparcie http://forbabies.pl/caretero-diablo-xl-plus-fotelik-samochodowy-9-36

Dodany tekst: 06 Sie 2014, 10:48:26

Jeszcze jednym fajnym modelem z isofix jest Maxima SPS od 9 do 36kg. Fotelik wyposażony został w poduszki boczne SPS, które stanowią dodatkową ochronę podczas bocznego zderzenia http://forbabies.pl/easygo-maxima-sps-isofix-fotelik-samochodowy-9-36

zosia2007

będę miała do sprzedaży fotelik Maxi Cosi Tobi, uzywany tylko przez mojego Pawła, kupiony w 2011 r. Bezwypadkowy, dostepny od następnego tygodnia bo pod koniec tego przyjdzie nowy fotelik dla niego.
tak wygląda, kolor steel gray:

rudasekawf

Ubrałam dzisiaj L. w cieplejszą kurtkę i przestała mieścić się w foteliku, w którym jeździ. Nie ma szans wsadzić ją w czymś jeszcze grubszym na zimę. Głową już i tak wystaje ponad krawędź, więc decyzja o kupnie już podjęta.

Nie wiem czy upierać się o taki, w którym może jeździć tyłem? Polecacie jakiś.

Od znajomych dostałam (po ich dziecku) taki:
http://cokupic.pl/produkt/Coneco-zenith-9-25-kg-07-ty-

Nie chciałabym, żeby jeździła w badziewiu.

Angie

ruda to pewnie lepiej żeby w tym co pokazałaś nie jeździła  ;).
Nie jestem teraz na czasie z takimi fotelikami, ale na pewno kilka stron wcześniej można znaleźć
jakieś podpiwiedzi.

konwalia

To nie wpinaj coneco. To antymandat. Ile waży Lena? Wg mnie jest za mała na przodem

rudasekawf

L. aktualnie waży pod 11 kg w ubraniach.

Czyli ten fotelik wywalić.

konwalia

jaki masz budzet, auto, przekładacie fotel?