Suknia dla NIEszczupłej

Zaczęty przez MagdaG, 07 Paź 2008, 17:06:44

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdarynka

Chce Wam sie trzymac takie ciężary ??? 
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

effik

MagdaG i co z sukienką? Kiedy jakieś foty będą? :)
gdybyś gdzieś na Śląsku znalazła kamizelkę dla pana młodego z wzorem podobnym do tego, który wklejałaś, daj znać ;) :)

foczkaka

magdarynka jeszcze nie wiem, ale moge sie poswiecic ;)
Nie możesz mieć wszystkiego, bo gdzie byś to położył...

MagdaG

effik.... garnitur będzie szyty w sunset suit.... kamizelka tez.. szyja na miarę:)

magdarynka

MagdaG kiedy ty masz przymiarke ? Juz sie nie moge doczekac  :jejeje:

tachogti

Cytat: magdarynka w 25 Lut 2009, 20:47:36
MagdaG kiedy ty masz przymiarke ? Juz sie nie moge doczekac  :jejeje:
to sie nazywa lokalny patriotyzm ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

magdarynka

effik

Cytat: MagdaG w 25 Lut 2009, 20:36:12
effik.... garnitur będzie szyty w sunset suit.... kamizelka tez.. szyja na miarę:)

no właśnie myślimy nad tym samym. ale jeszcze nie byliśmy oglądać, co mają :)

MagdaG

magdarynka..... na początku marca pierwsze mierzenie.... brrr

MagdaG

No i zostały dwa miesiące. Cały czas się zastanawiam czego zapomniałam załatwić - a pewno czegoś zapomniałam. Liczę na Wasze podpowiedzi. Poniżej lista co już załatwione - czekam na dobre radysmile

- garnitur i koszula pod kolor sukni kupiona
- suknia i welon się szyje (krótszy welon na wesele już kupiony)
- lokal zarezerwowany (został jeszcze wybór menu ale to miesiąc przez ślubem)
- dj zarezerwowany
- fotograf załatwiony (kamery nie będzie)
- samochód załatwiony (jedziemy ze świadkiem)
- materiały do dekoracji auta leżą na szafie
- buty dla mnie i przyszłego męża kupione
- podziękowania dla gości zrobione
- zaproszenia kończymy roznosić
- tort jadę załatwiać dzisiaj
- wódka kupiona
- wina kupujemy dzisiaj
- napoje na tydzień przed weselem
- księga gości kurzy się już na szafie
- muzyka skompletowana
- prezenty dla mam kurzą się razem z księgą
- bukiet i butonierki zamówione
- bielizna kupiona
- biżuteria skompletowana
- dekoracja kościoła na dwa tygodnie przed ślubem
- papiery z urzędu załatwione
- nauki odbyte
- zaświadczenia o chrzcie i bierzmowaniu załatwione
- protokół przedślubny i zapowiedzi zaraz po świętach
- fryzjer zarezerwowany (manicure to już przed ślubem a makijaż robię sama)
- pierwszy taniec - walc angielski w trakcie ćwiczeń
- winietki - robię sama (materiał kupiony i czekam na potwierdzenia gości)
- obrączki kupione

no to teraz czekam na dobre rady mądrych głów :)

zuzia

MagdaG
nie wiem jak jest u was ale u nas było pełno okolicznych dzieci przed kościołem więc trzeba było mieć cukierki.

MagdaG

zuzia... hmm.... na ślubie i weselu nie przewidujemy żadnych dzieci:) a obce.... też nie przewiduje:)

zuzia

Cytat: MagdaG w 31 Mar 2009, 13:55:55
zuzia... hmm.... na ślubie i weselu nie przewidujemy żadnych dzieci:) a obce.... też nie przewiduje:)

no u nas to nie jest dla dzieci na weselu tylko przed kościół zawsze przybiegają dzieciaki. i to dla nich wszyscy zawsze mają cukierki. ale to może miejscowy obyczaj.

a chlebek weselny zamówiliście?
ciasta macie w menu?

elve

wow, ale organizacja..... my połowy z tych rzeczy tydzień przed ślubem nie mieliśmy

z Kościoła jest tylko jedno wyjście? jest jakieś zadaszone miejsce na składanie życzen po ceremonii, na wypadek deszczu?
chcesz żeby coś było sypane pod kościołem, zainteresuj się tym sama :)

omówcie z fotografem jakie chcecie zdjęcia (grupowe, zbliżenia, z rodzicami), wygospodarujcie czas dla fotografa zeby pokazać mu rodzinę, omówcie jakie będą punkty programu

MagdaG

z kościoła jest jedno wyjście i to zadaszone a po nas nie ma już żadnego ślubu więc spoko:) groszkówki zbiera dla nas dziadek a z ryżem (mimo kryzysu) nie powinno być problemu kilka dni przed ślubem:) Fotograf to natomiast znajomy z pracy mojego przyszłego małżonka więc z nim problemu nie będzie (a najważniejsze ze zdjęcia robi nam za darmo w ramach prezentu) :D

magdarynka

MagdaG ty juz chyba po przymiarce  :knuje: No opowiedz cos bo my tu czekamy z niecierpliwoscia

MagdaG

Magdarynka.... byłam na mierzeniu mojego tłuszczyku... teraz mam czekać na telefon od babki na przymiarkę i na koniec kwietnia kiecka ma być gotowa. Mama bez konsultacji ze mną powiedziała jej prawdziwą datę ślubu. Musiałam kobicie nakłamać, że wprawdzie ślub 6 czerwca ale nie w Sosnowcu tylko wyjeżdżamy daleko daleko na dwa tygodnie wcześniej a kieckę muszę mieć wcześniej kilka dni (ku Twojej przestrodze przed tą babką)... no i wyszło, że na koniec kwietnia ma być gotowa:)

magdarynka

Cytat: MagdaG w 31 Mar 2009, 14:13:43
Magdarynka.... byłam na mierzeniu mojego tłuszczyku... teraz mam czekać na telefon od babki na przymiarkę i na koniec kwietnia kiecka ma być gotowa. Mama bez konsultacji ze mną powiedziała jej prawdziwą datę ślubu. Musiałam kobicie nakłamać, że wprawdzie ślub 6 czerwca ale nie w Sosnowcu tylko wyjeżdżamy daleko daleko na dwa tygodnie wcześniej a kieckę muszę mieć wcześniej kilka dni (ku Twojej przestrodze przed tą babką)... no i wyszło, że na koniec kwietnia ma być gotowa:)
Ups  :mocking: Dobrze z udalo sie odkrecic. No to czekam do kolejnego razu  ;)

MagdaG

aaa... dodam jeszcze z zdecydowałam się na kwiaty (w pierwszej wersji miałam robić sama z kalii ale w czas zorientowałam się ze kalie są białe a moja kiecka ecru) i stanęło na kwiaciarni. Poszłam z mamą (okazało się ze kwiaciarka to pacjentka mamy) i stanęło na tym, że będę miała długie berło z ok 9 bordowych róż, Piotrek i świadek butonierki z takich samych różyczek a świadkowa wieeeeelką jedną bordową różę - i to wszystko za niecałe 150 zł :D

effik

O mamo  :bravo:
MagdaG mamy ślub w tym samym dniu, ale nie powiedziałabym, że z organizacją jestem tak daleko jak ty :D :D

ishka82

MagdaG, z zapisem do manikiurzystki nie czekaj za długo ;) Ja zaczekałam i sprawdzona nie miała już czasu i wylądowałam u przypadkowej, na szczęście się spisała :D

rilla

Cytat: MagdaG w 31 Mar 2009, 14:34:06
aaa... dodam jeszcze z zdecydowałam się na kwiaty (w pierwszej wersji miałam robić sama z kalii ale w czas zorientowałam się ze kalie są białe a moja kiecka ecru) i stanęło na kwiaciarni. Poszłam z mamą (okazało się ze kwiaciarka to pacjentka mamy) i stanęło na tym, że będę miała długie berło z ok 9 bordowych róż, Piotrek i świadek butonierki z takich samych różyczek a świadkowa wieeeeelką jedną bordową różę - i to wszystko za niecałe 150 zł :D

to nie wiem czy mało... ja miałam to samo, w podobnej cenie a z storczyków

aga.ant

MagdaG pozwoliłam sobie skopiować twoją listę na własne potrzeby :) Ja dopisałam do swojej listy zawiadomienia, ozdoby na alkohole i menu na stół.

giga

MagdaG,świetna organizacja. :thumbup:

MagdaG

bukiet wybrany -> taki jak na zdjęciu tylko wersja bordo:) A tak swoją drogą nie myślałam, że czas tak szybko zleci..... za miesiąc i kilka dni będę mężatką:)