O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

nionczka

Cytat: jestynka w 19 Sie 2008, 10:32:28
to może dlatego muszę być na czczo bo mam przy okazji morfologię. Jak mi się nie chce iść na te badania

Ja mialam dokladnie tak jak mówisz. Wszytskie choroby, przeciwciala, etc robili mi razem z morfologia wiec musialam wytrzymac bez sniadania. Za to wyjelam sobie kanapke zaraz po wyjsciu z gabinetu bo inaczej bym zemdlala.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

dzieki za odp - polewam po szklance soku marchwiowego ;)
tak w sumie teraz pomyslalam, ze mi to wszystko jedno, w domu rano i tak nic nie jem, dopiero jak przyjde do pracy, wiec pewnie i tak na czczo sie pojawie ;)

gioseppe

Cytat: magdalinska w 19 Sie 2008, 10:34:03
tak w sumie teraz pomyslalam, ze mi to wszystko jedno, w domu rano i tak nic nie jem, dopiero jak przyjde do pracy, wiec pewnie i tak na czczo sie pojawie ;)
i nie jest Ci slabo?? ja zawsze rano musze cos zjesc, chocby kanapke z samym masłem albo troche chleba bo inaczej to odlatuje :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

jestynka

ja to jestem przerażona jak ja wytrzymam do ok.9 bez jedzenia. Najem się pewnie na wieczór , na noc, ale i tak nie mam gwarancji , że nie wstanę z atakiem głodu

abkasia

jestynkaidz o 7 rano.. ja tak zrobilam.. a tak powaznie to podobno teraz nie zaleca sie chodzenia na czczo na badania.. ja robilam glukoze 2 razy: za pierwszym razem na czczo razem z morfologia.. po tygodniu poszlam po lekkim sniadaniu na glukoze i morfologie i wyniki mam prawidlowe... gin powiedzial ze w porzypadku glukozy to ona musi byc dobra nawet po lekkim sniadaniu.. musi byc pewnie z pol godz przerwy miedzy badaniem a sniadaniem, ale wynik musi byc prawidlowy, jesli jest wszystko ok

jestynka

abkasia może głupie pytanie, ale pamiętasz co jadłaś na śniadanie i nie było zbyt obfite?  :-[
niestety badania u mnie są od 8 :(
a ja potrafię wstać tak głodna ok.6  ale jeśli mówisz, że nawet pól godz. przed można zjeść to super.
szybko zrobiłaś sobie te badania

aja

Cytat: dodaa84 w 19 Sie 2008, 12:33:10
dziewczyny, pewnie to już było 1000 razy, ale może jeszcze raz.
jakie badania szczepienia należy zrobić przed planowaną ciążą?
będę teraz robić szczepienia na wzw, co jeszcze?

z tego co mi teraz do głowy przychodzi to jeszcze cytologia, toxo, i.... ?

Angie

Cytat: dodaa84 w 19 Sie 2008, 12:33:10
dziewczyny, pewnie to już było 1000 razy, ale może jeszcze raz.
jakie badania szczepienia należy zrobić przed planowaną ciążą?
będę teraz robić szczepienia na wzw, co jeszcze?

cytologia, toxo,  cytomegalia i różyczka. Ze szczepeiń ja robiłam tylko wzw.

marax

moja roxi sie nei znalazla stracilam juz nadzieje na tego psa-trudno trzeba bedzie kupic nowego

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

Cytat: gioseppe w 19 Sie 2008, 10:38:43
Cytat: magdalinska w 19 Sie 2008, 10:34:03
i nie jest Ci slabo?? ja zawsze rano musze cos zjesc, chocby kanapke z samym masłem albo troche chleba bo inaczej to odlatuje :)
nie :) czasami jest tak, ze wstaje juz bardzo glodna i jak nie zjem, to odlece, ale to bardzo rzadko. Praktycznie tylko na kacu ;) Generalnie to jem dopiero w pracy, dawniej to tak ok godz 10-11 (rano o 8 kawa z mlekiem), ale ostatnio zmieniam nawyki zywieniowe i jem sniadanie miedzy 8 a 8.30, jak juz sie rozsiade i odpale strefe ;)

abkasia

jestynka moze byc mala kromka chleba z serkiem..ale dziwne ze robia od 8... nawet w moim rodzinnym miescie robili od 7 i to w wakacje..poszlam to nie bylo zadnej kolejki.. zrobilam od razu i zaraz zjadlam kanapke..

abkasia

Cytat: dodaa84 w 19 Sie 2008, 12:40:03
zastanawiam się czy robić to wzw.
chyba warto, nie?
warto, warto..
ja robilam morfologie, mocz, cytom, toxopl, rozyczke, grupe krwi, ze szczepien to wlasnie wzw..

nionczka

Ja sie nie szczepilam na nic. Za to przebadalam sie dokladnie. Ogólnie i ginekologicznie.

Badania na tokso, rózyczke, grupe krwi, syfilis, aids, zoltaczki rozne, etc robilam dopiero przy pierwszej morfologii w ciazy.

abkasia

ja na hiv, wzwb i c tez sobie robilam..

gioseppe

Cytat: nionczka w 19 Sie 2008, 13:15:09
Ja sie nie szczepilam na nic. Za to przebadalam sie dokladnie. Ogólnie i ginekologicznie.
ja tak jak nionczka + cytologia i wymaz bakteriologiczno-mykologiczny

czy ktoras z Was robila juz moze USG 3D?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

aja

ale na różyczkę też nie trzeba robić - jeśli byłaś i pamiętasz że na nią chorowałaś to po co!

marax

Cytat: abkasia w 19 Sie 2008, 13:04:10
Cytat: dodaa84 w 19 Sie 2008, 12:40:03
zastanawiam się czy robić to wzw.
chyba warto, nie?
warto, warto..
ja robilam morfologie, mocz, cytom, toxopl, rozyczke, grupe krwi, ze szczepien to wlasnie wzw..

eee tam nie bajeruj za brak wzw to mozna na 2 rok studiow nie przejsc lol lol lol mnie pani Jolanta z dziekanatu osobiscie 4 miesiace sciglala na szczepienie straszac wywaleniem ze studiow

doris8008

dodaa84 - a masz dostęp do karty szczepień? przez pewien czas na różyczkę były obowiązkowe szczepienia dziewczynek w wieku 12 lat (robiła je w moim wypadku całej klasie, tzn. jej żeńskiej części, szkolna higienistka). Ja jestem rocznik 1980 i mnie objęło, więc może Ciebie też?

marax

Cytat: dodaa84 w 19 Sie 2008, 15:41:59
ja chyba nie chorowałam. i co wtedy?
tzn nie chorowałam na żadne zakaźne choroby, co do różyczki, moja mama nie jest pewna, bo jeśli ją miałam, to miała nietypowy przebieg.
więc co teraz?

jezelio jestes rocznik 84 jak ja to mielismy obowiaskowe szczepienia

marax

wystarczy zrobic przeciwciala na rozyczke i bedziesz miala odpowiedz czy bylas szczepiona

aja

`
Cytat: dodaa84 w 19 Sie 2008, 15:41:59
ja chyba nie chorowałam. i co wtedy?
tzn nie chorowałam na żadne zakaźne choroby, co do różyczki, moja mama nie jest pewna, bo jeśli ją miałam, to miała nietypowy przebieg.
więc co teraz?

jak " chyba" to lepiej zrób! ja wiem że chorowałam więc tylko dlatego nie robiłam

marax

jak sie nie bylo szczepionym a wie sie ze chorowalo to lepiej sobie jednak poziom przeciwcial zrobic-medycyna zna wiele chorob wygladajacych do zludzenia podobnie jak rozyczka i blednie rozpoznawanych.A pozniej jest zonk w ciazy

golinda

doda, ja jestem '79 i my też mieliśmy już te szczepiania, więc Ty pewnie też