O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

eva_luna

Cytat: foszek w 11 Sie 2008, 21:36:34
Ja nie potrafie zrozumiec, dlczego nie ma zapisow, w ktorych ciezarne maja pierwszenstwo. Wychodzac od lekarza, powinno sie miec juz zaklepany termin nastepnej wizyty w terminie jakim jest ono potrzebne a nie kiedy jest jakas luka :/

Czytalyscie ten artykul?
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,5561156,Brytyjki_czesciej_rodza_bez_naciecia.html

u mnie w przychodni podobno tak jest, nie wiem tylko ile w tym prawdy

foszek

Ja mam to szczescie ze moge isc do swojego gina, nawet znienacka, ewentualnie chwile posiedze ale zawsze mnie przyjmie.
Choc z lezka w oku wspominam swojgo ginka z PL, ten to mial ustalone terminy w tyg w ktorych przyjmowal tylko i wylacznie ciezarne. No nagle przypadki tez mogly sie zalapac, ale generalnie wiadomo bylo, ze w poniedzialek do 12 to glownie ciezarne

aja

ide dziewczyny na USG i nie wiem czemu bo jak przed zadnym do tej pory jakoś mam takie dziwne mrowienie - denerwuje się czy co!

vobi

jusia

Cytat: vobi w 12 Sie 2008, 19:45:48
hej Aja, i jak tam po USG?
Aja to chyba nie chce znac plci malucha, prawda?
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

aja

Cytat: jusia79 w 12 Sie 2008, 19:49:09
Aja to chyba nie chce znac plci malucha, prawda?
[/quote]
prawda prawda
trwamy w niewiedzy

ogólnie wszystko ok. - ciąża na każdym usg wychodzi że jest starsza o tydzień ( do dwóch)! czyli to jakiś 24 tc i 4 dni
wyszło poszerzenie miedniczki nerkowej u malucha  :( co jest do sprawdzenia po porodzie

vobi

Cytat: aja w 12 Sie 2008, 21:56:41
ogólnie wszystko ok. - ciąża na każdym usg wychodzi że jest starsza o tydzień ( do dwóch)! czyli to jakiś 24 tc i 4 dni
wyszło poszerzenie miedniczki nerkowej u malucha  :( co jest do sprawdzenia po porodzie

aja, a to poszerzenie miedniczki to jakis problem? Uhm... nie znam sie na tym w ogole  :-[ Czy po prostu taka "cecha osobnicza"?

aja

lekarz który robił USG nic nie powiedział poza tym że 2 tyg po porodzie mam zrobić USG dziecku - dał namiar do konkretnego lekarza
i niestety nic więcej nie wiem!
może dzisiaj mi moj gin. wytłumaczy nieco wiecej

doris8008

a tak z innej beczki: jak Wasze emocje? Ja np. przed chwilą popłakałam się ze wzruszenia gdy Polska wygrała z Serbią w siatkówkę  brawo

jusia

Cytat: doris8008 w 14 Sie 2008, 11:13:45
a tak z innej beczki: jak Wasze emocje? Ja np. przed chwilą popłakałam się ze wzruszenia gdy Polska wygrała z Serbią w siatkówkę  brawo
moim zdaniem bez zmian, ale maz ma juz na ten temat inna opinie :) ja wrecz przeciwnie, uwazam, ze teraz rzadziej placze, ale faktycznie zdarza mi sie zareagować histerycznym płaczem na jakies nieistotne wydarzenia :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

foszek

Cytat: doris8008 w 14 Sie 2008, 11:13:45
Ja chyba mam juz ten etap za soba lol Choc dzisiaj nie wiem laczego mam dobry humorek, dom na glowie stoi, za chwilke beda tesciowie a ja zamiast cos robic siedze na strefie lol

nionczka

Mi pare tygodni temu zdarzalo sie poplakac ogladajac nawet glupoty w TV. Jestem nadal bardzo wrazliwa np. nie moge patrzec na przemoc w TV, ale nie mam jakichs humorków.
Moj maz mi powiedzial, ze myslal, ze bedzie gorzej.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

czy któraś orientuje sie jakie negatywne skutki powoduje zażycie aspiryny w pierwszym miesiącu ciąży ???

konwalia

nie nakręcaj się  przytul

aspiryna zwiększa ryzyko krwawienia, ale to już Ci nie grozi, bo ciąża się zachowała. Kg przecież nie zjadłaś. Zażywana w trzecim trymestrze może wydłużać akcję porodową i zwiększać krwawienai

goga

niewielka ilość nie powinna w niczym zaszkodzić - Konwalia ma rację   spokojnie :) a co mówił gin ?
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

brawurka

ja nawet nie wspominam co robiłam i brałam w ciaży z majka (wtedy kiedy jeszcze nie wiedziałm o ciąży). aja nie martw sie takimi rzeczami

aja

uff - czasem mam faktycznie takie dni, że dopadają mnie czarne myśli (a kysz a kysz....)
boję się tylko, że zbyt dużo było tych niedobrych rzeczy...

brawurka a pępek jaki miałaś (ciekawa jestem czy to się sprawdza) wklęsły czy wypchnięty/ wypukły  z Mają?

brawurka

długo był plaski, ale jakoś w 9 miesiącu wysunął się na prowadzenie, ale to tez zalezalo od Majki w jakiej pozycji była, bo czasem się chował, tz nie ra Tzupełnie, ale byl raz mniej raz bardziej wystający.siostra T. ma syna i miala wypukły pepek dosc szybko

gioseppe

Cytat: aja w 18 Sie 2008, 08:14:48
(ciekawa jestem czy to się sprawdza) wklęsły czy wypchnięty/ wypukły  z Mają?
a co sie ma sprawdzac? bo nie znam tej terii? ;)
ja mam na razie naciagniety pępek jak barania torba :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

magdalinska

na plotach zostałam olana  :jezor: , wiec pytam tu. Czy na badania na toxo i różyczke trzeba isc na czczo, czy mozna cos zjesc?

jestynka

aja

Cytat: gioseppe w 19 Sie 2008, 09:17:16
a co sie ma sprawdzac?
[/quote]

hahahaha wiesz co jest taki przesąd że jak pępek wystaje -czyli  to wiązanie jest bardziej widoczne to wróżą chłopaka a znów jak bardziej wklęsły to będzie dziewczynka
i jeszcze jedna wróżba - ostatnio od babci się dowiedziałam, że jak pierwsze roszną cyce  ;D od brzucha to też wrózy na dziewczynkę
ale bym się cieszyła gdyby się to sprawdziło

Cytat: magdalinska w 19 Sie 2008, 09:42:07
na plotach zostałam olana  :jezor: , wiec pytam tu. Czy na badania na toxo i różyczke trzeba isc na czczo, czy mozna cos zjesc?
ja nie pomogę bo jak robiłam Toxo to i przy okazji resztę - morfologię więc byłam na czczo!
niby mówią,że kobiety w ciąży mogą robic badania po śniadaniu ale wiadomo są troszkę niemarodajne wiec ja wolę zawsze na czczo

gioseppe

Cytat: magdalinska w 19 Sie 2008, 09:42:07
mozna jesc
ja pojechalam na czczo, poszlam na badanie krwi z kanapka w reku a pani sie zaczedla ze mnie smiac - ale to mozna po jedzeniu :P

gioseppe

aja dzieki za pepkowe wytlumaczenie
no ciekawe jak to u mnie sie uksztaltuje..

jestynka

to może dlatego muszę być na czczo bo mam przy okazji morfologię. Jak mi się nie chce iść na te badania