O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

abkasia, nie może być inaczej  przytul :roza:

brawurka

przypomnialo mi sie jak kiedys mnie pielegniarka przyjmowala do szpitala i pyta
-co sie dzieje?
- no plamienie bylo
- kontaktowe?
:o takie oczy zrobilam
wiec szeptem ledwo slyszalnym zapytala czy po stosunku lol

a jak krwawnienie bylo w 24 tyg do lekarz pyta
-po stosunku?
-nie
-oj pani marto nie wstydzmy sie takich rzeczy
- naprawde nie
-oczywiescie     i usmieszek :puk:

gioseppe

Cytat: brawurka132 w 07 Sie 2008, 19:58:40
gios nie moge otworzyc linka, czy tylko ja?
nioncza oj zdecydowanie łatwej, a ja jeszcze buty wkladane miałam, mąż mi zdejmował, czasem było ciężko, bo nogi spuchnięte, kurtka ledwo dopinająca się.
hmm. mi sie otwiera :)
Cytat: abkasia w 07 Sie 2008, 20:48:19
mysle ze poprostu troszke zbytnio spanikowalam. czuje sie juz troche lepiej.

nie wydaje mi sie, ze to panika a raczej normalny objaw ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

vobi

eksploruje wlasnie Fora GW pod katem ciazowo-niemowlakowym, okazuje sie ze poza glupawym CiP jest tam tez dosc ciekawe IMHO forum, gdzie na pytania odpowiada P. Zawitkowski, moze kogos zainteresuje

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1017

a tutaj zestawienie najpopularniejszych pytan
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=77245959

brawurka

jest tez forum o karmieniu piersia i drugie na temat sztucznego karmienie, racza polozne i pielegniarki

vobi

brawurka132, a co w ogole myslisz o Zawitkowskim? Pewnie nieraz widzialas w TV/czytalas jego porady, sprawdzaja sie w rzeczywistosci?

brawurka

no fajny facet naprawde. nauczyalam sie np. jak karmic lyczeczka, poprawnie oczywiscie, bo tak w ogole to nie sztuka, mowil tez o tym ze leki na kolke nalezy zmieniac co 2 dni, bo sie dziecie przyzwyczaja. mam nadzieje ze po wakacjach znowu bedzie w dzien dobry tvn, bo mowi tak ciepło, konkretnie. a i nauczyl mnie )nie osobiscie niestety a szkoda bo całkiem całkiem jest:))jak układać maje w chuście.

brawurka

fajnie tez kiedys pokazywal jak ubierac dziecko, trzeba nim obracać:) zeby mu sie nie nudzilo. podoba mi sie ze to facet a ma takie podejscie do dzieci

vobi

Ja kiedys przypadkowo wlaczylam w TV jakis program o dzieciach (Swiat Odkrywcow? Maly Swiat Odkrywcow? jakos tak) i on tam pokazywal jak sie bawic z dzieckiem... "kulajac" go na kolanach. Fajne to bylo, no i dla mnie zupelnie zaskakujace (ale dla mnie wiele rzeczy w temacie dzieci jest zaskakujace ;D). I pamietam ze Twinnie cos mowila o jego ksiazce, ze bardzo dobra. Chyba zaszaleje i kupie w takim razie  :confused:
Ostatnio panike pt. "jak ja urodze :Jumpy:" zaczyna zastepowac panika pt. "a co jak juz male bedzie na swiecie :be:)

sweedee

vobi ja myślę, że jest baaardzo przystojny  :P  :shy:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

vobi

sweedee, nie calkiem w moim typie  ;D, ale bardzo podoba mi sie sposob, w jaki odpowiada babkom na tym forum o ktorym wyzej pisalam... na luzie, ale stanowczo

aniak1211

Cytat: brawurka132 w 09 Sie 2008, 21:53:06
jest tez forum o karmieniu piersia i drugie na temat sztucznego karmienie, racza polozne i pielegniarki

I ja duzo czytalam o karmieniu piersia,nawet dzwonilam do poloznej o porade,
mozna duzo sie nauczyc.
Tez czekam na dzien dobry TVN :)

brawurka

no jest bardzo przystojny. lubie takich "dorosłych" mężczyzn :hihi: :hihi: :hihi:

sweedee

Cytat: brawurka132 w 09 Sie 2008, 22:22:06
no jest bardzo przystojny. lubie takich "dorosłych" mężczyzn :hihi: :hihi: :hihi:
:drunk: za zgodność  ;)

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

nionczka

Ten facet jest dla mnie absolutnie boski! To moj typ w 100%.
Widzialam go tylko  wnecie, ale nie moge sie przy nim skupic (taki atrakcyjny) wiec chyba niewiele mnie nauczy.

sweedee

Cytat: nionczka w 09 Sie 2008, 22:56:57
Ten facet jest dla mnie absolutnie boski! To moj typ w 100%.
Widzialam go tylko  wnecie, ale nie moge sie przy nim skupic (taki atrakcyjny) wiec chyba niewiele mnie nauczy.
mam to samo, gapie się, jak sroka w gnat i wcale nie słucham tego, co mówi  :love:
nionczka  :drunk:

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

Angie

Kurcze ten facet ma cos w sobie, bo ja też za nim przepadam. Jego głosu mogłabym słuchać godzinami  :love:

twinnie77

Polecam książkę, a przede wszystkim dvd dołączone. Tam wszystko jest pokazane.

jusia

Cytat: vobi w 09 Sie 2008, 22:05:12

Ostatnio panike pt. "jak ja urodze :Jumpy:" zaczyna zastepowac panika pt. "a co jak juz male bedzie na swiecie :be:)
to dokladnie jak u mnie, jak przebiega ciaza kazdy widzi, w trakcie porodu bede miec towarzystwo- maz, personel medyczny, ale co pozniej????? :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

brawurka

ja tez bylam przerazona, jak mi powiedzieli ze wychodze do domu, to sie cieszylam a z drugiej strony panika, cala droge do domu martwilam sie jak to bedzie, 2 pierwsze noce był dżez, ale pomyslaam sobie, ze w szpiatlu tez był i nikt mi nie pomóg wiec i w domu dam rade. potem było juz tylko lepiej:)
bałąm sie jak bede maje przebierac czy jej rak nie powyrywam, a bylo ok, ze swoim dzieckiem jest inaczej, lepiej

foszek

Cytat: brawurka132 w 10 Sie 2008, 09:33:25
ja tez bylam przerazona, jak mi powiedzieli ze wychodze do domu, to sie cieszylam a z drugiej strony panika, cala droge do domu martwilam sie jak to bedzie, 2 pierwsze noce był dżez, ale pomyslaam sobie, ze w szpiatlu tez był i nikt mi nie pomóg wiec i w domu dam rade. potem było juz tylko lepiej:)
bałąm sie jak bede maje przebierac czy jej rak nie powyrywam, a bylo ok, ze swoim dzieckiem jest inaczej, lepiej
Widze ze nie tylko ze mnie taki straszak lol

nionczka

A ja sie wcale nie boje. Nie wiem z czego to wynika, ale chyba z mojej pewnosci siebie. Wiem, ze jak cos ode mnie zalezy to bedzie dobrze :-)  Mnie raczej martwia rzeczy niezalezne ode mnie, takie, na ktore ja nie mam wplywu i ktorych nie moge kontrolowac. Obym sie nie przeliczyla...

vobi

Cytat: jusia79 w 10 Sie 2008, 08:54:29
to dokladnie jak u mnie, jak przebiega ciaza kazdy widzi, w trakcie porodu bede miec towarzystwo- maz, personel medyczny, ale co pozniej??

jusia, ja sie wciaz porodu boje (zreszta, musialabym byc chyba glupia zeby sie nie bac, to nie borowanie zeba przeciez...), ale jakos niedawno dotarlo do mnie ze po porodzie tez jest sajgon i troche przyslonilo strach przedporodowy ;)

Co do porodu, to
1. zdecydowalam ze rodze tylko z zzo. Troche sie uspokoilam, ze ze znieczuleniem jakos dam rade... Cesarki wolalabym jednak uniknac (chyba ze po prostu bedzie konieczna), wolalabym dosc szybko "wrocic do siebie", a po cesarce to jednak dluzej trwa. Choc to oczywiscie sprawa wzgledna, niektore dziewczyny dluzej wracaja do zdrowia po porodzie naturalnym niz babki po cc.
2. w efekcie decyzji nr 1/ dylemat odnosnie szpitala tez zostal rozwiany - zzo jako standard do porodu jest tylko w jednym szpitalu w BB (ktory nota bene ma doskonale opinie wsrod pacjentek ktore tam rodzily i bardzo slabe wsrod lekarzy... )
3. wczoraj powiedzialam mezowi, ze musi byc ze mna na sali porodowej i koniec. Wczesniej na jego pytania odpowiadalam "Jak chcesz", "Sam zdecyduj" ale jak sie zastanowilam to stwierdzilam ze nie bede tam sie sama meczyc. Poza tym - sama sobie "tego" na glowe nie sciagnelam ;D

ishka82

vobi, a który to szpital? Ta prywatna klinika z umową z NFZ?

jusia

vobi no wlasnie w szpitalu, o ktorym ja mysle nie ma zzo, zatem czeka mnie pure nature albo cc (oby, oby) ;) generalnie doskwiera mi juz ta ciaza, dziecko kopie i to duzo, w zasadzie bez znaczenia czy leze na lewy, czy prawy bok, ciagle mu sie cos nie podoba, strasznie sie wierci, dlatego trudno mi zasnac, chyba robia mi sie rozstepy na piersiach mimo smarowania, hartowania i lekkiego podszczypywania :( czuje sie taka ociezala i zmeczona, boli mnie kregoslup, nogi, biodra, ciezko mi wstawac z lozka, normalnie ruina :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"