Suknia dla NIEszczupłej

Zaczęty przez MagdaG, 07 Paź 2008, 17:06:44

MagdaG

magdarynka - tak sobie teraz pomyślałam - ten salon prowadzą dwie babki - matka i córka - o której z nich mówiłaś?

magdarynka

MagdaG i co z ta umowa ? Podpisalas ?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

MagdaG

umówiłam się z nią na środę czyli jutro na próbki materiału to do razu jej umowę pod nos podłożę. Magdarynka - Ty miałaś na myśli tą starszą czy młodszą kobitkę?

magdarynka

Cytat: MagdaG w 18 Lis 2008, 13:14:09
umówiłam się z nią na środę czyli jutro na próbki materiału to do razu jej umowę pod nos podłożę. Magdarynka - Ty miałaś na myśli tą starszą czy młodszą kobitkę?
Pojecia nie mam o kim mi mowili  :bn:

MagdaG

hmm.... myślicie, że do panny młodej xl pasuje bukiet xl  :flowers:

MagdaG

chodzi mi o bukiet z  ok.30 róż np Prima Donna około 50 - 60 cm - koszt jednej na giełdzie to około 2 zl:) :D Przypominam, że suknia ecru i złota biżu:)

tachogti

MagdaGa utrzymasz to? musialabys wczesniej z hantlami pocwiczyc  :hihi:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

MagdaG

tachogti.... aż wstyd się przyznać, ale skoro mojego przyszłego małżonka podnoszę (a waży coś koło 100:) to z kilkoma kwiatkami nie będzie problemu. A swoją droga to jest właśnie mój problem - najpierw maniakalnie w szkole grałam w siatkę a potem mi odpiło na punkcie spinningu - rowerków tomahawk i potwornie wyrobiłam sobie mięśnie (plus do tego doszło sadełko). Teraz np nie mogę znaleźć jeansów na siebie - w pasie loooooz a w udach i łydkach opięte jak sznurek na szynce:)

tachogti

ja trenuje 12 lat karate wiec cos wiem o opinaniu sie spodni na udach  what mam taki patent ze kupuje luzne w pasie i mi kobitka zweza znajoma i nie ma innego wyjscia  :hihi: a tak serio to bedzie naprawde cholernie ciezkie i  wez kilo dwa kilo maki i potrzymaj godzine, albo nawet dluzej bo dochodza zyczenia  ;) nadmienie, ze kwiatki sa zazwyczaj w "mikrofonie" z gabka nasaczona woda!
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

magdarynka

Jak bedziesz miala tak duzy bukiet to ciezko ci bedzie i w jakis sposob ograniczy on Twoje ruchy.

twinnie77

Ja myślę, że taki bukiet XL jeszcze podkreśli twój rozmiar, ja bym się na taki nie zdecydowała.

MagdaG

Dziewczynki.... to jeszcze jedno - moja suknia ecru plus złota prosta biżuteria. Czy dla pana młodego do ciemnego garnituru będzie pasował musznik i kamizelka w kolorze złota?

MagdaG

jeszcze jedna kamizelka:)

elve

jak na mój gust, kolorystyka pasuje :)

giga

Cytat: MagdaG w 19 Lis 2008, 11:11:22
Dziewczynki.... to jeszcze jedno - moja suknia ecru plus złota prosta biżuteria. Czy dla pana młodego do ciemnego garnituru będzie pasował musznik i kamizelka w kolorze złota?
pasuje

effik

MagdaG bardzo ładne te wzory kamizelek :)  :thumbup:

JOANNA 102030

Witam
Ja również szukam sukni ślubnej w rozmiarze 46-48 na wzrost 160 cm i nie wiem jak to będzie, wszystkie ładne suknie sa w rozmiarze 36. Mam chorą tarczyce i przez to mój metabolizm jest bardzo spowolniony, raczej do pazdziernika 2009 nie uda mi się schudnąc. Gdzie szukac salonu z sukniami w dużych rozmiarach i jak to zrobic żeby nie wyglądac jak przysłowiowa beza.

zosia2007

JOANNA 102030 załóż osobny wątek - dziewczyny na pewno pomogą :) a i napisz skad jestes ;)

a wogole to witamy  :welcome:

giga

JOANNA 102030[/b witamy na strefie :agreed:

englein

Witam,
ja mam rozmiar ok 46. Nie robilam rundek po salonach-tylko trafilam od razu do pani Ani krawcowej. To osoba polecona przez moja kolezanke i jej kolezanki. Mozna do niej przyjsc ze zdjeciem, z rysunkiem, badz tlumaczyc wszystko w salonie a pani Ania bedzie proponowala. Jedno jest pewne, powiedziala kiedys ze nie uszyje czegos co chce klientka,jesli nie bedzie klientce w tym dobrze. Zeby nie bylo,ze fason dla szczuplaka zalozy pbardziej okrągla panna mloda.
Poszlam do niej ze zdjeciem, ale wiedzialam,ze z tego modelu chcialabym miec gore:) Pani Ania zaproponowala ciut inny dol i lekko zmienila tyl.
Koszt szycia mojej kreacji to 1500 zl. Przy podpisaniu umowy do konca roku jest gratis bolerko.
Wiem,ze mozna tam uszyc juz sukienki juz za 1200 ale mozna i za 2000. Wszystko zalezy od fasonu, materialu, iloscii koronek.
Wiem,ze gdybym miala mierzyc w salonach sukienki za male na mnie-to chyba popadlabym w jakas paranoje i dół gotowy:)

magdarynka

MagdaG i co z ta umowa ???

foczkaka

MagdaG na jaki bukiet sie w koncu decydujesz? głównie chodzi mi o kwiaty i kształt, bo ja kolorystyka całkiem inna. Ale ja tez xL i zastanawiałam sie nad bukietem xL.
Straszny mam bukietowy mentlik :P