Suknia dla NIEszczupłej

Zaczęty przez MagdaG, 07 Paź 2008, 17:06:44

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

effik

a pokażesz suknię jak już będzie?  :pray:
ja mam bukiet z bordo i herbacianych :)

callja

Cytat: MagdaG w 03 Maj 2009, 11:18:27
bukiet wybrany -> taki jak na zdjęciu tylko wersja bordo:) A tak swoją drogą nie myślałam, że czas tak szybko zleci..... za miesiąc i kilka dni będę mężatką:)

Magda, ja tak, cichutko, nieśmialutko... z pytankiem małym... czy MUSZĄ te zielone glizdki fruwać??? Domyślam się, że chodzi Ci o ogólne wysmuklenie, ale wbrew pozorom efekt taki trawki robią niewielki, za to bardzo skutecznie odwracają uwagę od sukienki i od samej Panny Młodej :( Zerknij na zdjęcia foczkaka - miała prześliczny w kolorystyce, oryginalny bukiet, ale do niego dołożony zwis zielonoglizdkowy i.... IMHO zasłoniła tym śliczną koronkę sukienki, a efekt wydłużenia sylwetki był niemal niewidoczny. Co nie zmienia faktu, że ogólnie wyglądała bardzo ładnie.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

MagdaG

Cytat: effik w 03 Maj 2009, 11:51:41
a pokażesz suknię jak już będzie?  :pray:
ja mam bukiet z bordo i herbacianych :)

obiecuje że pokaże jak będę miała z naciskiem na "jak będę miała" - w czwartek mam mieć przymiarkę i w sobotę do odbioru (przynajmniej tak krawcowa planowała) ale po tym jak mnie magdarynka nastraszyła mam wiele obaw co do realizacji zamówienia w terminie:/

rubin04

A mi sie ten "zileony zwis" bardzo podoba!
Myślę że moze tać całkiem ładny efekt wysmuklenia sylwetki.
O wiele bardziej podobają mi sie takie zielone zwisające trawki niż "lejący" sie bukiet.

Czekamy wiec na sukienke!!!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

Cytat: rubin04 w 03 Maj 2009, 18:33:03

O wiele bardziej podobają mi sie takie zielone zwisające trawki niż "lejący" sie bukiet.

Bukietu o formie "łezki" bynajmniej nie zamierzam Magdzie sugerować, bo zwykle sprawia dość ciężkie wrażenie... A z dotychczasowych rozważań wynika, że Magdzie zależy na osiągnięciu wrażenia lekkości. Glizdki pasują IMHO do sukienek dość ascetycznych w kroju i uszytych z gładkich tkanin; widziałam kiedyś (jakieś 8 lat temu) dziewczynę w ekstremalnie prostej sukience (francuskie cięcia) z gładkiej tafty - do tego miała bukiet z róż ze zwisem zielonoglizdkowym. Wyglądała ładnie. Ale gdy coś fruwa na tle koronki czy kryształków/cekinów/haftów - to juz robi się IMHO za dużo tego dobrego. Magda wspominała coś o welonie szytym z muślinu, nie tiulu - może np. wiążąc bukiet muślinem identycznym jak welon, o swobodnie puszczonych, długich "wstążkach" dałoby się osiągnąć podobny efekt wydłużenia, bez wprowadzania do stylizacji obcego elementu???

effik

MagdaG nie martw się na zapas! 3mam kciuki  :friends:

MagdaG

qźwa nie uwierzycie!!.. poszłam dzisiaj na przymiarkę, dziś miały być poprawki a w sobotę suknia do odebrania. Wchodzę do salonu, Pani mi pokazuje suknie... ja patrzę a ona jest biała!!! ja się pytam czy ta suknia jest biała a ona na to - oczywiście, śnieżnobiała!!! Ja jej mówię, że miała być ecru, ze już mamy wszystko kupione pod ecru łącznie z koszulą P i moimi butami i ze nie było mowy o białej a ona na to, że miała być biała i jest biała!!!!!! Awantura trwała 30 minut.... aż w końcu pani krawcowa doszła do wniosku, że chyba jednak rzeczywiście miała być ecru i że jej się coś pomyliło, że uszyła białą ..... i że nowa suknia, tym razem ecru będzie na wtorek!!! no myślałam, że mnie tak dzisiaj rozniesie!!!!

zwierzatko_mojej_mamy

MagdaG o matko i corko!!!!  :crazy: :crazy: :crazy: :padam: :padam: :padam:
cale szczescie, ze na wtorek!!!! trzymaj sie - walnij se sete na tego stresa :daisy: :daisy: :daisy: :daisy:
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

MagdaG, o kurde...  :padam: Nie dziwię się, że się wkurzyłaś!  :empathy: Trzymam kciuki, żeby już obyło się bez takich wrażeń  :beer:.

MagdaG

pierwszy raz w życiu rozbolał mnie żołądek nerwów;/

callja

O mamusiu, ale historia.... Magda - polewam :beer: na uspokojenie i dobrą wróżbę :)

magdarynka

Milo z ich strony ze laskawie uszyja Ci wlasciwa ;)

sunflowerka

o rany! Trzymam kciuki, żeby suknia w końcu była taka jak należy.
Swoja drogą zdziwiłam się, bo myślałam, ze materiał wybiera się razem z krawcowa. Jak ty zamówiłaś suknie nie widząc materiału?

bagietka12

MagdaG o matko  :crazy: :crazy: :crazy: chyba bym zabila ta babe

rilla

o Magda... ktos chyba tu ostrzegał przez tą Panią...

effik

Kasia

dobrze że jeszcze trochę czasu masz :)

Anupka

No masakra! Ale w sumie po moich przejsciach kieckowych to mnie juz nic nie zdziwi! Pilnuj jej z ta nowa kiecka, zeby Ci juz nic nie schrzaniła!

I nie martw się, coby się nie wydarzyło, to i tak bedzie dobrze ! :)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

syrenka

:ohboy: ale historia...
Dobrze, że masz jeszcze miesiąc, ale nie zazdroszczę :(
Mojej koleżance uszyli za krótką - też było nieciekawie...
:friends: ale musi się wszystko udać, będzie dobrze :)

MagdaG

Cytat: sunflowerka w 08 Maj 2009, 08:24:12
o rany! Trzymam kciuki, żeby suknia w końcu była taka jak należy.
Swoja drogą zdziwiłam się, bo myślałam, ze materiał wybiera się razem z krawcowa. Jak ty zamówiłaś suknie nie widząc materiału?

widziałam materiał, ba - dostałam kawałek żeby dokupić wszystko inne.... a kiecke uszyła z innego niż mi pokazywała:/

effik

Cytat: MagdaG w 08 Maj 2009, 17:21:42

widziałam materiał, ba - dostałam kawałek żeby dokupić wszystko inne.... a kiecke uszyła z innego niż mi pokazywała:/

:stupid: :stupid: :stupid:

sunflowerka

effik

MagdaG ale nie martw się, ja w pierwszej chwili po twojej historii spojrzałam z przestrachem na twój suwaczek, ale mnie uspokoił. Gdyby to miało być w przyszłym tygodniu, to byłaby większa nerwówka.
Co nie zmienia faktu, że jak się baba z tobą umawia na wybrany przez ciebie termin, to powinna go dotrzymać  :zly: :stupid:
a czemu już odbierasz? ja dopiero 22go :)

panikarola

a myslalas moze, zeby poprosic o jakas obnizke ceny?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

ishka82

MagdaG, o kurde :ohboy: Ale jazda :padam: 3mam kciuki, żeby na wtorek była uszyta piękna, wymarzona i w odpowiednim kolorze :thumbup: